Wokgerecht met broccoli en paddenstoelen
8

Wokgerecht met broccoli en paddenstoelen

  • Ingrediënten
  • 2 of 3 porties zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Stukje gember
  • 1 stronkje broccoli
  • Bakje paddenstoelen naar keuze (ik gebruikte een mix)
  • Sojasaus naar smaak (Kikkoman)
  • Paar handjes pinda's of sesamzaadjes
  • peper en zout

Ik maak de laatste tijd regelmatig Aziatische gerechten met broccoli. Dit gerecht is daar eentje van. Lekker simpel en smakelijk.

  • Avondeten
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Kan 1 of 2 dagen bewaard worden in de koelkast of worden ingevroren.
  • Ingrediënten voor 2 à 3 personen

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Schil de ui en snijd deze in halve ringetjes. Schil de knoflook en de gember en hak fijn. Was de broccoli en snijd in hapklare stronkjes en schijfjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes.

Verwarm een wok op hoog vuur. Doe hier wat olie in en roerbak de ui een paar minuten. Voeg de knoflook, gember en paddenstoelen toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de broccoli toe, samen met de sojasaus en roerbak nog een paar minuten. Doe het vuur uit. Voeg de afgegoten rijst toe en breng op smaak met peper en eventueel nog wat sojasaus. Serveer en besprenkel met de pinda’s of het sesamzaad.


Tip: Houd je van pittig? Voeg tegelijk met de knoflook ringetjes rode peper toe


Eetmoment: Avondeten
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

8 reacties op “Wokgerecht met broccoli en paddenstoelen

Plaats een reactie
  • Isabelle

    Hi Lisette,
    Dit recept lijkt me ook heel lekker!
    Nou nog kijken hoe ik dit mijn vierjarige kleuter kan verkopen..
    Ik hoop dat er gauw nog meer recepten (voor het avondeten) op je blog komen!

    Groetjes,
    Isabelle


    15 augustus 2013 om 16:16 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoi Isabelle,

      Ja, dit recept aan mijn man verkopen ging ook minder goed (hij haat paddenstoelen 😉 )
      En er staan al weer wat leuke recepten voor avondeten klaar 😀

      Groetjes, Lisette


      15 augustus 2013 om 16:38 | Beantwoorden
      • Addie Damen (v)

        Recepten voor avondeten voor het zandloperdieet kan ik jammer genoeg niet veel vinden, dus ik kijk ernaar uit!


        25 september 2013 om 14:51 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          En anders kun je altijd nog pasta vervangen door witte bonen of kikkererwten, aardappels door pastinaak, knolselderij, witte bonen of bloemkool, of rijst door fijngehakte bloemkool 🙂 Paddenstoelen zijn ook nog een goede vervanging! Extra voordeel is dat ze minder calorieën per 100 gram bevatten en minder effect hebben op de bloedsuikerspiegel


          25 september 2013 om 15:31 | Beantwoorden
  • Hannah

    Ik kwam er een minuut voor het koken achter dat ik geen rijst meer had, dus heb de rijst vervangen door bulgur en het was heerlijk!!! Mijn man kon er helaas niet echt van genieten, ik ben erachter gekomen dat hij niet van gember houdt (het zweet stond hem op het voorhoofd)…


    5 oktober 2013 om 19:39 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      hahaha ja, dat kan gebeuren! Volgende keer een heel klein stukje gember en dan langzaamaan steeds een groter stukje? Misschien dat dat wel werkt 🙂


      5 oktober 2013 om 20:11 | Beantwoorden
  • Nienke

    Beste Lisette,

    ik vind het erg leuk om inspiratie op te doen tussen je gerechten. Ik ben van plan ook gezonder te gaan eten en kom veel nieuwe dingen tegen. Binnenkort maar eens naar een dietist.

    Nu zie ik alleen dat je elke keer de broccoli rauw heel kort mee bakt, doe je dat expres? Want ik houd daar normaal gesproken niet zo van. Dan kook ik het meestal eerst even kort. Maar als dat nou teveel vitaminen en mineralen kost, moet ik er misschien toch maar eens aan wennen.

    Bedankt, groet


    27 maart 2014 om 14:44 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoi Nienke,

      Iedereen doet het anders met groenten als broccoli. Eerst even koken kan helemaal geen kwaad hoor!

      Groetjes, Lisette


      27 maart 2014 om 16:49 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten