Marcus heeft nogal de smaak te pakken van worst en kaas… En ik zie liever dat hij gezonder broodbeleg binnen krijgt. Vandaar dat ik eens ging brainstormen en een variant op hummus bedacht heb. En dat is deze paprika spread geworden! Hij is erg lekker: die gaat Marcus moeten delen 😉
De laatste tijd hebben meerdere lezers van Kiwi&zo dr Greger van nutritionfacts.org genoemd. Die ken ik al jaren, maar door jullie opmerkingen kwam ik weer op de site, klikte door fimpjes heen en kwam op zijn app The Daily Dozen uit. Dit zijn 12 producten die je eigenlijk dagelijks zou moeten eten omdat ze zo gezond zijn. En dit past eigenlijk heel goed bij mij, want ik focus me liever op wat wil wél wil eten dan op wat ik niet zou moeten eten. Er zijn maar een paar producten waarbij het me nog niet dagelijks lukt, en dat zijn 3 porties peulvruchten per dag (pinda’s tellen niet helaas), 1 portie kruisbloemigen zoals broccoli en 90 minuten beweging per dag. 30 minuten lukt nog wel maar 90…? Download hier de gratis apps: Daily Dozen op iTunes en Daily Dozen op Play Store
En dus is peulvruchten verwerken in broodbeleg super fijn om in iedergeval 1 portie te mogen noteren in de app. Daar word ik blij van 🙂
Recept voor gezonde paprika spread
- Broodbeleg of dip
- Voor 400 ml beleg
- 20 minuten bereidingstijd
- Geschikt voor: Lactosevrij, tarwevrij, geraffineerde suikervrij, veganistisch, vegetarisch
Doe de walnoten, paprikablokjes en citroensap in de keukenmachine. Laat de keukenmachine het fijnmalen. Spoel de witte bonen schoon in een vergiet en doe dit er bij in in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten. Laat dit tot een gladde spread pureren, eventueel af en toe even de keukenmachine uit en door elkaar mengen met een lepel zodat het beter kan pureren. Proef het en breng naar voorkeur op smaak.
Tip: ook lekker als dip voor rauwkost, tortillachips of naturelchips
Eetmoment: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Van Gifbelt naar Tempel