Ook deze maand deed ik weer mee met de receptenruil! Of nou ja… Vorige maand, het is al weer oktober, het duurde hier iets langer allemaal. Ik kreeg de blog van Candy toegewezen, Oer-lekker Eten. Al watertandend keek ik de recepten door en kon uiteindelijk niet kiezen tussen bounty’s en pulled pork, dus heb ik jullie laten kiezen. En dat was dus Pulled pork!
Het originele recept vind je hier. Bij vrienden hebben we dit al vaker gegeten en ik was bang dat ik allemaal ingrediënten moest gaan toevoegen die ik niet in huis heb. Dit recept is super simpel dus zag ik het wel zitten. Maar zo simpel, dan kan het toch haast niet lekker zijn?! Nou echt wel! Het is echt pulled pork geworden zoals ik het ken. Volgende keer voeg ik wel wat minder kurkuma toe, maar 1 theelepel. Het rook er vrij sterk naar terwijl de cajun kruiden de overhand zouden moeten hebben denk ik en de kurkuma denk ik vooral in het recept staat omdat het zo gezond is.
Voor degene die nog nooit van pulled pork gehoord hebben, dat is een soort draadjesvlees, maar dan van varkensvlees. Aan het einde pluis je het vlees met 2 vorken, je trekt het dus uit elkaar. Je pulled de pork. Klassiek wordt het geserveerd met coleslaw op een broodje. Het broodje heb ik vervangen door een boterham en ik heb er coleslaw bij gemaakt! Ik gebruikte een zakje voorgesneden rode kool als basis en voegde daar olijfolie, appelazijn, zout, geraspte appel, geraspte wortel en paprika in kleine blokjes aan toe.
Over de ingrediënten
Het vlees heb ik bij de slager gehaald. In Hardenberg hebben we een slager die zelf slacht, zodat hij het dierenwelzijn van de dieren kan garanderen. Ze selecteren namelijk zelf de boeren uit de buurt waar ze mee samenwerken. Dit houdt ook in dat alles daar mogelijk is qua grootte, bereiding (wel/niet gekruid, in blokjes, etc.) en dergelijke. Voor pulled pork kun je, als je geen varkensschouder kunt vinden, ook procureur gebruiken of hamlappen. De cajun kruiden heb ik gewoon in de supermarkt gehaald. Helaas heb ik niet een mix kunnen vinden die helemaal aan mijn wensen voldeed, in deze is het eerste ingrediënt zout (voeg ik liever zelf toe) en er zit suiker in.
Over Oer-lekker Eten
De blog van deze receptenruil, Oer-lekker Eten, is een Vlaamse blog van Candy. Heerlijk, dat taalgebruik! Hoewel het wel even zoeken was of selder nou bleekselderij of selderij was (het kruid). Ik was bleekselderij vergeten dus heb selderij uit de tuin gebruikt. Oer-lekker Eten is volgens eigen zeggen “eten dat voedt, niet vult. Soms paleo, soms primal, altijd glutenvrij en zonder pakjes en zakjes”.
Wie doet allemaal mee met de receptenruil?
Peachy Paleo
Kiwi&zo
FoodQuotes
Young voedingsadvies
Brndstf.nl
Fit en Puur
Eet Clean
Oer-lekker Eten
Proeven met liefde
Recept voor pulled pork
- Avondeten (ook lekker als lunch)
- Voor 4 grote eters of 10 officiële porties vlees
- 15 minuten bereidingstijd, 8 uur in de slowcooker
- Geschikt voor: Lactosevrij, Paleo, glutenvrij
Wrijf het hele stuk vlees in met de kurkuma en de cajunkruiden. Snipper de ui, snijd de wortels in blokjes en hak de selderij fijn. Leg de helft van de groente in de slowcooker, plaats daar het vlees op en plaats bovenop de rest van de groente. Zet de slowcooker eerst 2 uur op high. Draai het vlees om en zet de slowcooker op low. Laat dit nog 6 uur garen totdat het boterzacht is. Schep het vlees uit de slowcooker en pluis het in draadjes vlees. Stamp de groente in kookvocht met een stamppotstamper fijn of gebruik een staafmixer zodat je een dikke saus hebt. Roer hier het vlees weer doorheen zodat de smaken lekker mengen. Klaar ben je!
Tip: dit is een gegarandeerde hit op een feestje. Serveer het met gebakken (zoete) aardappels of op een broodje, met coleslaw of wat jij maar lekker vindt.
Eetmoment: Avondeten
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij
Dieet typen: Paleo