Zelf huzarensalade maken
15

Zelf huzarensalade maken

  • Ingrediënten
  • 2 zoete aardappels
  • 1 wortel
  • handje doperwten
  • 2 avocado's
  • 1/2 citroen
  • 3 zure augurkjes
  • 2 el mayo (ik gebruik Ton's, van de Jumbo, die is suikervrij zonder E-nummers)
  • bos bieslook
  • peper en zout

Bij een barbecue hoort voor mij iets van huzarensalade, rundvleessalade of aardappelsalade. Gedurende mijn hele jeugd stond er bij een barbecue wel zo’n ronde, witte bak op tafel, je kent ze wel! Hoewel ik de ingrediëntenlijst niet heb durven bekijken, ging ik er vanuit dat er wel iets van zuivel of rare E-nummers in zou zitten. Tijd om zelf zoiets te gaan maken! Gebruik vooral ingrediënten die jij in huis hebt en gebruik dit recept als richtlijn. Van een goede vriend kreeg ik het compliment dat hij deze salade lekkerder vond dan zo’n huzarensalade, terwijl hij daar juist dol op is!

Recept

  • Bijgerecht
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Bewaren in de koelkast
  • Geschikt voor: Paleo, Clean Eating
  • Ingrediënten voor 1 schaal

Schil de zoete aardappels en wortel. Snijd ze in vierkante blokjes van een centimeter. Doe dit met de doperwten en wat zout in een pannetje en zet net onder water. Kook dit 10 minuten.


Snijd de avocado’s in blokjes. Besprenkel met het sap van de halve citroen om te voorkomen dat ze bruin worden. Snijd de augurken in kleine blokjes.

Giet de gaar gekookte groenten af en spoel af met koud water. Giet weer goed af. Doe dit bij de avocado’s. Doe de mayo er bij met de bieslook fijn geknipt of gesneden. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en je bent klaar!

Tip: aardappels in plaats van de zoete aardappels, crème fraîche in plaats van de mayo, restjes vlees er door, gekookte eieren in plaats van de avocado… Geef er je eigen draai aan!

Heb je mijn nieuwe e-book “Beginnen met suikervrij eten” al besteld?


Eetmoment: Avondeten
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, Paleo

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

15 reacties op “Zelf huzarensalade maken

Plaats een reactie
  • Meinou

    Oh, dat klinkt heerlijk! Stiekem hoopte ik al dat je deze online zou zetten 😉
    Ik denk dat enkele stukjes ananas erdoor ook erg lekker is.
    Waar haal jij eigenlijk augurken vandaan? Ik heb ze nog niet zonder suiker kunnen vinden…


    8 mei 2014 om 12:45 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      oe dat klinkt ook lekker!

      Ik heb de zure augurken van de Jumbo gehaald, was wel even zoeken. Zit geen suiker in. Wel ‘aroma’s’ wat dat ook moge betekenen maar de Gezond&Wel had geen augurken.


      8 mei 2014 om 13:51 | Beantwoorden
      • Jdi

        Aroma is vaak suiker :s als ik de aflevering keuringsdienst van waarde over de aroma in de zakjes thee mag geloven :s


        10 mei 2014 om 15:38 | Beantwoorden
  • Lot

    Lekkere salade al vind ik dan niet echt meer een huzarensalade.

    Laatst iets gemaakt met het standaard huzarensalade recept, alleen de aardappel vervangen door bloemkool.


    8 mei 2014 om 13:39 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      het heeft wel echt het mondgevoel en ook aardig de smaak van huzarensalade, precies waar ik naar op zoek was!


      8 mei 2014 om 13:52 | Beantwoorden
  • Marnolda

    Als het weer barbecue weer is ga ik het zeker proberen, klinkt lekker!


    10 mei 2014 om 15:10 | Beantwoorden
  • Ilonka

    ja, je hebt het slecht gehad toen je nog thuis woonde… ;).
    Het ziet er lekker uit, inspiratie voor een lekker lunch!!! Maar dan zonder augurkjes, want ik mag geen ingelegd in zuur eten. Dus die witte bakken komen hier ook niet meer op tafel, hooguit voor je vader 🙂


    10 mei 2014 om 17:33 | Beantwoorden
  • Anneke

    Die Ton’s mayo bij de jumbo is dat die met truffels?


    17 mei 2014 om 14:19 | Beantwoorden
  • ce

    Bedankt voor dit lekkere recept!
    Ik heb er mn eigen draai aan gegeven, toen ik blokjes zoete aardappel en knolselderij te lang had gekookt. Door elkaar geprakt, en met zalm uit blik, werd het een heerlijke zalmsalade 🙂


    21 mei 2014 om 11:17 | Beantwoorden
  • MIranda

    Wat een heerlijk recept! Al enkele malen gemaakt. Met het oog op foodprep….enig idee hoelang ik het kan bewaren in de koelkast?


    6 juli 2015 om 14:05 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Dan zou ik voor de zekerheid het sap van een hele citroen toevoegen, het is zonde als de avocado’s bruin worden! Ik heb deze nog niet langer dan een paar uur bewaard voordat het op was maar langer dan 2 dagen durf ik niet te zeggen dat kan


      6 juli 2015 om 15:35 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten