Zoete aardappelpartjes uit de oven
5

Zoete aardappelpartjes uit de oven

  • Ingrediënten
  • 1 kilo zoete aardappels
  • 4 el olijfolie
  • Snufje cayennepeper
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn
  • Snufje zout

Ik ben dol op zoete aardappel! Gebakken vind ik het lekkerder dan ‘normale’ aardappels. Ook is het een echte superfood. Het telt zelfs als een groente, hoewel ik het zelf in plaats van aardappel/rijst/pasta gebruik. Het verhoogt de bloedsuikerspiegel minder dan de gewone aardappel en 1 oranje zoete aardappel bevat al de aanbevolen hoeveelheid vitamine A (in de vorm van bèta-caroteen). Super goed voor de ogen en huid dus!

Op deze manier uit de oven is echt smullen. Het is weinig werk doordat je het met schil en al op kunt eten en vult goed. Erbij heb ik een rode bieten/tonijnsalade gemaakt en mosterdmayonaise (2 eetlepels mayonaise met 1 theelepel mosterd). Jum!

Recept


  • Avondeten
  • 10 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, paleo, SCD, Voedselzandloper
  • Voor 3 à 4 personen

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schrob de zoete aardappels schoon en droog goed af. Snijd de uiteinden en lelijke plekjes er af. Snijd in partjes van 2 bij 2 cm. Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar. Verspreid op een bakplaat zodat de partjes elkaar niet raken. Bak ze in 45 minuten goudbruin, roer halverwege even om.

Tip: Kruid ze naar de keuken waarvan je de rest van de maaltijd maakt. Mexicaans? Gebruik gemalen komijn in plaats van rozemarijn. Italiaans? Vervang de rozemarijn door Italiaanse kruiden


Eetmoment: Avondeten
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 10 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

5 reacties op “Zoete aardappelpartjes uit de oven

Plaats een reactie
  • Sanne

    Heerlijk! Ik heb alleen vaak dat de aardappels niet echt gaar worden op deze manier, dan kook ik ze 5 minuten voor.

    Ik gebruik overigens veel minder dan jij, ongeveer 200 gram per persoon.


    4 maart 2016 om 12:49 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ja, portiegrootte blijf ik lastig vinden om aan te geven omdat het zo persoonlijk is. Reken je voor actieve volwassen mannen of een alleenstaande vrouw met overgewicht en een paar kleine kinderen. Ik streef voor onszelf naar minstens 300 gram per persoon, maar dat is een actieve man en een borstvoedende vrouw, dus dat is niet te vergelijken


      4 maart 2016 om 21:15 | Beantwoorden
  • Sanne

    Overigens vind ik het best een beetje irritant dat het vinkje voor de mail bij een reactie standaard aan staat. Ik vergeet telkens om hem uit te zetten omdat hij helemaal onderaan de pagina staat.
    Geen idee hoe andere bezoekers van jouw site dit ervaren, mijn feedback heb je 😉


    4 maart 2016 om 12:59 | Beantwoorden
  • Sanne

    Voorgekookt worden ze toch niet zo lekker, ze bleven erg zacht.
    De volgende keer maar rauw proberen 🙂


    11 maart 2016 om 12:07 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten