Weekmenu 2 FODMAP-dieet
3

Weekmenu 2 FODMAP-dieet

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 3 december 2015

Het plan was om vanaf afgelopen zaterdag volledig volgens het FODMAP-dieet te gaan eten. Ik kom al een heel eind, maar er is nog best veel in huis dat ik op wil maken omdat ik weggooien zonde vind. Toch merk ik al enorme verbetering in mijn buik. Wellicht dat peulvruchten, ui, knoflook en koolsoorten als enige een probleem vormen? Daar hoop ik dit keer op dit dieet goed achter te komen door op de juiste manier het eliminatie/provocatiedieet te volgen.

Tijd om weer een weekmenu te maken! Voor de mensen die hier via Google komen, momenteel is mijn zoontje 11 weken oud dus is er vanuit gaan dat ik uitgebreid kan koken niet verstandig. Rond etenstijd heeft hij me vaak nodig.

Zaterdag
Ik heb nog een grote zoete aardappel liggen. Die ga ik in friet snijden en dan in de Actifry. Hierbij zelfgemaakte hamburgers en een salade van rucola, tomaat, komkommer en mosterddressing. 


Op mijn boodschappenlijst:

 • rundergehakt
 • rucola
 • tomaten
 • komkommer

Zondag
Vandaag komen er vrienden eten. En is mijn man ook thuis zodat ik extra handen heb rond etenstijd mocht mijn zoontje dan een huil-uurtje hebben. Tijd voor stamppot! Hutspot met mosterd heb ik weer zin in, zonder de ui natuurlijk. En kijken of ik verse worst of saucijs kan vinden die FODMAP proof is

Op mijn boodschappenlijst:

 • aardappels
 • wortels
 • saucijs

Maandag
Ik heb nog een pot kippenbouillon staan. Daar maak ik met behulp van een pakje gezeefde tomaten tomatensoep van. Vullen met soepballetjes (of als ik er niet aan toe kom die te draaien eieren pocheren in de soep), rijstmie en courgetteblokjes. 

Op mijn boodschappenlijst:

 • gezeefde tomaten
 • courgette
 • rundergehakt

Dinsdag
Vanavond eet ik alleen. Dus ik hou het lekker simpel anders schiet koken er dan nog wel eens bij in. Krieltjes uit de Actifry met een gebakken ei en sperziebonen.

Op mijn boodschappenlijst:

 • krieltjes
 • eieren
 • sperziebonen diepvries

Woensdag

zalmpakketje

zonder de broccoli, dat is niet geschikt voor de eliminatiefase van het FODMAP-dieet

Tijd voor vispakketjes uit de oven, dat is lang geleden! Met zalm, courgette, citroen en tomaat. Daarbij aardappelschijfjes uit de Actifry

Op mijn boodschappenlijst:

 • wilde zalm, diepvries
 • courgette
 • citroen
 • tomaat

Donderdag
Nog maar 1x vis op het menu, dat kan beter! Dus vanavond een tonijnsalade met witlof, augurk, walnoten en… weer iets van aardappels? Hmmm tijd om meer FODMAP recepten te bedenken… Ik heb al een FODMAP kookboek hier liggen maar moet die eerst nog gaan fotograferen voordat ik er in wil gaan bladeren. Ik ben benieuwd!

[bol_product_links block_id=”bol_56609bda5aaa5_selected-products” products=”9200000040709908″ name=”fodmap weekmenu 2″ sub_id=”fodmap weekmenu 2″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Op de boodschappenlijst:

 • tonijn op water in blik
 • witlof
 • aardappeltjes

Vrijdag
Vandaag maak ik nasi om alles op te maken voordat de nieuwe boodschappen binnen komen. 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

3 reacties op “Weekmenu 2 FODMAP-dieet

Plaats een reactie
 • Be

  Wat fijn dat je je bevindingen weer hier deelt!
  Je opmerking over kool en ui… die blijft bij mij even hangen. Ik krijg er een opgeblazen buik van. Op zich niet erg, maar vraag me nu af of het ook nog andere effecten heeft op mijn functioneren.. ga ik eens op letten!
  Succes weer met alles uitvinden!


  4 december 2015 om 07:56 | Beantwoorden
 • Hannie Voet

  Hallo, Lisette,

  Zou je mij willen vertellen , van welk merk e.d. je de activry hebt, die je zo goed bevalt?
  Het was een XL , meende ik?

  alvast bedankt voor je antwoord.
  veel plezier met de kleine.
  ( gaan de hond en Marcus goed samen? hoe reageert de hond op de baby?)

  groet,
  Hannie.


  10 december 2015 om 13:01 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten