0

Weekmenu 3

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 21 januari 2013

En weer een weekmenu 🙂 Ik hoor graag of je dit gebruikt, en zo ja, voor inspiratie of dat je het echt 1 op 1 overneemt!

Dag 1: Pasta met kip
Vrij simpel eigenlijk: pasta koken, kip klein snijden en bruin bakken, (scharrel dijfilet is in de bonus bij de AH!), +/- 200 gram groenten per persoon erbij (Italiaanse mix of wortels, doperwten, bleekselderij, sperziebonen etc.). Op het laatste moment tomatensaus erbij en klaar!

Dag 2: “Ramen” met groene groenten, ei en rijstemie
Elke dinsdag kook ik op een locatie zonder gasfornuis, oven of magnetron. Er is alleen een waterkoker en tosti-ijzer. Deze week maak ik een Japanse soep met een kruidige bouillon, gember, chili en daarin rijstemie (hoeft alleen te wellen zoals couscous) en een groente die weinig nodig heeft zoals spinazie of paksoi. Thuis kook ik alvast 1 ei per persoon, die er in plakjes overheen gaat.


Dag 3: Balsamicospruitjes, gebakken aardappels en chipolata worstjes
Een idee van Pinterest: balsamico over spruitjes en wortels schijnt erg lekker te zijn (roerbakken). Daarbij gebakken aardappels en chipolata worstjes.

Dag 4: Hutspot met sudderlapje
Scharrel riblapjes zijn ook in de aanbieding bij de AH, dus dit uren sudderen in de pan. Daarbij een hutspot (aardappels, wortels en uien). Lekker ouderwets Hollands dus!

Dag 5: Paprikasoep met baguette
Lekker simpel aangezien ik op vrijdag meestal weinig zin of energie heb om te koken. De kop is een link naar het recept. Ik heb hier namelijk nog van in de vriezer 🙂

Dag 6: Restjesdag
Weggooien is zonde! Dus deze dag wordt kijken wat er nog is en wat op moet.

Dag 7: Rijst met Aziatische groenten en witte vis
De groenten krijgen een Aziatisch tintje door gember, chili en sojasaus. Daarbij vis bakken met sesamzaadjes.

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten