Wat eten we in week 51?
15

Wat eten we in week 51?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 11 december 2014

Lunch omelet

Deze week een andere aanpak in groenten. Ik ga in het weekmenu elke dag een bladgroente, gekleurde groente en een zwavelrijke groente. Volgens Dr. Terry Wahls krijg je hier allerlei verschillende soorten bouwstoffen door binnen die haar hebben geholpen te herstellen van MS.

Zaterdag


patat met hamburger en salade

Sinds zaterdag hier patatdag is (nu een maand of 2?) ziet de snackbar ons bijna nooit meer. Door patat in de Actifry te doen wordt mijn patatverslaving verzadigd en is dus de impuls van naar de snackbar gaan weg 🙂 Als ik moet kiezen tussen nooit meer patat/naturel chips of chocolade is de keuze snel gemaakt!

Voor erbij ga ik weer een ander soort vlees halen dan het standaard kip/rund/varken. Dit doe ik nu een paar maanden en vind ik echt super leuk. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open. Ik dacht dat in Hardenberg niet meer te vinden was dan kip/rund/varken/lam. Maar blijkbaar is dit er ook nog allemaal:

 • Poelier: kalkoen, parelhoen, ree, hert, wild zwijn, fazant, haas, tam konijn, tamme eend, wilde eend, kangoeroe en duif
 • Culinien: waterbuffelproducten, zoals saucijs (glutenvrij/zuivelvrij) en ander vlees en zuivel
 • Slagerij Hof: paard, lam, haas, wild zwijn

Daarbij gestoomde groenten uit de stoomkoker: spinazie, broccoli en courgette.

Zondag

Vanavond gaan we bij vrienden eten en laat ik me dus verrassen 🙂

Maandag

Nu ik weet dat ik kalkoen kan vinden bij de poelier staat dat denk ik wel vaker op het menu! Vanavond eten we een roerbak van blokjes kalkoen, bloemkool, bietjes en andijvie, met zoete aardappelschijfjes uit de Actifry.

Dinsdag

Tijd voor vis! Zalm (uit de diepvries) in stukjes roerbakken met rijst, paksoi, chinese kool en wortel. Een soort nasi dus.

Woensdag

Vanavond is sportavond! Energie is dus meer dan welkom. Ik heb eigenlijk geen cardio (alleen 5 min. warm worden door te fietsen) dus het hoeft geen lichte maaltijd te zijn. We eten stamppot met aardappel, rucola, radijsjes en bloemkool, met gehaktbal erbij.

Donderdag

Op het menu: rijst met garnalen, paksoi, lente ui en rode paprika. Ik denk dat ik hier ook nasi van maak en het aan het begin van de middag maak, aangezien ik van 3 tot 5 een eindejaarsborrel heb. Dat wordt altijd later is de ervaring 🙂

Vrijdag

Lunch omelet

Er hebben deze week nog geen eieren op het menu gestaan, dus bij deze. Een omelet van boerenkool, spruitjes en wortel met daarbij zoete aardappelschijfjes uit de Actifry.

Wat staat er bij jou op het menu? Ik hoor het graag in een reactie hieronder 🙂

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

15 reacties op “Wat eten we in week 51?

Plaats een reactie
 • SytskeB

  Voor week 51 heb ik nog geen boodschappen gedaan en ik weet nog niet welke groenten dan in de aanbieding zullen zijn, dus wat er dan op het menu zal komen te staan dat weet ik nog niet.


  11 december 2014 om 19:59 | Beantwoorden
 • Meinou

  Zijn jullie nog steeds erg tevreden met de Actifry? Ik zit er steeds meer aan te denken om er eentje aan te schaffen. Patat hebben we afgelopen zondag voor het eerst in 4 jaar gehaald en we hebben geen frituur. Wel maak ik af en toe frietjes of gebakken aardappels in de oven, maar die worden nooit zoals ik het wil. Laatst zoete aardappels in frieten gesneden en in de oven gebakken, manlief en ik vonden het lekker, maar het was te droog geworden. Misschien wordt het in de Actifry een stuk lekkerder.
  Ik ben erg benieuwd naar jouw stamppot. Kook je dan de radijsjes mee? Of gaan die er rauw in? En hoeveel? Heb nog nooit stamppot radijs gegeten, ben nieuwsgierig. De bloemkool laat ik achterwege, koolsoorten gaan (nog) niet goed.
  Vanavond eten we pompoen-knolselderijsoep met zoete aardappel en gebakken spekjes erdoor. Wel met bouillon uit een potje met gistextract, maar ik heb even niets anders voorhanden.
  Morgen met de hele familie uit uiten naar de wok, dat wordt ook weer smullen.
  Zondag sweet sticky chicken: http://ditislekker.tumblr.com/post/104179574921/sweet-sticky-chicken-fodmap
  Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is manlief weg, dus ik moet nog even kijken wat ik dat ga eten.


  12 december 2014 om 08:41 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   ja, nog steeds erg blij met de Actifry! Het enige vervelende is dat er maar 600 gr in de mini past, zou graag een grotere willen. Staat hier minstens 3x per week aan, we vinden het erg lekker 🙂 Inderdaad niet droog zoals in de oven maar lekker knapperig bij aardappels en perfect goudbruin bij zoete aardappels 🙂 Radijs door de stamppot heb ik ook nog maar 1x gedaan volgens mij. Gewoon rauw op het laatst er doorheen roeren in stukjes. Een bosje denk ik? Ik heb ook meerdere keren het loof gebruikt, alleen al te vaak gehad dat er nog zand in het loof zit wat ik er dus niet uitgespoeld krijg… Verpest een recept nogal 😉


   12 december 2014 om 11:11 | Beantwoorden
   • Tom

    Ik heb sindskort de Airfryer XL van Philips!
    Deze is nog veel beter dan de Actifry en je kan er ook veel meer mee!
    In de Airfryer XL kan 1,2 kg!
    Nu bij o.a. de BCC in de aanbieding voor 179 en dan krijg je ook nog 20 euro retour van Philips!
    Dus wil je er eentje aanschaffen of een grotere is mijn advies koop de Airfryer XL van Philips!


    12 december 2014 om 18:17 | Beantwoorden
    • Tom

     Oja, in de Airfryer kunnen ook kroketten en frikandellen en je kan er zelfs taart in bakken of biefstuk braden! De friet is niet droog, maar lekker krokant!
     Ook kun je ‘m makkelijk schoonmaken, zelfs in de vaatwasser.
     En hij maakt ook weinig geluid!

     http://www.bcc.nl/keuken/voedselbereiding/friteuse/philips-heteluchtfriteuse-airfryer-avance-xl-hd9240-90(73081)


     12 december 2014 om 18:28 | Beantwoorden
     • Lisette Zwiggelaar

      hoor ik inderdaad ook veel positieve geluiden over! Er is dacht ik ook een Actifry waar 1,5 kilo aardappels in kan en een snackmandje waar kroketten en frikandellen inkunnen. Mocht ik een nieuwe willen zou ik niet weten welke ik zou kiezen, het lijkt wel erg veel op elkaar:

      – beide krokante friet
      – beide vaatwasser
      – ongeveer dezelfde prijs…

      Maar goed, zover is het gelukkig ook nog niet 🙂


      15 december 2014 om 11:20 |
 • Anja

  Ik heb die van mij al meer dan 6 jaar .Ik zou niet meer zonder Actifry kunnen


  12 december 2014 om 18:26 | Beantwoorden
 • Coby

  ben je nou zo goedgelovig, herstellen van ms door bepaalde bladgroenten te eten!!!!! mijn dochters hebben allebei ms en die zouden daardoor beter kunnen worden, goh wat jammer dat de neuroloog nog niet op dat idee is gekomen, dan zouden ze niet de medicijnen hoeven te gebruiken, die zo vaak vervelende bijwerkingen hebben en dan zou m’n oudste dochter nog kunnen lopen, echt jammer dat we dit niet eerder wisten.


  13 december 2014 om 01:59 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   dan ben ik graag goedgelovig ja. Nee, niet alleen bladgroenten, het is een uitgebreid protocol. Dr Wahls is op onderzoek uitgegaan welke stoffen de bouwstoffen van de hersenen zijn en in welke producten dit voorkomt. Ze is zelf van een rolstoel naar wandelend/fietsend en dergelijke gegaan en heeft ook veel anderen hiermee geholpen. Ze heeft inmiddels een fonds opgericht om uitgebreid wetenschappelijk onderzoek te doen naar MS in remissie krijgen.

   Het is echt niet dat ik gemeen wil zijn door dit te zeggen? Hoe meer ik echter leer over gezondheid, hoe meer ik er achter kom dat door een gezonde levensstijl (voeding, beweging, stressmanagement) veel meer te bereiken is dan ons in het ziekenhuis verteld wordt. Of dat dan is door achterhaalde scholing of financiële belangen in het ziekenhuis zal ik geen uitspraak over doen…


   15 december 2014 om 11:09 | Beantwoorden
   • SytskeB

    >> Hoe meer ik echter leer over gezondheid, hoe meer ik er achter kom dat door een gezonde levensstijl (voeding, beweging, stressmanagement) veel meer te bereiken is dan ons in het ziekenhuis verteld wordt. <<
    Ik ben het er zeker mee eens dat je met een gezonde levensstijl veel kunt bereiken.
    Maar wat mij vaak stoort is dat een soort voedsel als superfood wordt aangeprezen en er dan niet bijgezegd/bijgeschreven wordt hoe vaak je dat zou moeten eten en in welke hoeveelheden om daar dan werkelijk wat aan te hebben.


    15 december 2014 om 12:27 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     En daar is maar 1 antwoord op: omdat niemand het weet. Sowieso geloof ik niet dat er 1 product is dat je móét eten om gezond te zijn. Je kunt ook prima gezond zijn zonder chiazaad om maar eens wat te noemen. Het gaat namelijk niet om het chiazaad, maar om de omega 3 vetten, die je ook uit vis, walnoten, grasgevoerd vlees en uit eieren van kippen die lijnzaad krijgen kunt halen.


     15 december 2014 om 14:29 | Beantwoorden
     • SytskeB

      Je gaat nu deze week iedere dag een bladgroente, gekleurde groente en een zwavelrijke groente eten. Hierdoor krijg je deze week misschien van sommige bouwstoffen wat meer binnen dan andere weken, maar in hoeverre denk je dat 1 week zo eten ook echt effect kan hebben? En weet je waar je dan op zou moeten letten.


      16 december 2014 om 09:32 |
     • Lisette Zwiggelaar

      het is niet bedoeld voor 1 week, maar om voorlopig mee te experimenteren. Tekenen om op te letten zijn: meer energie, lekker in je lijf, goed slapen, geen klachten die ontwikkelen bijvoorbeeld


      16 december 2014 om 10:07 |
 • SytskeB

  Houd je daar dan ook een ervaringsdagboek van bij?
  Ik doe namelijk ook wel eens van dit soort dingen, maar vergeet dan vaak bij te houden óf, en zo já wélke, veranderingen ik dan ervaar. Zo ervaar ik bijvoorbeeld, na het een tijdlang gebruiken van chiazaad, geen enkel verschil met eerder.
  Ik mag graag leren van, zowel positieve als negatieve, ervaringen van anderen 😉


  16 december 2014 om 12:31 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten