Weekmenu 1 FODMAP-dieet
8

Weekmenu 1 FODMAP-dieet

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 27 november 2015

Zoals ik schreef, ga ik voor volgende week weer met een weekmenu werken. Dit weekmenu is voor de eliminatiefase van het FODMAP-dieet, om geen klachten meer te hebben van het Prikkelbaar Darm Syndroom. Wel is het handig om er rekening mee te houden dat de recepten niet te veel actieve tijd mogen kosten aangezien rond etenstijd mijn zoontje vaak aan een voeding toe is. Mocht je benieuwd zijn wat ik de rest van de dagen eet, dat kun je hier vinden.

Zaterdag
Deze dag is de boodschappendag, dus de dag om groene bladgroenten op het menu te zetten zodat ze nog vers zijn. Daarom ga ik deze dag deze Pin maken op mijn Pinterest FODMAP-dieet bord. Wel gebruik ik kalkoen in plaats van kip, dus dat wordt een Aziatische sesam/kalkoen roerbak met spinazie, bamboescheuten en paksoi op quinoa.

Op mijn boodschappenlijst (de rest heb ik nog):


 • kalkoenblokjes
 • verse spinazie, gewassen
 • paksoi
 • rijstazijn of witte wijnazijn
 • verse gember
 • bamboescheuten

Zondag
Eten we bij vrienden. Voorlopig ga ik kijken wat er gebeurt als ik bij dit soort gelegenheden niet op het dieet let.

Maandag
Op Pinterest heb ik een recept gepind voor een paprika/varkensvlees stoofpotje. Dit ga ik maken met meer groente erdoor en gekookte aardappels. Ik kijk nog even waar ik de room door ga vervangen, misschien kokosmelk?

Op mijn boodschappenlijst:

 • varkenslapjes
 • paprikareepjes, diepvries
 • courgette
 • aardappels
 • lente-ui (alleen het groene is low-FODMAP!)

Dinsdag
Als ik zorg dat ik op maandag extra aardappels kook, kan ik op dinsdagavond een Spaanse tortilla maken met plakjes aardappel, tomaat, boerenkool en ei. Zonnebloempitten geven er denk ik een lekkere smaak aan dus die doe ik er ook door.

Op mijn boodschappenlijst:

 • eieren
 • tomaten
 • boerenkool, diepvries

Woensdag
Voor vanavond lekker simpel, krieltjes uit de Actifry, gebakken zalm met witlofsalade (witlof, komkommer, tomaat, walnoten en mosterddressing)

Op mijn boodschappenlijst:

 • krieltjes
 • wilde zalm, diepvries
 • witlof
 • komkommer
 • walnoten

Donderdag
Nasi! Met kabeljauw, paprika, lente ui en wat verder nog over is van andere dagen.

Vrijdag
Ook voor vandaag houd ik het simpel, vrijdag is anders nog wel eens een dag dat er patat gehaald wordt. Ja, met een glutenvrije frikandel, maar dat kan niet want daar zit ui in. Dus voor vandaag gebakken aardappeltjes uit de Actifry, met tartaar, courgette, aubergine, paprika en tomaten (ratatouille, soort van).

Op mijn boodschappenlijst:

 • aardappelschijfjes
 • courgette
 • aubergine

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

8 reacties op “Weekmenu 1 FODMAP-dieet

Plaats een reactie
 • Marielle

  Leuk dat je dit post.
  Noten verdraag je dus wel, en nachtschade achtigen ook?
  Ik zag ook avocado bij de rode producten staan, dat is jammer!

  Kokosmelk is een heerlijke vervanger! Als je zure room wilt gewoon wat citroen toevoegen!

  Veel succes met het dieet!


  27 november 2015 om 19:26 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   noten en nachtschaden gaan inderdaad goed. Avocado is een grensgeval, een halve mag zo uit mijn hoofd, maar kan ook een kwart zijn


   30 november 2015 om 14:12 | Beantwoorden
 • Inge

  Wat fijn dat je deze weekmenu’s met ons deelt!


  29 november 2015 om 18:03 | Beantwoorden
 • Ria Reijnders

  Heb ook last van PDS eet wel elke dag een avocado is dat fout?


  13 september 2016 om 22:11 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Fout is een groot woord. Je zou eens kunnen proberen om de avocado een paar dagen niet te eten en of er dan verschil is. Avocado bevat namelijk héél veel gezonde voedingsstoffen, dus als je er geen last van hebt, is het juist goed voor je om het te blijven eten!


   14 september 2016 om 10:01 | Beantwoorden
 • Syl

  Vanmorgen begonnen met havermoutpap. Ik heb bananen-havermout met rozijnenkoekjes zelfgemaakt. Kan dit ook in dit dieet.


  22 februari 2017 om 08:27 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   hangt heel erg van de hoeveelheden af en of je bijvoorbeeld wel of geen banaan mag. Moeilijk te zeggen dus. Doe je dit in samenwerking met een diëtist?


   25 februari 2017 om 11:46 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten