Wat eten we in week 51?
Deze week een andere aanpak in groenten. Ik ga in het weekmenu elke dag een bladgroente, gekleurde groente en een zwavelrijke groente. Volgens Dr. Terry Wahls krijg je hier allerlei verschillende soorten bouwstoffen door binnen die haar hebben geholpen te herstellen van MS.
Zaterdag
Sinds zaterdag hier patatdag is (nu een maand of 2?) ziet de snackbar ons bijna nooit meer. Door patat in de Actifry te doen wordt mijn patatverslaving verzadigd en is dus de impuls van naar de snackbar gaan weg 🙂 Als ik moet kiezen tussen nooit meer patat/naturel chips of chocolade is de keuze snel gemaakt!
Voor erbij ga ik weer een ander soort vlees halen dan het standaard kip/rund/varken. Dit doe ik nu een paar maanden en vind ik echt super leuk. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open. Ik dacht dat in Hardenberg niet meer te vinden was dan kip/rund/varken/lam. Maar blijkbaar is dit er ook nog allemaal:
- Poelier: kalkoen, parelhoen, ree, hert, wild zwijn, fazant, haas, tam konijn, tamme eend, wilde eend, kangoeroe en duif
- Culinien: waterbuffelproducten, zoals saucijs (glutenvrij/zuivelvrij) en ander vlees en zuivel
- Slagerij Hof: paard, lam, haas, wild zwijn
Daarbij gestoomde groenten uit de stoomkoker: spinazie, broccoli en courgette.
Zondag
Vanavond gaan we bij vrienden eten en laat ik me dus verrassen 🙂
Maandag
Nu ik weet dat ik kalkoen kan vinden bij de poelier staat dat denk ik wel vaker op het menu! Vanavond eten we een roerbak van blokjes kalkoen, bloemkool, bietjes en andijvie, met zoete aardappelschijfjes uit de Actifry.
Dinsdag
Tijd voor vis! Zalm (uit de diepvries) in stukjes roerbakken met rijst, paksoi, chinese kool en wortel. Een soort nasi dus.
Woensdag
Vanavond is sportavond! Energie is dus meer dan welkom. Ik heb eigenlijk geen cardio (alleen 5 min. warm worden door te fietsen) dus het hoeft geen lichte maaltijd te zijn. We eten stamppot met aardappel, rucola, radijsjes en bloemkool, met gehaktbal erbij.
Donderdag
Op het menu: rijst met garnalen, paksoi, lente ui en rode paprika. Ik denk dat ik hier ook nasi van maak en het aan het begin van de middag maak, aangezien ik van 3 tot 5 een eindejaarsborrel heb. Dat wordt altijd later is de ervaring 🙂
Vrijdag
Er hebben deze week nog geen eieren op het menu gestaan, dus bij deze. Een omelet van boerenkool, spruitjes en wortel met daarbij zoete aardappelschijfjes uit de Actifry.
Wat staat er bij jou op het menu? Ik hoor het graag in een reactie hieronder 🙂