In een gemiddeld gezin wordt veel brood weggegooid. Zonde natuurlijk! Ik heb in mijn diepvries altijd een broodzak liggen, waarin ik alle overgebleven brood bewaar. Kapjes en uitgedroogd brood. Mijn favoriete gerecht daarmee is deze wentelteefjes ovenschotel. Doordat het een ovenschotel is ben je er minder lang mee bezig en kun je ook kleine kapjes of kapotte boterhammen gebruiken.
Recept
- Ontbijt, lunch of tussendoortje
- 10 minuten bereidingstijd en 50 minuten in de oven
- Vegetarisch
- Voor 6 porties
Pak een ovenschaal, doe hier een scheutje olijfolie in en wrijf dit door de hele schaal met een keukenpapiertje. Scheur of snijd de boterhammen in stukjes en verspreid door de schaal. Breek 3 eieren in een maatbeker. Doe hier een theelepel kaneel bij en vul aan tot een halve liter met de melk. Klop dit goed met een vork.
Giet dit mengsel over het brood. “Prak” het brood net zo lang totdat het mengsel is geabsorbeerd tot het brood en het een egaal oppervlak heeft. Bestrooi dit met de andere theelepel kaneel en eventueel met suiker. Zet dit voor 50 minuten in een onvoorverwarmde oven op 200ºC (bespaart energie). Laat het minstens 10 minuten staan voordat je het in porties snijd en serveert, of invriest voor een later moment. Ik ontbijt hier regelmatig mee. Even 2 minuten in de magnetron, en het is net een zondagse brunch!
Variaties:
Suikervrij: in plaats van de suiker kan er door het ei/melk mengsel honing geklopt worden
Extra smaak: voor afwisseling kunnen er blokjes appel, rozijnen, walnoten of bijvoorbeeld hazelnoten toegevoegd worden.
Hartig: voor een hartige schotel kan de kaneel en suiker vervangen worden door geraspte kaas en ham
Eetmoment: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediënten: Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 10 min