Zelf suikervrije chilisaus maken
4

Zelf suikervrije chilisaus maken

  • Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • Extra: staafmixer, blender of keukenmachine

Er zijn bij ons thuis al aardig wat flessen chilisaus doorheen gegaan. Bij loempia’s, om zelf jus te maken, en allerlei andere snacks. Maar gezond is het natuurlijk niet, met veel suiker. Daarom ben ik de keuken ingedoken om zelf een suikervrije chilisaus te maken, die niet alleen niet ongezond was, maar zelfs gezond. En dat is mijns inziens gelukt. Het is wel minder zoet dan de chilisaus uit de winkel, maar dat vind ik niet erg.

Geen prijzen meer
Zoals je zult zien zet ik geen prijzen meer bij de ingrediënten en de recepten. Ik merkte dat mensen geïrriteerd waren omdat ik de prijs van 1/100e pot pindakaas pakte, en wist niet hoe ik dit moest oplossen. Ook werkte het niet lekker omdat jij er natuurlijk niets aan hebt dat ik een kilo zoete aardappels voor een Euro gevonden heb, als jij er €2,50 voor moet betalen. Ik zal nog steeds goedkope ingrediënten gebruiken, maar de prijs geef ik niet meer. Heb jij een goed idee hoe ik kan aanduiden hoe duur een recept is? Ik hoor het graag!

Recept


  • Saus
  • 20 minuten bereidingstijd, plus tijd om af te koelen
  • Zuivelvrij, suikervrij, De Voedselzandloper
  • Ingrediënten voor een groot schaaltje saus

Voorbereiden
Snipper de ui, verwijder de kern van de paprika en snijd deze in reepjes en vervolgens in blokjes. Verwijder de pitjes uit de peper (laat ze erin als je het écht heet wilt hebben) en snijd in ringetjes.

Maken
Fruit de ui. Voeg de paprika en peper toe en bak nog 10 minuten. Voeg zoveel water toe totdat de groenten net niet onder staan en breng dit aan de kook. Pureer de groenten net niet helemaal glad, zodat je een rustieke saus hebt. Laat eventueel inkoken totdat het de gewenste dikte heeft, of voeg wat extra water toe.

Serveren
Doe in een mooi schaaltje en serveer bijvoorbeeld bij zelf gemaakte tortilla chips. Ik heb een kant en klare volkoren wrap genomen en steeds door de helft gesneden, totdat je nacho-vormige chips hebt (volgens mij 8 puntjes per wrap). Leg dit op een ovenplaat. Bak in ongeveer 10 minuten op 220ºC krokant.


Eetmoment: Avondeten, Lunch, Tussendoortje
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

4 reacties op “Zelf suikervrije chilisaus maken

Plaats een reactie
  • Nicolette ten Broeke

    hoe lang is de Chili saus houdbaar, in de koelkast neem ik aan?


    7 juli 2016 om 07:37 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      op zich vrij lang maar het was hier met een paar dagen al op. Zit weinig in wat kan bederven. Ik heb nog een bakje in de vriezer staan, zal ik binnenkort eens ontdooien om te kijken of dat ook kan.


      7 juli 2016 om 09:33 | Beantwoorden
  • annette

    en? Was het uit de diepvries nog goed?


    3 april 2017 om 14:00 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten