Review: Lovechock rauwe chocolade
12

Review: Lovechock rauwe chocolade

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 31 oktober 2013

Lovechock rauwe chocoladeVóór de detox at ik dagelijks een stukje 85% chocolade. En tijdens de detox miste ik dit heel erg. Dus in mijn plaatselijke natuurvoedingswinkel ging ik op zoek naar een detox-proof chocolade alternatief. En toen kwam ik bij Lovechock uit!

Kokosbloesemsuiker en superfoods
In deze reepjes wordt rauwe cacao gebruikt. Dit zit nog vol antioxidanten. Tijdens het hele productieproces blijft de temperatuur onder de 49ºC. In plaats van kristalsuiker wordt kokosbloesemsuiker gebruikt.  De repen zijn er in verschillende smaken, met bijvoorbeeld incabessen en ananas of moerbei en vanille. In alle repen zijn superfoods toegevoegd. Ik kon op de ingrediëntenlijsten niets ongezonds vinden, wat een genot!

Smaken


Ik heb meerdere smaken gekregen om te testen. Dit is wat ik er van vond:

 • pure/nibs: pure chocolade met stukjes cacaoboon. Erg lekker, alleen het sabbelen op chocolade is wel minder fijn als er harde stukjes inzitten.
 • pineapple/incaberry: lekker zoet, maar wel de minst bijzondere die erbij zat.
 • mulberry/vanille: ook lekker zoet en door de vanille wat meer als de normale zwarte chocolade. Die ga ik zeker vaker halen!
 • cherry/chili: zoet door de kersen en prikkelend in de mond door de chili. En dat terwijl je ook nog gewoon de cacao proeft. Dit is mijn favoriete smaak denk ik.

Smelt niet zo lekker
Normale chocolade laat ik altijd op de tong smelten. Dat gebeurt met deze chocolade nauwelijks. De cacao-smaak vind ik niet veel verschillen van normale chocolade, op de extra ingrediënten na. Maar ik moet zeggen dat ik ze super lekker vind, lekkerder dan de 85% chocolade die we altijd bij de Aldi halen. Mijn man heeft een blokje pure/nibs geproefd en vond het echt vies. Terwijl hij met plezier de 85% chocolade van de Aldi eet. Iedereen zo z’n ding denk ik!

Mooi merk
Het totale merk van Lovechock spreekt me erg aan. De mooie spreuk die in elke verpakking zit, het folie dat composteerbaar is, dat er geen soja in gebruikt wordt (in alle supermarkt chocolade wel) en dat het biologisch is.

Duur!
Maar het is wel gruwelijk duur! Voor een reep van 40 gram, 4 blokjes, is de adviesprijs €2,99! Bij de Gezond&Wel bij mij in de stad zijn ze dacht ik €2,69. Au. Ik eet er dus ook geen hele reep per dag van, dat spreekt voor zich (maar als ik het geld had zou ik dat misschien wel doen, haha). Een blokje af en toe vind ik wel erg lekker en ik zie het dus ook als een traktatie. Ik vind dit bijvoorbeeld een mooie beloning als je een doel gehaald hebt, omdat het én lekker én gezond is.

Heb jij ze al eens geproefd? Wat is je lievelingssmaak?

Dit is een gesponsord artikel

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

12 reacties op “Review: Lovechock rauwe chocolade

Plaats een reactie
 • Brigitte

  Ze zijn inderdaad heerlijk en ontzettenduur. Ik koop ze oo af en toe als traktatie en dn een blokje per keer. De pure nibs is mijn favoriet. Heerlijk.


  31 oktober 2013 om 16:17 | Beantwoorden
 • Suuz

  Ze zijn fantastisch! en zoooo ontzettend lekker!!! 🙂 puur genieten! inderdaad erg prijzig, maar is het wel waard.. bij mij gaat die reep vaak wel in 1 x op hoor!


  31 oktober 2013 om 16:44 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Ik ben blij dat dit mij nog niet gebeurt is, 2 per keer is tot nu toe het maximum geweest maar meestal 1. Dan eet ik er wel een handje noten bij of iets dergelijks, anders is de kans groot dat ik ook meer pak!


   1 november 2013 om 10:11 | Beantwoorden
 • Nataschja

  Ik heb de repen deze week ook voor de 1e keer gekocht. De gojibes met sinaasappel is echt mijn favoriet!!! Alleen jammer dat ze inderdaad zo duur zijn. Waren deze week bij mijn natuurwinkel in de aanbieding voor 2,69. Maar dan zijn ze nog erg prijzig


  31 oktober 2013 om 20:03 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Klopt, ik zie het echt als een traktatie af en toe, niet als een vast onderdeel van mijn eetpatroon!


   1 november 2013 om 10:09 | Beantwoorden
 • Ilona

  Een tijdje geleden heb ik de repen gekocht en gegeten.
  Volgens mij ondervond ik er geen nadelige gevolgen van.
  Maar 0.75 cent voor een blokje is gewoon teveel.


  31 oktober 2013 om 20:46 | Beantwoorden
 • Wietske

  Dat vind ik toch echt te duur maar ik koop met gemak amandelmeel dat dan weer wel, daar bak ik heerlijke en gezonde muffins van!


  1 november 2013 om 21:38 | Beantwoorden
 • Patricia

  Ik ben dol op vivani 92% chocolade ook met kokosbloesemsuiker. Kost ongeveer €2 bevat 80 gram en 10 blokjes. Is om gewoon te eten best bitter dus moet je van houden (mijn vriend vindt het niks maar wel leker door bijvoorbeeld havermoutmuffins). Is dat ook detoxproof? (of is dat niet rauw?)


  4 november 2013 om 12:14 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Zo te zien geen rauwe cacao, dus niet detoxproof. Maar de detox is afgelopen dus dat is niet erg 😉 Zal eens kijken of de Gezond&Wel hier in het centrum Vivani heeft, dat zijn leuke prijzen!


   4 november 2013 om 14:18 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten