Wat eten we in week 2?
5

Wat eten we in week 2?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 8 januari 2015

Ouderwetse groentensoep met balletjes

Door de feestdagen en het openen van de voorbestelling van “Broodloze lunches om mee te nemen” is het weekmenu er een tijdje bij ingeschoten. Onhandig om op het laatste moment te moeten bedenken wat we gaan eten! Tijd dus om weer te beginnen hiermee.

broodloze lunches hardcopy


Laatste dagen voorbestellen
Volgende week komt de bestelling boeken binnen! Dit zijn dus de laatste dagen waarop je kunt voorbestellen (en dus gratis verzending hebben).

Voorbestellen

 

 

Zaterdag

patat met hamburger en salade

Zaterdag patatdag! De patat komt uit de Actifry met een snelle hamburger erbij. Daarbij een salade van sla, komkommer en avocado.

Zondag

Vanavond gaan we bij vrienden eten en laat ik me dus verrassen 🙂

Maandag

De laatste weken staat er hier regelmatig mihoen (rijstnoodles) op het menu. Deze zijn in een paar minuten klaar doordat ze alleen maar overgoten hoeven te worden met kokend water en dan een paar minuten garen. Daarbij een roerbak van kalkoenblokjes, paksoi, paprika en broccoli.

Dinsdag

2x vis op het menu is wel zo gezond 🙂 Dus vandaag gestoomde zalm met sperziebonen en bloemkool en krieltjes uit de Actifry.

Woensdag

huisdieren

Vanavond is de eerste keer puppycursus! Ik heb er nu al zin in 🙂

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus, met courgettenoodles (zoete aardappels als ze er weer wat beter uitzien in de winkels) olijven en ansjovis

Donderdag

nasi

Nasi! Met garnalen, doperwten, paprika en eventuele groenterestjes

Vrijdag

Ouderwetse groentensoep met balletjes

In de winter ben ik dol op soep, ik zou het elke dag wel kunnen eten nu! Dus vandaag eten we lekker groentesoep, getrokken van schenkel met wortel, het groen van lente-ui (is geen fodmap) en alle andere groenteresten die we nog in huis hebben.

Wat staat er komende week bij jou op het menu? Ik hoor het graag!

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

5 reacties op “Wat eten we in week 2?

Plaats een reactie
  • SytskeB

    Blijkbaar ging het niet goed met de links, maar wij eten vanavond in ieder geval http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=185893 (]indiase sperziebonen met champignons) en http://www.derooijgroothandel.nl/pages/product/kerst/1413/Bio-rijst-Zilvervlies.html (zilvervlies pandanrijst).


    10 januari 2015 om 12:24 | Beantwoorden
    • SytskeB

      Maandag aten we buitenshuis, dinsdag ‘rode kool op grootmoeders wijze’ met scharfilet, woensdag ‘indiase curry van zoete aardappels, wortel en erwten’ en vanavond wordt het ‘spinazie met gember en knoflook’ en zalmfilet.


      15 januari 2015 om 13:34 | Beantwoorden
  • Luna

    Heb je een vast patroon in je weekmenu? Ik maak nu sinds 4 weken een weekmenu voor ons gezin van in totaal 5 mensen. Wij eten doordeweeks iets in dit rooster:

    – Op zondag soep
    – Maandag aardappelen
    – Dinsdag rijst
    – Woensdag aardappelen
    – Donderdag pasta
    – Vrijdag aardappelen
    – Zaterdag peulvruchten/restjes

    Het loopt ook nog door elkaar heen hoor, zo kan het best zijn dat we rijst eten met peulvruchten. Deegwaren (pizza, pannekoeken, hartige taart e.d.) staan niet apart vermeld, maar als ik geen zin heb om aardappelen te schillen of iets, word het zoiets simpels.

    Ik vind het persoonlijk een handig systeem. Je hebt vastigheid en je kunt alle kanten op. Want, pasta kan zoooooooveeeeel zijn. En aardappelen, kan als stamppot, puree, in de oven, patat etc.


    13 januari 2015 om 21:08 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ik heb dit eerder in alle varianten gedaan:

      – koolhydraatbron (aardappelen, pasta, rijst, wraps toen nog, etc.)
      – eiwitbron (rundvlees, kip, kalkoen, eieren, etc.)
      – land (Mexicaans, Italiaans, Hollands, etc.)

      maar dit was te strikt voor mij, hield ik niet vol. Voelde meer als het ingewikkelder maken dan het simpeler maken, wat toch het nut is van een weekmenu


      14 januari 2015 om 09:11 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten