Wat eten we in week 50?
2

Wat eten we in week 50?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 4 december 2014

Lunch omelet

Week 50 alweer, het einde van het jaar komt in zicht. En dat is goed te voelen aan de temperatuur buiten. De tijd voor maaltijdsalades is wat mij betreft echt voorbij, liever een verwarmende hap! Afgelopen week ben ik begonnen met koken voor 4 personen, zodat we de dag daarna kunnen lunchen met een portie. Dit bespaart veel tijd en bevalt erg goed. Hier ga ik dus mee door.

Zaterdag


patat met hamburger en salade

Patatdag! Lekker uit de Actifry (dus niet gefrituurd maar net zo lekker) met gestoomde groenten en met boodschappen doen kijken wat voor bijzonder soort vlees ik kan vinden. Ik denk dat ik eens bij de poelier ga kijken of ze daar nog iets anders hebben dan kip, rund of varken, sowieso hebben ze kalkoen. De gestoomde groenten maak ik van bloemkool, wortel en boerenkool.

Zondag

’s Avonds komen vrienden eten. Ik heb wel weer eens zin om een hele vogel te braden in de oven. Mocht de poelier iets als parelhoen hebben neem ik die mee (heb ik nog nooit gehad!) en anders een biologisch kippetje. Prijzig, maar dat doen we ook niet vaak 🙂 Daarbij aardappel/koolraappuree en gestoomde groenten: doperwten, wortels en de rest van de boerenkool.

Maandag

Simpele gehakt roerbak klein

Maandag is hier vaak een avond waarop ik geen zin heb om te koken. Dus daarom de simpelste maaltijd die ik me kan bedenken: krieltjes uit de Actifry met een roerbak van gehakt, courgette, broccoli (diepvries) en Chinese kool.

Dinsdag

Deze avond eet ik alleen, dus hoef ik maar 3 porties te maken (1 voor ’s avonds en voor de lunch van mijn man en mij). Een goede gelegenheid voor saucijs, want in de verpakking van Bio+ zitten 3 stuks. Met zoete aardappels uit de Actifry en gesmoorde bleekselderij, Chinese kool en witlof.

Woensdag

Er staat deze week nog geen vis op het menu, dus tijd om daar verandering in aan te brengen. Gebakken zalm met groenten die nog over zijn (vaak halverwege de week zijn er meerdere soorten die echt op moeten) en… nu al 3x aardappels en 1x zoete aardappels op het menu staan, maar eigenlijk eten mijn man en ik dit graag met dit weer. Dus nog maar een keertje zoete aardappels erbij.

Donderdag

Als afwisseling van de knollen vandaag rijst. En dat eten we het liefste als nasi. Als de Aldi ze weer heeft met garnalen (traditioneel voor nasi) omdat mijn man daar veel zin in heeft en misschien nog iets van varkensvlees erdoor. Met doperwten, paksoi en broccoli.

Vrijdag

Lunch omelet

Tijd voor een gevulde omelet 🙂 Aangezien we weekboodschappen doen is dit de dag dat restjes opgemaakt worden en lang houdbare producten gegeten worden. Aangevuld met diepvriesproducten. En juist dit soort restjes kunnen mooi in een omelet!

Wat staat er bij jou op het menu? Ik hoor het graag in een reactie hieronder 🙂

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

2 reacties op “Wat eten we in week 50?

Plaats een reactie
 • Ank

  Lisette, hoe vonden jullie de tonijn uit de diepvries van de Aldi smaken waar je het laatst over had?
  Wij hadden het eergisteren op het menu staan, maar vonden het jammer genoeg ontzettend tegenvallen; nogal smakeloos eigenlijk. ’t Was dat ik er vers gemalen zeezout en zwarte peper op had gestrooid…….
  Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring. 🙂

  Stamppot maak ik ook vaak voor 2 dagen, eigenlijk de tweede keer lekkerder dan de eerste vinden wij. Als je geen zin hebt om 2 dagen achter elkaar hetzelfde te eten, kook je de volgende dag iets anders, dan heb je de dag daarna een makkelijke dag. 🙂
  Spruitjes met zoete aardappels, bio spekjes en appel bijvoorbeeld! Mmmmmmm


  5 december 2014 om 22:12 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Tonijn uit de diepvries vond ik ook niet echt veel smaak hebben. Meer als kip dan als tonijn, haha! Niet vies of zo, maar het geld niet waard.

   Wat ik ook graag doe de tweede dag met stamppot is er een paar eitjes doordoen en er een soort omelet van bakken. Mmmmmm 😀


   8 december 2014 om 10:34 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten