Wat lunchte ik deze week voor de Challenge?
2

Wat lunchte ik deze week voor de Challenge?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 8 januari 2016

Het is al weer vrijdag! Dus de eerste doordeweekse week van de Challenge is voorbij. Ik probeer dagelijks een foto van mijn lunch te maken, in ieder geval doordeweeks. En dan op vrijdag zolang de Challenge duurt hier een bericht over te plaatsen.

Maandag

1e week maandag


Mijn eerste lunch van de challenge! Restje stamppot zuurkool van gisteren met eieren en pompoenpitten. Ik vind het erg lekker om stamppot door een omelet te doen, heb jij dat al eens geprobeerd? Ik lunch vaak met een omelet en dit is een simpele manier om er een compleet andere smaak aan te geven. Sinds de bevalling smaakt stamppot mij erg goed, de zware Hollandse kost. Dus dat eten we nu eigenlijk wekenlijks: boerenkool, zuurkool, hutspot, andijvie… Ok, ik zal eerlijk toegeven dat ik momenteel nog wel vals speel, ik gebruik geschilde aardappels… Maar het smaakt er niet minder om!

Dinsdag

1e week dinsdag

1 van mijn minder charmante foto’s haha! Ik weet een omelet zelden heel te houden doordat ik er zoveel in doe. Zo ook vandaag. Restje avondeten van zoete aardappels, courgette, paksoi. Extra sperziebonen, pompoenpitten en eieren er door. Lekker! Mocht je je trouwens afvragen over hoe ik over eieren denk, dat kun je hier lezen. Ik erger mezelf er behoorlijk aan dat ik momenteel veel hetzelfde eet doordat voeding aardig op de automatische piloot gaat. Het plan was/is om dat met deze Challenge te doorbreken maar je zult zien dat dit deze week nog niet gelukt is. Ik troost mezelf maar met de gedachte dat de hoeveelheden tarwe en koemelk die de Schijf van 5 aanbeveelt ook weinig variatie is.

Woensdag

1e week woensdag

Het is spekglad hier! Bij jullie ook? Ik wou eigenlijk boodschappen doen om met iets anders te lunchen dan een gevulde omelet, maar ik blijf toch maar binnen… Dus daarom, een omelet met pompoenpitten, doperwten en worteltjes. O ja, het lukte zowaar om de omelet volledig om te draaien door zo’n zwiepende beweging aan de pan te geven! Ik voelde me net een chef 😉 Toch jammer dat alle grote borden in de vaatwasser zitten en het alsnog in stukjes moest hahaha

marcus slapend in draagdoek little frog

Doordat het zo glad was hebben we ook niet onze dagelijkse grote wandeling gemaakt met de hond. Die stond al in een spagaat toen mijn man hem wou uitlaten, arme hond! Marcus toch maar in de draagdoek gedaan en in huis gaan rommelen. Was vouwen, kantoor schoonmaken, dat soort dingen. Gelukkig viel hij alsnog in slaap voor een lekker dutje zoals hij normaal ook tijdens een wandeling doet. Ik ben echt verliefd op deze foto!

Donderdag

1e week donderdag

Ik heb een omelet gemaakt met sperziebonen en pompoenpitten. Daarbij komkommer en tomaat, met een scheutje lijnzaadolie er over (bron van omega 3!). Eindelijk weer eens wat rauwkost, dat zo iets simpels een mens goed kan doen.

Vrijdag

1e week vrijdag

Slaaptekort hier met 5 nachtvoedingen en een doorgelekte luier om 6 uur… Dus even op de automatische piloot precies hetzelfde als gisteren gemaakt. Voor mijn gevoel is er weinig van mijn IQ over sinds ik moeder ben geworden. Ik hoop echt dat dit weer beter wordt naarmate de nachten beter worden. Na vanmiddag een uurtje met Marcus meegeslapen te hebben voel ik me eindelijk geen zombie meer.

Voor volgende week
Nu ik hier toch aan het nadenken ben, laat ik meteen maar even brainstormen over volgende week, anders zal er dan ook niet veel variatie zijn ben ik bang. Het ‘probleem’ is grotendeels dat de omelet best goed bevalt. Soep heb ik opgegeven omdat ik vaak op de bank lunch al voedend en dus het bord naast me heb staan. Met als resultaat veel tomatensoep in mijn kleding…

Salades zijn een goed idee, lekker met tonijn. Door een dressing met voldoende olie toe te voegen krijg ik ook meteen genoeg calorieën binnen. Dus dan moet ik halen: sla, tonijn, avocado, radijsjes. Ik heb al tomaten en komkommer in huis.

Ik ben momenteel dus zo koos inspiratieloos dat ik mijn eigen boek aan het doorbladeren ben. Toch handig! Salade met gerookte zalm of forel, het water loopt me in de mond, goed teken. Morgen eens kijken wat de Plus hier heeft en of het lang genoeg houdbaar is.

Dan nog het meest lastige momenteel, iets bedenken dat origineel genoeg is om een recept te plaatsen op Kiwi&zo. Hmmm… Pannenkoek, burger, salade, soep, roerbak, wrap. Ik ben geneigd te zeggen ‘daar denk ik nog even over na’ maar dan komt er dus alwéér niks van. Nee, niet naar Facebook gaan Lisette, foei. *tikt met nagel op het bureau en zucht een paar keer*. Heeft Pinterest nog een leuk idee? Ik zie wraps, denk weer aan de gerookte zalm waar ik zin in heb… Met een honingmosterdsausje? Niet FODMAP-proof maar met mijn buik gaat het weer erg goed dankzij het dieet. Dat wordt ‘m!

Fijn weekend iedereen

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

2 reacties op “Wat lunchte ik deze week voor de Challenge?

Plaats een reactie
 • laura

  Hallo Lisette,
  Je houdt van omeletten zo te zien. Geweldige foto van jou en Marcus, Little frog?
  Mijn kleine van 1,5 jaar wil ook nog graag wat slokjes s’nachts. Slapen jullie al samen? Dat helpt echt enorm tegen de zombie ochtenden.
  Je kent het Dragen&Voeden forum vast al, dat is mijn andere baby tip.

  Good Luck, laura


  10 januari 2016 om 00:04 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Little Frog inderdaad. Ja, we slapen al samen. Meestal komt hij 3x per nacht, dan is het alleen van zij wisselen, hem helpen met aanhappen en ik kan weer verder slapen. Maar als hij elke 1,5 uur komt, is de kwaliteit van slaap wel beroerd. De laatste nachten is het dus weer 2 of 3x ipv de 5 voedingen vorige week 1 of 2 nachten. Gelukkig, dat scheelt zoveel!


   11 januari 2016 om 21:05 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten