Zoete aardappelpannenkoekjes (paleo)
26

Zoete aardappelpannenkoekjes (paleo)

  • Ingrediënten
  • 200 gr gekookte afgekoelde zoete aardappels zonder schil
  • 4 eieren
  • 2 el kokosmeel (kan je o.a. hier kopen)
  • Snuf kaneel
  • 1/2 tl baking soda oftewel zuiveringszout (toko of drogist)
  • Snufje zout
  • Kokosolie

Er lag hier nog een eenzame zoete aardappel. Wat er mee te doen? Dus ik ging op zoek naar een recept voor pannenkoeken en kwam toen dit recept tegen. En ik vind ze super lekker! Uiteindelijk werd dit de maaltijd:

zoete aardappelpannenkoekjes belegd

Ik at een portie pannenkoekjes met een banaan, een handje pecannoten en een theelepeltje honing. Daarna at ik nog radijsjes, gebakken sperzieboontjes met 2 plakjes ham en een kopje bouillon. De koning te rijk 🙂


Recept

  • Ontbijt of lunch
  • 30 minuten bereidingstijd (zonder koken zoete aardappels
  • Dag te bewaren in de koelkast of in te vriezen
  • Geschikt voor: Paleo, Clean Eating, In 28 dagen van gifbelt naar tempel
  • voor 2 à 3 porties

Prak de zoete aardappels. Klop hier de eieren, kokosmeel, kaneel, zout en baking soda door tot een glad beslag. Verwarm een theelepeltje vet in een koekenpan en verdeel er beetjes beslag in. Ik gebruikte een halve opscheplepel per pannenkoekje en bakte er 3 tegelijk in een kleine koekenpan. Wanneer er bubbels in het oppervlak verschijnen zijn ze klaar om om te draaien. Houdt de pannenkoek voorzichtig tegen met een lepel terwijl je de spatel er onder schuift. Draai om en laat nog een minuutje bakken. Herhaal dit totdat het beslag op is.

Tip: je kunt er ook oud-Hollandse flensjes van maken door rozijnen en/of geraspte appel door het beslag te doen. Ook poffertjes is denk ik prima te doen!

Heb je mijn nieuwe e-book “Beginnen met suikervrij eten” al besteld?


Eetmoment: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

26 reacties op “Zoete aardappelpannenkoekjes (paleo)

Plaats een reactie
  • Lies

    Mmm, sounds good. Kokosmeel heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en daarom zijn dit soort ideeen heel welkom. Het klinkt ook zo makkelijk en simpel!


    11 september 2014 om 11:48 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Was het ook! Heb zelf de aardappels met een vork geprakt en heb alles door elkaar geklopt met diezelfde vork. Geen keukenmachines of dat soort dingen 😀


      11 september 2014 om 14:20 | Beantwoorden
  • Maartje

    Is dit recept ook zonder ei te doen? (allergische kinderen in huis hier, ze mogen ook geen koemelk)


    13 september 2014 om 11:26 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Maak je wel eens pannenkoeken? En zo ja, wat gebruik je dan in plaats van ei? Ik denk dat je het niet zo weg kunt laten maar heb weinig ervaring met eivervangers, sorry!


      15 september 2014 om 09:47 | Beantwoorden
      • ge

        Ik gebruik in pannenkoeken gepureerde banaan en/of geweekt chiazaad ipv ei.


        19 september 2014 om 08:31 | Beantwoorden
  • Karin Jacob

    Kan het ook met ander meel dan kokosmeel?


    29 september 2014 om 11:10 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik heb het niet geprobeerd maar dat lijkt me wel. Kokosmeel absorbeert meer vocht dan alle andere soorten meel dus als je een ander soort meel gebruikt zul je waarschijnlijk 4 à 5 eetlepels nodig hebben.Begin met 2 eetlepels en voeg steeds een eetlepel toe totdat het een consistentie van dik beslag heeft.


      30 september 2014 om 10:27 | Beantwoorden
  • Ans

    Heeeeerlijk!!! Ik heb deze al ’n paar keer gemaakt en als variatie met de rozijnen en/of stukjes appel en een halve geprakte banaan. Wij eten dit als tussendoortje!!


    30 september 2014 om 23:06 | Beantwoorden
  • Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Project Gezonder

  • maartje

    hoeveel is ongeveer gelijk aan 3 boterhammen?


    11 april 2015 om 08:27 | Beantwoorden
  • maartje

    ps kan dit met knolselderij?


    11 april 2015 om 08:38 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik denk het niet, heeft een andere textuur en plakt minder. Denk dat ze uit elkaar zouden vallen


      11 april 2015 om 09:50 | Beantwoorden
  • Pingback: Weekend-ontbijt: 3 recepten voor healthy pancakes - Creators of Desire

  • Pingback: Pannenkoeken van zoete aardappel | Severien's Kwizien

  • Severien's Kwizien

    Ik heb deze pannenkoekjes ook gemaakt en ze zijn heerlijk! Ik heb de bloem vervangen door 2 soeplepels havermout en nog een beetje amandelmelk toegevoegd.


    6 januari 2016 om 15:39 | Beantwoorden
  • Inge

    Pannenkoekjes maken met knolselderij kan ook. Eerst met een dunschiller dun pakjes gaar bakken en daarna kun je er spek en geklopt ei met melk er overheen gieten . Omdraaien door een bord in te vetten en dit op zijn kop op de pan leggen en dan in 1 keer omdraaien op het bord en deze dan weer in de pan laten schuiven en afbakken . Lekker hoor


    13 januari 2016 om 19:25 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      dat herinnert me aan 1 van mijn eerste keren koken, voor kerst. Dat waren knolselderij poffertjes als ik het me goed herinner!


      15 januari 2016 om 20:16 | Beantwoorden
  • Mariël

    Ik zag dit recept en lijkt me heerlijk. Wat ik me alleen afvraag…waarom baking soda? Bij baking soda hoort een zuur voordat het zijn werk doet. Dit voegt dan niet veel toe dacht ik? (niet verkeerd bedoeld hoor) ik denk dat ik het probeer met gewone bakpoeder.


    18 februari 2016 om 17:49 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Pfoeh, dat kan ik me niet herinneren, ik gok dat ik een Amerikaans recept als basis gebruikt heb. Bakpoeder kan ook


      22 februari 2016 om 20:40 | Beantwoorden
  • Vera

    Klinkt heel goed! Maar heb hyperinsulinisme en mag geen kokos eten… is er een alternatief voor?


    21 april 2017 om 09:12 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      4 eetlepels van een ander soort meel kan vast ook. Van kokosmeel heb je minder nodig namelijk


      22 april 2017 om 11:14 | Beantwoorden
  • Petra

    Zit heerlijk in het ochtendzonnetje te genieten van dit ontbijtje met zoete aardappelkoekjes.
    Had geen kokosmeel, maar wel amandelmeel. Dat gebruikt en een scheutje kokosroom, gewelde rozijnen en in stukjes gesneden gewelde abrikozen door gedaan. Eerste keer gemaakt en is een blijvertje. Bedankt voor het recept.


    29 augustus 2017 om 09:02 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten