Van start met ons slowcooker avontuur…?
11

Van start met ons slowcooker avontuur…?

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 5 februari 2016

Laatst vroeg ik wat volgens de lezers beter kan. Daar kwam meerdere keren naar voren dat jullie graag slowcooker recepten willen! Nou stond een slowcooker al een jaar op mijn verlanglijstje, maar ik heb al zoveel keukenapparatuur. Nu had ik een goed excuus 😉 Dus bijna 3 weken geleden bestelde ik een slowcooker van 3,5 liter.

Wat is een slowcooker?
Een slowcooker is een keukenapparaat met 2 standen, low en high (laag en hoog). Laag is doorgaans 80ºC en high 90ºC. Het is eigenlijk een pan in een omhulsel. Zo kun je langzaam gerechten garen. Slowcooken dus. Het wordt ook wel eens een crockpot genoemd, maar dat is een merknaam. Net zoals we spa blauw zeggen tegen mineraalwater.

Kom maar!
De boodschappen waren in huis om maaltijden te gaan voorbereiden om in te vriezen, zodat ze ’s ochtends alleen in de slowcooker gedaan te hoeven worden zodat je ’s avonds alleen hoeft op te scheppen. Ik had er zin in! De slowcooker zou verstuurd zijn en toen… Kwam hij maar niet. Meerdere keren bellen en er gebeurde maar niks. Ik had hem besteld bij Bol, via zo’n externe verkoper. Nooit problemen mee gehad tot nu dus. Dinsdag Bol zelf maar gebeld. Naar aanleiding van dat belletje heeft Bol contact opgenomen met die verkoper en ze reageren zelfs niet op hun! Inmiddels zijn ze geen externe verkoper meer, maar die slowcooker heb ik nu nog niet…


En nu?
Uiteraard hoef ik niet voor die slowcooker te betalen, maar bij alle andere webshops is de Russel Hobbs van 3,5 liter uitverkocht. Via een andere externe verkoper van Bol is hij 10 euro duurder. Dus inmiddels heb ik een ander merk, een Bartscher van 5,5 liter besteld. Hopelijk komt die morgen of maandag binnen zodat ik dan ein-de-lijk er mee kan gaan experimenteren.

[bol_product_links block_id=”bol_56b49f41ca34d_selected-products” products=”9200000031574454″ name=”slowcooker komt pl” sub_id=”slowcooker komt pl” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wat wil ik er mee?
Het voordeel van een slowcooker is dat het niet het gevaar van een gasfornuis heeft voor ’s nachts. En dat het maximaal 80 of 90 graden wordt zodat je niet bang hoeft te zijn voor overkoken of aanbranden. Zeker niet bij soepen, bij minder vochtige gerechten schijnt het wel aan te kunnen branden.

– bouillon maken. Ik heb nog zat soepbotten in de vriezer om bouillon te maken maar op het fornuis vind ik het niet echt handig. Op een gasfornuis durf ik het niet ’s nachts te laten staan en de Hooimadam houdt het niet de hele nacht warm genoeg. Ook hoort bouillon niet de koken. Voor dit alles is de slowcooker de perfecte oplossing!

– vriezerkoken. Al sinds jaar en dag volg ik een site over slechts 1 keer per maand koken. Dan besteed je een hele dag aan alle maaltijden voorbereiden. Aan het einde van die dag heb je tig vriezerzakken vol met volledige maaltijden. Ovenschotels en maaltijden uit de slowcooker zijn hier het handigste mee. Het lijkt mij erg leuk om dit in kleinere vormen te doen. Dit ga ik zeker op Kiwi&zo delen!

– stoofpotten, soepen, tomatensaus en alles wat lang op moet is perfect in de slowcooker. Geen kans op overkoken en dus juist die intense smaak van lang sudderen. Dit doe ik nu al regelmatig, maar straks zal ik dit in de slowcooker doen.

– vlees. Misschien heb je al iets van de hype genaamd ‘pulled pork’ voorbij zien komen. De slowcooker wordt veel gebruikt om vleesgerechten te maken, zoals draadjesvlees, pulled pork, rollade, beenham en pulled chicken. Al het vlees wat lang op moet is perfect om in de slowcooker te maken. Momenteel weet ik nog niet of ik dit wel regelmatig ga doen. Ik haal het meeste vlees biologisch en dan zijn die grote stukken niet te krijgen in de supermarkt. Maar misschien dat ik straks dan toch wat vaker naar de slager ga hiervoor!

Zoals je waarschijnlijk merkt heb ik er heel veel zin in om de slowcooker eindelijk te hebben! Voor de mensen die al een slowcooker hebben, wat zijn jouw favoriete recepten?

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

11 reacties op “Van start met ons slowcooker avontuur…?

Plaats een reactie
 • Brigitte

  Heb al een tijd een slowcooker en maak er bouillon van kip en rundvlees in, stoofschotels, hachee en draadjesvlees en sauzen.
  Ik heb een van 3.5 liter, maar als je extra wil maken of regelmatig een kip of botten in de pan gooit is die echt te klein, dus sinds een week heb ik nu ook een van 6.5 liter en daar ben ik heel blij mee.
  Moet nog kijken of ik de kleine verkoop of erbij houdt.
  Dus voor jou is het een geluk bij een ongeluk dat de eerste niet geleverd werd.
  Denk, dat als je het gemak van de slowcooker ontdekt hebt, dat je deze vaak gaat gebruiken.
  Zeker omdat je er ook risotto en spaghettisauzen in kunt maken.
  Op internet staan genoeg recepten.
  ’s Morgens alles erin gooien en ’s avond zo opscheppen.
  Ben benieuwd naar jou recepten.
  P.s. mijn vlees bestel ik nu bij sameneenkoekopen.nl en nu krijg je gratis vlees bij je bestelling.
  Het voordeel is, dat je een pakket kunt nemen en dan ook nog los vlees erbij kan bestellen en binnenkort verkopen ze ook kip.


  5 februari 2016 om 15:05 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   2 kan ook erg handig zijn opzich. Schijnen veel mensen meerdere tegelijk te gebruiken 😉


   8 februari 2016 om 15:22 | Beantwoorden
 • Carolien

  Inderdaad het is een superding die slow cooker ik maak graag bouillon, chilli concarde, hachee, spagettiesaus en kip in mosterdsaus. Ik ben heel benieuwd naar jou recepten !! Gr.Carolien


  5 februari 2016 om 18:41 | Beantwoorden
 • Rs

  Ik wil een Thermomix, het omgekeerde van slowcooker , door vele vermaarde chefs gebruikt en in het bezit van familie en vrienden, maaaaaarrr, zo duur..


  6 februari 2016 om 06:30 | Beantwoorden
 • Kathinka

  Werkelijk een ideale “wonderpan” !
  Het lange staan in de keuken valt me zwaar en nu stop ik ‘smorgens alle ingrediënten erin en ‘savonds een heerlijke maaltijd : stoofpotje met vees of kip of zonder vlees.
  Risotto gaat geweldig.
  Het was een kerst cadeau van mijn kinderen , ik ben er zó blij mee !
  Een echte aanraader.
  Vriendelijke groet,
  K


  6 februari 2016 om 12:05 | Beantwoorden
 • Sas

  Terwijl ik lees heb ik weer bottenbouillon in de crockpot staan – I LOVE IT!.
  Heb zelf ook gemerkt dat de standaard spaghettisaus uit de crockpot veel lekkerder is dan gewoon uit de koekenpan.
  Bij nomnompaleo.com heb ik al vele crockpot recepten vandaag gehaald waarvan de kalua pulled pork zonder twijfel de grote favoriet is. De restjes vries ik in per 1 persoon en zijn ontdooid heerlijk op een salade.
  http://nomnompaleo.com/post/10031990774/slow-cooker-kalua-pig

  Succes en geniet vooral en laat ons maar weten wat jij maakt.


  6 februari 2016 om 13:15 | Beantwoorden
 • Sanne

  Ik had nog nooit van een slowcooker gehoord, maar onlangs dus wel. Ben dol op stoofvlees en stoofpotten en die staan inderdaad de hele middag op. Ik maak het dus alleen op een dag dat ik thuis ben, want ik gebruik een oude gietijzeren braadpan. Mijn fornuis heeft echter alleen standje hoog en extra hoog haha. Er zit geen klein pitje op en sudderen is dus lastig. Extra vocht en goed in de gaten houden. Laatst heb ik een echt oldschool petroleumstel gekocht op de vlooienmarkt, zo’n groene van emaille, lekker truttig. Binnenkort daar maar eens mee experimenteren.
  Ben benieuwd naar je recepten, die gaan ook vast in de braadpan 🙂


  7 februari 2016 om 15:35 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   dat is de originele slowcooker op zo’n petroleumstelletje! Als het goed is moeten alle slowcookerrecepten zo ook kunnen


   8 februari 2016 om 15:27 | Beantwoorden
 • inka

  Ik heb ook sinds kort een slow cooker en maak er wel eens wat in. Het is makkelijk om ’s morgens voor vertrek er alles in te doen voor een Dahl, aangevuld met groente, zodat we ’s avonds meteen kunnen eten. Als er weinig water in gaat kan het inderdaad wat aanbranden aan de randen, maar ik heb dat nog maar 1 keer gehad. Ben dus heel benieuwd naar de bevindingen van anderen.
  Op de site http://www.marmelot.com/marmelot/slowcooker-recepten.php vind je onder de eerste alinea een kopje voor algemene tips voor de slow cooker. Ook heel handig.
  groetjes Inka


  8 februari 2016 om 11:02 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten