Ik maak de laatste tijd regelmatig Aziatische gerechten met broccoli. Dit gerecht is daar eentje van. Lekker simpel en smakelijk.
- Avondeten
- 20 minuten bereidingstijd
- Kan 1 of 2 dagen bewaard worden in de koelkast of worden ingevroren.
- Ingrediënten voor 2 à 3 personen
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Schil de ui en snijd deze in halve ringetjes. Schil de knoflook en de gember en hak fijn. Was de broccoli en snijd in hapklare stronkjes en schijfjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Verwarm een wok op hoog vuur. Doe hier wat olie in en roerbak de ui een paar minuten. Voeg de knoflook, gember en paddenstoelen toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de broccoli toe, samen met de sojasaus en roerbak nog een paar minuten. Doe het vuur uit. Voeg de afgegoten rijst toe en breng op smaak met peper en eventueel nog wat sojasaus. Serveer en besprenkel met de pinda’s of het sesamzaad.
Tip: Houd je van pittig? Voeg tegelijk met de knoflook ringetjes rode peper toe
Eetmoment: Avondeten
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating