Wij doen mee met de kiwi challenge. Jij ook?
23

Wij doen mee met de kiwi challenge. Jij ook?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 12 februari 2014

kiwi challengeVorige week kreeg ik een mailtje over een kiwi challenge. Als je bedrijf Kiwi&zo heet maakt dat toch nieuwsgierig 😉 Het is een idee van Zespri om 2 weken lang 2 kiwi’s per dag te eten. Dit idee is ontstaan naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit van Otago waaruit bleek dat de proefpersonen zich blijer en energieker voelden als ze 2 kiwi’s per dag aten.

Kiwi gezondste fruit?
Ik heb de naam Kiwi&zo gekozen omdat de kiwi of de blauwe bes altijd bovenaan het lijstje staat van gezondste fruit, afhankelijk van de criteria die zijn gekozen. Blauwe bes&zo klonk niet, dus Kiwi&zo. Daarom doe ik ook graag mee met deze challenge.

SCD
De kiwi past in het SCD programma waar ik momenteel mee bezig ben, alleen nog niet in deze fase. Toch ga ik het proberen. Als ik klachten krijg stop ik er uiteraard mee, want er zieker van worden is ook niet de bedoeling natuurlijk.


Samen
Ik vroeg mijn man of het hem ook leuk leek om mee te doen en hij zei meteen van wel. Leuk! Ik ben heel benieuwd hoe hem dit bevalt. Heel handig is dat er ook 2 kiwidoosjes bij het pakket zat dat ik van Zespri kreeg, dus dan kan hij het handig meenemen naar zijn werk. Wel houdt dit in dat ik dus niet genoeg kiwi´s heb, maar dat heeft de supermarkt natuurlijk wel.

Begindatum
Verse producten, ik houd ervan. Maar het is niet altijd praktisch. Ik was graag morgen begonnen, maar de kiwi´s zijn nog knetterhard. Verre van rijp dus. Als ze rijp zijn gaan we beginnen! Dan gaan de kiwi´s de koelkast in zodat ze niet bederven. Hopelijk met een dag of 3 dat we kunnen beginnen.

Doe jij ook mee?
Doe je ook mee? Het enige wat je nodig hebt is kiwi’s! Veel simpeler wordt een challenge niet 😉 Laat het vooral in een reactie hieronder weten, hoe meer mensen zoiets doen hoe leuker het wordt. Begin vooral op een datum die jou goed uitkomt en wanneer de kiwi´s rijp zijn.

Dit is een gesponsord artikel. Ik heb een perspakket van Zespri gekregen. Er zijn verder geen eisen gesteld over het erover schrijven of jullie vragen om mee te doen. Dit doe ik helemaal vrijwillig omdat ik dit echt een leuk idee vindt!

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

23 reacties op “Wij doen mee met de kiwi challenge. Jij ook?

Plaats een reactie
 • Brigitte

  Leuk. Ik doe ook mee.


  12 februari 2014 om 15:42 | Beantwoorden
 • Franca

  Leuk! ik doe mee. Misschien dat ik m’n dochters ook zover krijg. Heb ik het makkelijk de komende 2 weken, kiwi mee naar school als fruit..!;)


  12 februari 2014 om 16:07 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Jeej! Het verbaasde mij hoe enthousiast mijn man was, dus inderdaad dat het voor kinderen ook leuk is 😀


   12 februari 2014 om 16:57 | Beantwoorden
 • Petra Vis

  Dat wil ik wel eens uittesten. Heb nog rijpe kiwi’s liggen, dus ik begin vandaag (1 eet ik er altijd al per dag). Leuk!


  12 februari 2014 om 19:01 | Beantwoorden
 • Lon

  Tip
  Leg een banaan naast de kiwi’s dan worden ze sneller rijp. Klinkt gek, de banaan heeft een soort stofje waar fruit sneller rijp van wordt.


  12 februari 2014 om 23:45 | Beantwoorden
 • mevr. Gewoontjes

  Leuke actie, maar niet voor mij. Ik ben behoorlijk allergisch voor kiwi. Ik krijg het warm/koud en misselijk als ik kiwi eet. Pas als ik het er weer uitgooi voel ik me weer een beetje mens.
  M’n zoontje is er wel gek op! Maar omdat ik het niet aan hem kan geven (krijg als ik een beetje sap mors al snel rode handen, dikke neus, of rode ogen..) kan hij het alleen eten als mn man thuis is. Voor ons dus geen 2 kiwiën (ofzo..) per dag.
  Het schijnt wel lekker te zijn, maar ik heb echt geen idee.


  14 februari 2014 om 19:59 | Beantwoorden
 • Ria

  Ik doe mee. De meeste dagen eet ik al 2kiwi’s. Ze zijn vooral lekker als ze rijp zijn. Succes allemaal en geniet van dit heerlijk stukje fruit.


  15 februari 2014 om 17:02 | Beantwoorden
 • Gisele

  Ik doe ook mee. Lekker twee kiwi’s als ontbijt.


  16 februari 2014 om 11:05 | Beantwoorden
 • Liesl

  Ik eet al elke dag 2 kiwi’s als ontbijt (met schil trouwens op aanraden van de dokter maar wat overigens alle mensen uit mijn omgeving bijzonder vreemd vinden) .


  16 februari 2014 om 22:58 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   met en zonder schil blijf ik een lastige vinden. Ja, er zitten meestal de meeste vitaminen in, maar in veel gevallen ook irriterende stofjes voor de buik, als verdedigingsmechanisme van de plant. Dus zolang mijn darmen genezen zijn schil ik eigenlijk alles 🙂


   17 februari 2014 om 07:54 | Beantwoorden
 • Irene

  Kiwi met schil eten? Hier heb ik nog nooit van gehoord. Interessant.

  Helaas krijg ik na het eten van kiwi’s een soort verdoofd gevoel in mijn mond en op mijn tong.
  Bij kiwi gold heb ik dit niet.


  17 februari 2014 om 11:49 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   bij mij tintelt het op de lippen en in de mond, maar ik kan niet vinden of dat erg is of niet. Bij ananas is dat ook zo, doordat daar enzymen inzitten die eiwitten afbreken, en je mond bestaat uit eiwitten, dus vandaar het tintelen. Bij of dit bij kiwi ook zo is of dat het een allergie is…?


   17 februari 2014 om 11:52 | Beantwoorden
   • Maartje

    Ik ben allergisch voor kiwi’s en heb dat tintelende gevoel dus ook, alleen dan veel erger en mijn keel gaat dicht zitten enzo. Ik ben er achter gekomen doordat ik als enige dat tintelende gevoel had en mijn moeder en zusjes niet.
    Ik heb niet een hele erge allergie (meer, vroeger erger), een kiwi in een smoothie gaat meestal wel goed.


    18 februari 2014 om 12:16 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     Met elke kiwi die ik eet wordt dat tintelende gevoel minder. Dus ik ga me er geen zorgen over maken. Mijn keel gaat ook niet dicht ofzo, mijn lippen zwellen niet op… Dus het zal wel dat zuur zijn 🙂


     19 februari 2014 om 09:25 | Beantwoorden
 • Ilona

  De gele ofwel Gold kiwi kun je met schil en al opeten.


  17 februari 2014 om 14:03 | Beantwoorden
 • welmoed

  Ik ga mee doen en start vandaag! Ben benieuwd…


  20 februari 2014 om 06:46 | Beantwoorden
 • Jeannette Huigens

  Ik eet sinds een maand twee (gele) kiwi’s per dag. Ik was Longembolie-patient, maar moest stoppen met de medicatie. Na een bepaalde tijd wegen de voordelen niet meer op tegen de nadelen. Ik vond dit echt wel eng. Ben dus enorm gaan zoeken op internet wat ik verder zelf kon doen. Twee kiwi’s per dag schijnen bloedverdunnend te werken. Dus niet doen als je aan de bloedverdunners bent.
  Aangezien ik ook een koolhydraten-intolerantie heb was het best wel tricky (in verband met de suikers).
  Tot nu toe heb ik er geen last van en ik vind het heerlijk. Ga er voorlopig mee door.


  23 februari 2014 om 11:38 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten