Scherpe messen zonder aanzetstaal
2

Scherpe messen zonder aanzetstaal

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 22 juli 2016

Botte messen zijn gevaarlijk. Als je kracht moet zetten voordat het mes door de tomaat gaat, is de kans groter dat het mes er vanaf glijdt, in jouw vingers. Tenminste, als dit bij mij gebeurt, weet ik dat ik mijn aanzetstaal weer eens uit het messenblok moet halen. Of, als dit bij mijn man gebeurt, krijg ik te horen dat ik de messen weer moet slijpen, want hij vindt zo’n aanzetstaal maar lastig.

De oplossing
Dus toen ik laatst bij de ondernemers van Van Alles en Goedkoop zat en we afspraken dat ik een review zou schrijven over een product, viel mijn oog meteen op de messenslijper. Ik zal eerlijk zijn dat ik huiverig was voor de kwaliteit, gezien het zo goedkoop is. Maar ik ben aangenaam verrast! Zijn de messen bot? Dan haal je ze 3x door het middelste gleufje en 5x door het rechter gleufje. Gewoon het wekelijkse onderhoud? Dan haal je ze 5x door het rechter gleufje. That’s it! Je houdt het mes recht, en haalt het er doorheen. Bij het middelste gleufje zet je iets druk erop, bij het rechter gleufje niet. De linker gleuf is voor keramische messen maar die heb ik niet.

Renberg Messenslijper
De Renberg messenslijper ligt stevig in de hand. Je kunt hem gewoon neerzetten op het aanrecht en dan blijft hij ook stevig staan door de anti-sliplaag. Ik zit hard na te denken over wat de nadelen van deze keukenhulp zijn, maar die zijn nog lastig te bedenken. 1 nadeel is dat hij inkepinkjes in de messen niet weg slijpt. Ja, de messen hier hebben het zwaar te verduren, ook al hebben we zo’n dure maar o zo fijne messenset. Een aanzetstaal krijgt die inkepinkjes ook niet weg, ik denk dat ik ze moet laten slijpen als de officiële slijper van dit merk weer eens bij de kookwinkel is. Het andere nadeel wat ik heb kunnen bedenken is dat het meer ruimte inneemt dan een aanzetstaal. Maar verder? Het doet wat het moet doen, en dat doet het goed! Ik heb alle messen ermee geslepen en daarna door de wortel op de foto gesneden. Ze zijn weer scherp!


Over Van Alles en Goedkoop
Deze messenslijper is te koop bij de webshop Van Alles en Goedkoop, zoals ik al noemde. De webshop is nu een half jaartje oud en is van 2 enthousiaste jongens die direct uit hun opleiding deze webshop geopend hebben. Ik draag ze een warm hart toe, vandaar ook dat ik deze review voor ze schrijf. Ik krijg niet betaald voor deze review, hoewel ik wel de messenslijper gekregen heb.

Aanbieding
Ben je benieuwd geworden? Dan hebben we samen een mooie aanbieding bedacht speciaal voor de Kiwi&zo lezers. Je ontvangt gratis verzending bij een bestelling van 25 euro in plaats van bij 75 euro. Gebruik daarvoor actiecode kiwienzo die tot en met morgen geldt (23 juli 2016). Je vindt de messenslijper hier.

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

2 reacties op “Scherpe messen zonder aanzetstaal

Plaats een reactie
  • Smousie

    dat kan zo makkelijk>>
    Op de achterkant van een ander mes
    of in het kryuispunt van een open schaar


    22 juli 2016 om 12:17 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten