Van de week zat ik op Pinterest te bladeren en zag ik een recept dat ik had gepind voor zalmpakketjes. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan. En wat is dit lekker en simpel! Ik denk dat ik het in 10 minuten in de oven had zitten. Eventjes wachten en smullen maar 🙂 Uiteraard kun je groentes gebruiken die jij fijn vindt werken en lekker vindt.
Recept
Verwarm de oven voor op 220ºC. Plaats 2 vellen aluminiumfolie op de bakplaat van je oven. Verdeel hier de broccoli over. Snijd de courgette doormidden en in halve maantjes en verdeel over de broccoli. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel over de groenten. Verspreid een halve eetlepel kappertjes per portie. Schenk royaal olijfolie over het groentemengsel (+/- 3 eetlepels per persoon). Plaats de zalmmoten hierop en sprenkel er peper en zout over. Plaats de citroen erop.
Plaats een even groot stuk aluminiumfolie op de zalm en vouw de kanten 3x om, zodat het stoom er niet uit kan ontsnappen. Plaats +/- 22 minuten in de voorverwarmde oven. Maak daarna het pakketje open (pas op voor de hete stoom!) en smullen maar!
Heb je mijn nieuwe boek “Broodloze lunches om mee te nemen” al voorbesteld?
Eetmoment: Avondeten
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vis
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel
Pingback: Recept » 5x lekker & snel dineren - Foodboost