Suikervrije taart baby – Marcus 1 jaar!
8

Suikervrije taart baby – Marcus 1 jaar!

  • Ingrediënten
  • 2 of 3 pannenkoeken
  • 150 gr frambozen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 blaadjes gelatine
  • Steekvormpje

*Zucht* waar blijft de tijd? Vandaag is Marcus al weer 1 jaar geworden! En bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Ik wou een speciaal babytaartje (of moet ik zeggen, dreumes-taartje?) maken zonder suiker. Genieten kan ook gewoon gezond 🙂

suikervrije-babytaart

Over de pannenkoeken
Blijkbaar had ik mis gegrepen en bij de Action een glutenvrije broodmix gekocht in plaats van boekweitmeel. Want naar onze mening krijg je de lekkerste pannenkoeken van boekweitmeel. Bij gebrek aan boekweitmeel heeft Jelle ze gebakken met rijstmeel. Geen succes, had een rare nasmaak. Dus kies alsjeblieft jouw eigen favoriete pannenkoekenrecept. Bij ons is dat 400 gr boekweitmeel, 2 eieren en iets minder dan een liter rijstmelk. Snufje kaneel is ook erg lekker erdoor.


marcus-vol-met-taart

Over het vormpje
Ik heb zo’n serveerring gebruikt om de vormpjes uit te steken en vervolgens het taartje in te bouwen. De vulling is wat dunner dan ik had gehoopt en zo bleef het mooi er in zodat de gelatine kon opstijven in de koelkast. Oorspronkelijk had ik een vulling van appels willen maken, een appeltaartje dus, maar beide appels waren verrot van binnen. Het was mijn bedoeling om het taartje nog in te smeren met kokosroom: een blikje kokosmelk in de koelkast gezet en alleen het harde gedeelte gebruiken. Eventueel opkloppen zoals slagroom. Maar daar had ik vanochtend geen tijd meer voor, dus die staat nog in de koelkast.

Marcus heeft zitten smullen en bunkeren! Missie geslaagd 🙂

marcus-1-jaar

Recept voor suikervrije taart baby

  • Tussendoortje
  • Voor 1 taartje
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Lactosevrij, clean eating, glutenvrij, suikervrij

Bak de pannenkoeken en laat afkoelen. Steek 6 rondjes uit met je vormpje en bewaar die rondjes in de koelkast.

Pers de sinaasappel uit. Doe dit met de (diepvries)frambozen in een pannetje. Laat koken totdat de frambozen helemaal zacht zijn. Doe de gelatine in een bakje koud water en laat 5 minuten weken. Haal de frambozen van het vuur en roer de afgegoten en uitgeknepen gelatine erdoor. Passeer de saus door een zeef in een kom en druk met de achterkant van een lepel zo goed mogelijk erdoor totdat je alleen nog pitjes in de zeef hebt zitten. Laat iets afkoelen maar niet helemaal, want dan heb je drilpudding.

Zet het steekvormpje op een bord. Doe onderin een rondje pannenkoek. Smeer dit in met 2 eetlepels saus. Doe hier weer pannenkoek op en herhaal dit totdat de pannenkoekrondjes op zijn. Zet in de koelkast om op te stijven.

Verwijder voorzichtig het steekvormpje en serveer. Eventueel kun je er nog plakjes banaan opleggen of er glazuur/room op smeren.


Eetmoment: Tussendoortje
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij
Tijdsduur: Tot 20 minuten

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

8 reacties op “Suikervrije taart baby – Marcus 1 jaar!

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten