Nasi is snel te maken. Maar als ik een hele dag gewerkt heb, vind ik het vaak nog te lang duren. Daarom heb ik op mijn vrije dag 4 porties voor 2 personen gemaakt en ingevroren. Nasi invriezen kan gewoon in een diepvrieszakje of tupperware. De avond van tevoren leg je de nasi in de koelkast en als je thuis komt, wok op hoog vuur en in 5 minuten kun je aan tafel. Zonder pakjes en zakjes!
Hoofdgerecht
20 minuten bereidingstijd,
Veganistisch en dus ook vegetarisch
Ingrediënten voor 8 personen (4×2)
Kook een liter water in de waterkoker. Zet de wok op middelhoog vuur. Doe de rijst in een ruime pan met wat zout. Giet het water eroverheen zodra dit kookt en zet het op middellaag vuur. Kook dit zolang als op de verpakking staat. Snij de prei of uien en teentjes knoflook (of gebruik een pers). Doe de olijfolie in de wok, en voeg hier specerijen naar smaak aan toe. Ik gebruik kerrie, paprikapoeder en gemalen komijnzaad. Roer dit door en voeg hier de ui of prei aan toe. Fruit dit een minuut of 5 en voeg de knoflook toe. Roerbak dit een halve minuut en voeg de groenten toe. Roerbak dit ongeveer 5 minuten, totdat er geen vocht meer in de pan zit.
Giet de rijst af en laat even uitstomen (zonder deksel). Voeg dit aan het groentenmengsel toe en roer door elkaar. Doe de cashewnoten erbij en roer weer door elkaar. Ik voeg hier geen zout aan toe omdat ik gezouten cashewnoten gebruik (goedkoper dan ongezouten stomgenoeg).
Verdelen in 4 diepvrieszakjes of bakjes en af laten koelen. Zakjes dichtknopen of deksels erop doen en in de vriezer!
Serveersuggesties
Nasi is een mooie basis, maar iets erbij vind ik altijd wel lekker! Hier een aantal ideeën:
- Bak er een ei per persoon bij (omelet of spiegelei naar smaak)
- kroepoek
- Garnalen kort bakken op hoog vuur totdat ze goudbruin zijn
- kleine loempia’s uit de oven erbij is ook lekker
- Salade
Wat serveer jij altijd bij de nasi? Of eet je het zonder iets erbij?
Eetmoment: Avondeten
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 20 minuten
Dieet typen: Clean Eating, Van Gifbelt naar Tempel