Er lag hier nog een eenzame zoete aardappel. Wat er mee te doen? Dus ik ging op zoek naar een recept voor pannenkoeken en kwam toen dit recept tegen. En ik vind ze super lekker! Uiteindelijk werd dit de maaltijd:
Ik at een portie pannenkoekjes met een banaan, een handje pecannoten en een theelepeltje honing. Daarna at ik nog radijsjes, gebakken sperzieboontjes met 2 plakjes ham en een kopje bouillon. De koning te rijk 🙂
Recept
- Ontbijt of lunch
- 30 minuten bereidingstijd (zonder koken zoete aardappels
- Dag te bewaren in de koelkast of in te vriezen
- Geschikt voor: Paleo, Clean Eating, In 28 dagen van gifbelt naar tempel
- voor 2 à 3 porties
Prak de zoete aardappels. Klop hier de eieren, kokosmeel, kaneel, zout en baking soda door tot een glad beslag. Verwarm een theelepeltje vet in een koekenpan en verdeel er beetjes beslag in. Ik gebruikte een halve opscheplepel per pannenkoekje en bakte er 3 tegelijk in een kleine koekenpan. Wanneer er bubbels in het oppervlak verschijnen zijn ze klaar om om te draaien. Houdt de pannenkoek voorzichtig tegen met een lepel terwijl je de spatel er onder schuift. Draai om en laat nog een minuutje bakken. Herhaal dit totdat het beslag op is.
Tip: je kunt er ook oud-Hollandse flensjes van maken door rozijnen en/of geraspte appel door het beslag te doen. Ook poffertjes is denk ik prima te doen!
Heb je mijn nieuwe e-book “Beginnen met suikervrij eten” al besteld?
Eetmoment: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel
Pingback: 29 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils! - Project Gezonder
Pingback: Weekend-ontbijt: 3 recepten voor healthy pancakes - Creators of Desire
Pingback: Pannenkoeken van zoete aardappel | Severien's Kwizien