Welke meelsoorten gebruik jij?
17

Welke meelsoorten gebruik jij?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 11 mei 2016

Ik maak graag recepten waar jij ook wat aan hebt, die je daadwerkelijk maakt dus. Daarom deze vraag, welke meelsoorten gebruik jij? De populaire meelsoorten zal ik recepten mee gaan maken. Ten minste, glutenvrije meelsoorten, zodat ik zelf de baksels ook kan keuren aangezien ik niet tegen gluten kan ­čśë


Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

17 reacties op “Welke meelsoorten gebruik jij?

Plaats een reactie
  • Nikki

    Kokosmeel, havermeel en soms maïsmeel of kikkererwtenmeel.. Maar het Meest toch boekweit meel


    11 mei 2016 om 19:52 | Beantwoorden
  • Lineke

    Vooral boekweit en haver. Heel veel haver, haha.


    11 mei 2016 om 20:22 | Beantwoorden
  • marieke

    vooral amandelmeel, kokosmeel en kikkererwtenmeel


    13 mei 2016 om 18:35 | Beantwoorden
  • Petra

    Kokosmeel, tijgernotenmeel, havermeel, bakbananenmeel, boekweitmeel, lupinemeel.


    13 mei 2016 om 19:02 | Beantwoorden
  • Anna

    Ik ben nog op zoek naar recepten met kokosmeel, tijgernotenmeel en bakbananenmeel. In heel veel recepten wordt amandelmeel gebruikt en dat probeer ik een beetje te vermijden.


    13 mei 2016 om 19:30 | Beantwoorden
  • Karin

    Ik heb de laatste tijd gebruik gemaakt van kastanjemeel. Het is wat zoet, maar erg lekker. Ik vervang in de recepten het meel er mee. Wat erg lekker is, is restje brocolli, ei en kastanje meel. Hiermee bak je drie in de pan. Of je kunt het ook een groenteburger noemen. Verder gebruik ik havermeel, cocosmeel, amandelmeel en lupinemeel.


    13 mei 2016 om 19:33 | Beantwoorden
  • Anneke R

    ik gebruik boekweitmeel, en daarnaast kokosmeel, kastanje meel, notenmeel.
    Havermout/meel maar meer voor man en kinderen ik probeer hier niet te veel van binnen te krijgen.
    ik heb ook kikkererwtenmeel en quinoa meel in huis


    13 mei 2016 om 19:47 | Beantwoorden
  • Wietske

    Ik ben een groentje wat betreft meelsoorten, behalve amandel en havermeel. Persoonlijk ben ik gek op amandelmeel maar vind het erg duur en heb sinds kort ook andere meelsoorten aangeschaft nl. kokosmeel, quinoameel en kikkererwtenmeel. Dit weekend maak ik iets met kikkererwtenmeel en ben heel benieuwd hoe dit smaakt.


    13 mei 2016 om 22:40 | Beantwoorden
  • Mattie

    Hi Kiwizo,
    Mag ik vragen waar je deze naam vandaan komt, soms uit New Zealand????? Leuk.

    Ik gebruik voor recepten om mee te bakken Amandelmeel, Kokos meel, en Speltbloem. Als witte suiker vervanger gebruik ik Kokossuiker, staat er in het recept 150 gr suiker dan doe ik between de 30-75 gr kokossuiker, en een theelepel vanille paste. Het deeg maak ik vaak een dag van te voren zodat het goed steving wordt in de fridge, en dan beter uit te rollen is.
    Gr. Mattie


    13 mei 2016 om 23:21 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      nee, van het fruit! Afhankelijk van de onderzoekscriteria zijn kiwi’s of bosbessen het gezondst. Maar bosbessen&zo lag minder lekker op de tong ­čśë


      17 mei 2016 om 21:34 | Beantwoorden
  • Anneleen

    Boekweitmeel, amandelmeel en zelfgemaakt havermeel.


    14 mei 2016 om 16:58 | Beantwoorden
  • Adri V

    Boekweitmeel, havermeel, kikkererwtenmeel, amandelmeel en soms maïsmeel en speltmeel
    Succes met het samenstellen van gerechten.
    Ik ben benieuwd wat je van het havermeel maakt. Ik ben fan van haver en naast de vlokken gebruik ik het meel in een osawacake. Brood bakken met haver is voor mij nog een uitdaging, dus als je daar nog iets voor weet…..
    Groeten,
    Adri


    15 mei 2016 om 08:03 | Beantwoorden
  • inka

    Ik gebruik veelal boekweitmeel, amandelmeel, quinoameel en cocosmeel, oh ja en de kikkererwtenmeel. De laatste eigenlijk meestal om snelle valabel bolletjes te maken haha.
    Ben erg benieuwt wat je gaat doen,
    groeten,
    Inka


    17 mei 2016 om 20:29 | Beantwoorden
  • Helga

    Voornamelijk speltmeel en havervlokken.
    Ik zou graag meer gebruik willen maken van kokosmeel, boekweit, rijstmeel.
    Meer kikkererwtenmeel vind ik ook heel interessant, maar is hier in omgeving moeilijk verkrijgbaar. Als je een tip hebt waar ik dat kan kopen graag.


    23 mei 2016 om 07:09 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      hier is kikkererwtenmeel te koop bij de Gezond&Wel, reformhuis dus. Misschien zit die ook bij jou in de buurt? Verder bij webshops zoals puurmieke.nl


      30 mei 2016 om 10:52 | Beantwoorden
  • Saskia Bertels-Hollander

    Havermeel, amandelmeel, kokosmeel, roggemeel, speltmeel en oude granenmeel. Maar die laatsten zijn dus niet echt glutenvrij.
    Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar ik probeer bij broodbakken ook zuurdesem te gebruiken. Voorlopig koop ik die in de biowinkel (bij jullie reformzaak), maar ik wil het binnenkort eens zelf proberen te maken als ik de tijd vind.


    6 juni 2016 om 09:49 | Beantwoorden
  • H

    Kijk eens op notenleverancier, deze is er niet duur mee.


    11 juni 2016 om 10:40 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten