Zelf ijsjes maken
2

Zelf ijsjes maken

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 21 september 2012

Het is helemaal niet moeilijk, zelf ijsjes maken. Je hebt alleen een setje van een paar Euro nodig die je bij de AH, Xenos of Action kan halen en een vriezer. Met de ijsjes kan je eindeloos variëren. Hier een paar gezonde en gemakkelijke ideeën. Zowel lekker voor kinderen als voor volwassenen, en in de meeste diëten kan dit ook prima!

Sinaasappelsap
Op de foto zie je ijsjes met alleen maar sinaasappelsap. En lekker dat ze zijn! Soms kan simpel heel lekker zijn. Je giet versgeperst sap of uit een pak in de vorm, stokjes erin en in de vriezer. De volgende dag heb je lekkere ijsjes! En nog goedkoper dan raketjes ook.

Ranja
Vroeger maakten we deze ijsjes met ranja. Wel wat sterkere ranja dan normaal, want bevroren wordt de smaak wat minder zoet.


Yoghurt met honing of jam
Danoontje geeft regelmatig ijsstokjes bij de toetjes, zodat je ze kunt invriezen. Dit is hetzelfde idee, alleen dan met wat puurdere smaken, en goedkoper.

Gepureerd fruit
Aardbeien in de blender, peer pureren met de staafmixer. Ook meloen, bosbessen, frambozen of abrikozen kan je prima pureren en in de vorm gieten. Als het fruit niet echt zoet is, kan je er altijd nog wat ranja of diksap bij doen. Lekker én gezond!

Stoute trek
Stracciatella yoghurt, chocomelk, of andere soorten toetjes, vaak zijn ze bevroren ook lekker! Gewoon in de vorm doen, stokjes erin en vriezen maar!

Tip: als er zuivel in zit, is het minder lang houdbaar. Maar ik vermoed dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, omdat ze snel zat op zijn!

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

2 reacties op “Zelf ijsjes maken

Plaats een reactie
  • Marianne

    Tip: als je de ranja kookt voordat je het in de vormpjes doet, dan blijft de smaak behouden en zuig je de ranja er niet uit.


    20 augustus 2013 om 22:02 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten