Thema: gezonde tussendoortjes volgens De Voedselzandloper
11

Thema: gezonde tussendoortjes volgens De Voedselzandloper

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 19 februari 2013

Havermout muffins

De keuze van gezonde tussendoortjes bepaald vaak het succes of falen van een gezonde levensstijl of dieet. Zodra je eenmaal gezwicht bent voor iets ongezonds op een dag, hebben veel mensen de neiging de rest van de dag ook ongezond te eten. Dus door gezonde tussendoortjes is je slagingskans veel groter!

Zodra je voor het eerst de lijst van De Voedselzandloper leest valt het al snel op dat er geen koeken, ontbijtkoek of vruchtenyoghurt tussen staat. De kans is dus groot dat je nieuwe tussendoortjes moet zoeken. Daarom ga ik deze week gezonde tussendoortjes delen op Kiwi&zo. Hieronder alvast wat ideeën!


Havermout muffins
Kris Verburgh van De Voedselzandloper is erg enthousiast over havermout. Een gezond tussendoortje zou dus ook 1 of 2 van mijn havermout muffins zijn!

Gevulde chocolaatjes
Wat? Gevulde chocolaatjes klinkt niet echt als een gezond tussendoortje… En toch is het geschikt voor De Voedselzandloper! Mits je minstens 70% cacao pure chocolade gebruikt en ongebrande noten.

Preview
De rest van de week heb ik andere gezonde tussendoortjes gedeeld.

Wat zijn jouw favoriete tussendoortjes? Ik ben benieuwd!

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

11 reacties op “Thema: gezonde tussendoortjes volgens De Voedselzandloper

Plaats een reactie
  • Lisette Zwiggelaar

   Beste Dick,

   Ik ben mij er van bewust dat De Voedselzandloper veel stof doet opwaaien. Maar ik vraag mij wel af wat ik hier mee moet. In het artikel staat niets over het waarom, geen enkele onderbouwing over waarom het dan gevaarlijk zou zijn. Daarnaast vind ik het jammer dat je hier alleen die link neerzet, zonder zelf een toelichting te geven…


   22 april 2013 om 10:50 | Beantwoorden
 • Tineke

  Beste Lisette, Graag wil ik je mijn bevindingen met de leefstijl van de voedselzandloper vertellen. April 2012 heb ik het boek gekocht en ben ik volgens dit boek gaan eten. Mijn gewicht was ongeveer 74 kg bij een lengte van 1.68 cm. In het begin was ik wel lang bezig met het klaarmaken van mijn eten, maar na verloop van tijd wordt dat ook een routine. Toen ik begon slikte ik maagzuurremmers, cholesterol medicatie en schildkliermedicatie voor een te trage schildklier. Nu na ruim een jaar heb ik geen maagzuurremmers en cholesterolmedicatie meer nodig, dit is door mijn internist vastgesteld. Ook mijn schildkliermedicatie is verlaagd. Bovendien heb ik mij nog nooit zo vitaal gevoeld. Mijn leeftijd is 64 jaar maar ik heb de energie van een jonge meid. Bovendien ben ik 7 kg afgevallen, dit is zeer geleidelijk gegaan en is de laatste maanden stabiel, denk dat dit het gewicht is dat bij mij hoort 67 kg. Mijn ontbijt bestaat uit havermout klaargemaakt met half sojamelk half water, erin walnoten, blauwe bessen, kaneel, abrikozen die geweld zijn in sinaasappelsap en donkere chocolade en soms appel met schil. Over de dag drink ik een grote pot witte thee en latte machiato met sojamelk. Tussen 15 en 16 uur pers ik 3 sinaasappelen uit waarin ik wat van de vezels van de sinaasappels doe, gebroken lijnzaad, tarwezemelen en chiazaad doe. Dan om 18 uur mijn warme maaltijd. Heb ook het kookboek lekker lang jong en daar haal ik ook veel inspiratie uit. Omdat ik alleen ben kook ik altijd 2 porties, waarvan ik dan 1 portie invries of bewaar tot overmorgen. ’s Avonds drink ik 2 glaasjes rode wijn. Heb nooit meer glucose pieken en dalen en voel me fantastisch, heb ook geen behoefte meer aan zoetigheid. Kortom dit is mijn manier van leven geworden. Groetjes


  17 mei 2013 om 21:31 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Wauw wat een mooie omslag Tineke! Erg leuk om te lezen hoe je het gedaan hebt en dat het zo goed voor je werkt 😀


   20 mei 2013 om 14:01 | Beantwoorden
   • Rahul

    Van mij mag je de gezonde digenn zoveel snacken als je wilt hoor! Je moet jezelf niet dwingen om er vanaf te komen, gewoon een gewoonte van maken om gezonde digenn te eten als je trek hebt. En als je de gezonde digenn eet raak je vanzelf verzadigd!


    8 juni 2015 om 02:24 | Beantwoorden
  • Katja

   Tineke, wauw! Zo fijn om dat te lezen! Ik heb het boek gelezen (net gisteren uit) en kwam op deze site uit voor recepten en las je reactie! Ik bewonder dat nogal, je moet er fantastisch uitzien!
   Hartelijke groeten, Katja


   27 juni 2013 om 08:27 | Beantwoorden
   • Tineke

    Beste Katja, bedankt voor je leuke reactie. Krijg veel complimentjes van de mensen om mij heen. De energiewinst die het me heeft gebracht is voor mij nog steeds het aller belangrijkste. Groetjes Tineke


    28 juni 2013 om 15:00 | Beantwoorden
 • Leendert

  Heerlijk Lisette! Een ander voedselzandloper verantwoord tussendoortje dat me goed smaakt is chocolade koekjes met havermout en banaan. En verder natuurlijk domweg allerlei soorten fruit. Vers of gedroogd.


  30 januari 2014 om 20:15 | Beantwoorden
 • Jazzy

  Wat ik raar vind is dat hij het Atkins de grond in boord en andere koolhydraat dieeten. Terwijl fase 3 en 4 van het Atkins dieet veel overeenkomsten heeft. Veel mensen denken dat het fase 1 van het Atkins dieet het hele dieet is. Soja melk zou ik afraden. Is teveel mee gerommeld. En voor mannen die het heel veel gebruiken is het oestrogeen verhogend. Beter Amandelmelk of kokosmelk. Kun je trouwens ook zelf maken.


  3 februari 2014 om 17:27 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten