Simpele zalmpakketjes
9

Simpele zalmpakketjes

  • Ingredi├źnten
  • 300 gr diepvries broccoli, ontdooid
  • 1 courgette
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 moten zalm, ontdooid
  • 2 schijfjes citroen
  • peper, zout en olijfolie
  • Extra: aluminiumfolie

Van de week zat ik op Pinterest te bladeren en zag ik een recept dat ik had gepind voor zalmpakketjes. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan. En wat is dit lekker en simpel! Ik denk dat ik het in 10 minuten in de oven had zitten. Eventjes wachten en smullen maar ­čÖé Uiteraard kun je groentes gebruiken die jij fijn vindt werken en lekker vindt.

Recept

Verwarm de oven voor op 220┬║C. Plaats 2 vellen aluminiumfolie op de bakplaat van je oven. Verdeel hier de broccoli over. Snijd de courgette doormidden en in halve maantjes en verdeel over de broccoli. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel over de groenten. Verspreid een halve eetlepel kappertjes per portie. Schenk royaal olijfolie over het groentemengsel (+/- 3 eetlepels per persoon). Plaats de zalmmoten hierop en sprenkel er peper en zout over. Plaats de citroen erop.

Plaats een even groot stuk aluminiumfolie op de zalm en vouw de kanten 3x om, zodat het stoom er niet uit kan ontsnappen. Plaats +/- 22 minuten in de voorverwarmde oven. Maak daarna het pakketje open (pas op voor de hete stoom!) en smullen maar!


Heb je mijn nieuwe boek “Broodloze lunches om mee te nemen” al voorbesteld?


Eetmoment: Avondeten
Ingredi├źnten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vis
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

9 reacties op “Simpele zalmpakketjes

Plaats een reactie
  • Miriam

    Inderdaad een heel lekker recept! Toch even een kanttekening. Vroeger deed ik het ook geregeld zo, tot ik me realiseerde dat afgeraden wordt om in aluminium pannen te koken. Toen vond ik toch niet meer zo’n goed idee. Het eten zit op deze manier erg dicht tegen het aluminiumfolie aan, en wordt dan ook nog eens veel meer verhit dan bij koken. Ik ben bang dat er zo misschien teveel aluminium in het eten terechtkomt. Ik gebruik nu liever gewoon een afgedekte ovenschaal.


    13 januari 2015 om 12:07 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      klopt, er zijn aardig wat mensen die geen aluminiumfolie bij gerechten willen gebruiken. Ik doe hier denk ik al 2 jaar met dezelfde rol, dus maak me er eigenlijk geen zorgen over…


      13 januari 2015 om 16:47 | Beantwoorden
    • SytskeB

      Oeps; dat over aluminiumfolie is nieuw voor mij. Dank voor het melden!


      15 januari 2015 om 13:29 | Beantwoorden
    • tamar

      Het kan ook in bakpapier! Wel even een goede manier vinden waarop her goed dicht blijft zitten. De uiteinden vastbinden met rolladetouw bijvoorbeeld ­čÖé


      16 januari 2015 om 18:08 | Beantwoorden
  • Pingback: Recept ┬╗ 5x lekker & snel dineren - Foodboost

  • Anita

    O dat wist ik ook niet van de aluminiumfolie. Heb je een tip hoe bijv de zalm maaltijdburgers per stuk te verpakken in de diepvries. Ik heb ze dit weekend gemaakt en ze nu in alufolie ingepakt en verzameld in een diepvrieszakje. Ze zijn heerlijk, maar als die alufolie nu niet goed is?


    26 januari 2015 om 14:56 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      vershoudfolie of los invriezen en in een diepvrieszakje (dit laatste alleen doen als je het niet te lang in de vriezer laat anders kan het wat uitdrogen)


      26 januari 2015 om 15:36 | Beantwoorden
  • Loeska

    Ik heb je gratis boek gekregen . Erg leuk dank .


    5 juni 2016 om 16:01 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten