Zalm maaltijdburgers
23

Zalm maaltijdburgers

  • Ingrediënten
  • 800 gr geschilde (zoete) aardappels
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 250 gr zalm (diepvries, blik kan ook maar hoef je niet mee te koken)
  • 4 eieren (2 is nodig voor de binding, de extra 2 zijn om meer te vullen en dus optioneel)
  • 4 takjes selderij (peterselie of dille kan ook)
  • Peper en zout
  • Kokosolie om in te bakken

Het gebeurt regelmatig dat ik nauwelijks tijd heb om een maaltijd te maken. Dan ben ik erg blij als ik iets achter de hand heb! Deze zalm maaltijdburgers bijvoorbeeld. Je zou ze even kunnen opwarmen, maar ook koud zijn ze erg lekker! Je kunt zoete aardappels gebruiken of zelf aardappels gaan schillen, maar voor het gemak gebruik ik geschilde aardappels uit het koelvak. Lekker makkelijk! 2 tot 4 burgers is een maaltijd. Lekker met een salade 🙂

Recept

  • Lunch of avondeten
  • 30 minuten bereidingstijd
  • Bewaren in de koelkast of vriezer
  • Geschikt voor: Paleo, Clean Eating
  • Ingrediënten voor 16 burgers

Doe de aardappels, doperwten en zalm in water in een pan en breng aan de kook. Kook totdat de aardappels gaar zijn. Giet af en laat afkoelen zodat het ei niet meteen stolt als je het er bij doet.


Haal de zalm uit de pan en stamp de aardappels en doperwten fijn. Breek de zalm in kleine stukjes en doe er bij, samen met de eieren, fijngeknipte selderij, peper en zout. Roer goed door elkaar. Verwarm kokosolie in een koekenpan en vorm burgers met je handen. Bak ze goudbruin aan 1 kant in een paar minuten en draai om. Laat bakken totdat ze stevig aanvoelen, haal uit de pan en herhaal totdat alle burgers gebakken zijn.

Tip: 16 burgers wel erg veel? Halveer het recept: 400 gram aardappels, 1 zalmfilet, 2 eieren, etc.

Heb je mijn nieuwe e-book “Beginnen met suikervrij eten” al besteld?


Eetmoment: Avondeten, Lunch
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vis
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, Paleo

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

23 reacties op “Zalm maaltijdburgers

Plaats een reactie
  • Susanne

    Oh wat fijn dit. 🙂
    Ik ga dit zeker weten uitproberen dit weekend, heerlijk!
    Dankjewel voor weer een makkelijk en toch gezond recept.
    Groetjes,
    Susanne


    15 mei 2014 om 11:14 | Beantwoorden
  • Lydia

    Mm ziet er echt lekker uit! Ik zag het eerder al op Facebook voorbij komen. Ga ik zeker binnenkort proberen! 🙂


    15 mei 2014 om 11:49 | Beantwoorden
  • Meinou

    Dit is lekker makkelijk voor haastige avonden! Ga ik zeker eens proberen 🙂 Er komen binnenkort nogal wat haastige avonden aan, komt goed van pas


    15 mei 2014 om 15:39 | Beantwoorden
  • Ilonka

    ziet er lekker uit! Een goed idee voor de potluckavond op het festival waar ik binnenkort naar toe ga.


    16 mei 2014 om 08:49 | Beantwoorden
  • marijksels g

    Klinkt goed en ’t is vast ook wel in te vriezen, handig! Al zullen er geen doperwten doorgaan, vermoed ik, brrr…vind ik zo niet lekker. Maar ach daar vinden we wel een vervangertje voor 😉


    16 mei 2014 om 20:44 | Beantwoorden
  • Marjolein

    Hoe lang zijn ze in de koelkast en vriezer te bewaren? Ziet er namelijk erg lekker uit maar heb niet zoveel verstand van koken enzo.. Ik wil ze misschien mee naar school nemen komend jaar en andere recepten die ik op de site heb gezien.


    15 juni 2014 om 12:44 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ongeveer 3 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer 🙂 Altijd even goed kijken en ruiken, als het raar ruikt of er uit ziet altijd je intuïtie vertrouwen!


      16 juni 2014 om 11:05 | Beantwoorden
  • marjlein

    Hee Lisette,
    Heb je hier ook een idee voor om het vega te maken? 🙂
    Ziet er zooo lekker uit!
    Groetjes


    17 juni 2014 om 14:34 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      zalm weglaten en meer smaakmakers toevoegen? Misschien gehakte cashewnoten, fijngehakte knoflook en gember en kerrie? Maar net wat je lekker vindt eigenlijk 🙂


      19 juni 2014 om 11:05 | Beantwoorden
  • Evelyne van wijk

    Bij mij is de puree met ei te nat, ik kan er geen ballen van maken. Ik moet ze voorzichtig met een lepel in de pan laten glijden. Ze vallen daardoor snel uit elkaar. Hoe krijg ik mijn deeg steviger en minder nat, zodat ik er butgers van kan maken met mijn handen?


    9 juli 2014 om 14:28 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      zijn de aardappels goed afgegoten? Laat zonder deksel nadampen zodat het helemaal droog is. Je kunt ook een ei minder proberen


      10 juli 2014 om 12:30 | Beantwoorden
  • Meinou

    Ik wil deze burgers binnenkort maken, met wat pompoen erdoor denk ik, volgens mij is dat ook erg lekker. Ben eigenlijk benieuwd of ik ze ook in de oven kan bakken, ik ben niet zo’n ster in iets bakken in een pan 😉 Snel verbrandt aan de buitenzijde, maar nog niet gaar genoeg van binnen, je kent het wel.
    Toen ik zoete aardappelballetjes wilde maken, had ik ook het probleem dat het een veel te nat geheel was. Met twee lepels heb ik een beetje van het mengsel gepakt en in de pan gedaan. Daan wat platgedrukt en gaar gebakken. Ziet er niet uit, maar is heerlijk! Ik denk dat de zoete aardappel te gaar waren, toen ik ze stampte werd het zo dun als appelmoes, hihi. Deze wil ik ook nog eens proberen in de oven te bakken, lijkt me zoveel makkelijker.


    21 oktober 2014 om 10:05 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ik heb juist nooit succes met de oven 😉 uitgedroogd van buiten en nog rauw van binnen haha! Vuur wat zachter, deksel op de pan en wat langer wachten? Zoete aardappel zo dus als appelmoes, heb je wel al het vocht afgegoten? Daarna even een minuutje laten uitdampen wil ook nog wel eens werken. Pompoen lijkt me erg lekker. Misschien eerst eens proberen met normale aardappels, zodat je weet hoe het beslag eruit moet zien? 🙂


      22 oktober 2014 om 10:23 | Beantwoorden
      • Meinou

        Ik heb ze in de pan gebakken met deksel erop. Dat werkt inderdaad stukken beter. Omdat ik geen koekenpannen met deksel heb, deed ik ze in mijn hapjespan. Misschien toch maar eens passende deksels voor mijn koekenpannen aanschaffen.
        Ze waren erg lekker. Echter nadat ik ze ingevroren had en weer ontdooide, werden ze kurkdroog er zat er nauwelijks nog smaak aan. Herken jij dit?


        6 november 2014 om 11:40 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          haha dat is inderdaad wel handig 😉 Nee, herken ik niet! Maar heb ze ook nog maar 1x gemaakt/ingevroren


          10 november 2014 om 10:12 | Beantwoorden
  • Marit

    Ik ben het nu aan het maken ik heb zin in om het te proeven


    10 februari 2016 om 15:10 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten