Mango avocado rivierkreeftsalade
1

Mango avocado rivierkreeftsalade

  • Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 100 gr gekookte rivierkreeftjes (vers visschap)
  • 2 handjes rucola
  • 2 handjes gesneden andijvie
  • Rode peper naar smaak
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Dit recept maakte ik tijdens de Salade Challenge in juli. En lekker dat het was! Het recept was oorspronkelijk bedoeld voor een salade kookboek, maar momenteel zit ik te spelen met het idee om na mijn zwangerschapsverlof bezig te gaan met een gezond budgetkookboek. Toch wilde ik jullie dit recept niet onthouden!

Recept

  • Lunch of avondeten
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Clean Eating, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel, SCD
  • Voor 2 porties

Snijd de avocado doormidden, draai de 2 helften in tegengestelde richting zodat ze los komen. Knijp in de helft met de avocado zodat de pit los komt en haal die eruit. Snijd met een mesje blokjes in het vruchtvlees, zonder door de schil te snijden. Schep het vruchtvlees met een vork eruit en doe in een kommetje.


Schil de mango. Snijd er plakken af, om de pit heen en snijd in blokjes. Voeg aan de avocado toe. Snijd de rivierkreeftjes of garnalen in even grote blokjes als je hier behoefte aan hebt. Voeg dit aan de mix toe. Snijd de rode peper in kleine stukjes (zonder membraan en pitjes is het minder pittig) en doe dit samen met het sap van de limoen, peper en zout door de mix. Proef of het naar smaak is. Verdeel de rucola en andijvie over 2 borden en schep hier de mix op.

Tip: Door limoensap wordt de avocado niet zo snel bruin. Wel zorgt dit ervoor dat sla en groene bladgroente snel verleppen. Eet je deze salade niet direct op? Houd dan de mix en de rucola/andijvie gescheiden totdat je gaat eten


Eetmoment: Avondeten, Lunch
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vis
Tijdsduur: Tot 20 minuten
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, SCD, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

1 reactie op: “Mango avocado rivierkreeftsalade

Plaats een reactie
  • Simona

    Een heerlijk recept, al heb ik toch liever de variatie met garnalen.
    In plaats van rucola en andijvie is veldsla ook heel lekker.
    Dank weer voor dit recept!


    3 februari 2016 om 21:36 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten