Lijnzaadcrackers
3

Lijnzaadcrackers

  • Ingrediënten
  • 150 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 200 ml water

Er zijn bij mij veel te veel producten naar de achterkant van mijn keukenkast verdwenen. Lijnzaad is daar één van. Vorige week bedacht ik mij dus dat ik lijnzaadcrackers ging maken. Toevallig kwam die middag een video van Foodgloss online om lijnzaadcrackers te maken! Gisteravond heb ik ze gemaakt en ik ben om. Het is supersimpel om te maken en bevat veel veel veel meer voedingswaarde dan de rijstwafels die ik te veel gebruik.

Het originele recept is voor hartige crackers met knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Ik maakte ze met kaneel zodat het lekker is met zoet beleg. Ik deed er echter ook een keer leverworst op en de combinatie van de zadencracker en de leverworst was erg lekker. Alleen jammer van de kaneel… Wat ik bedoel te zeggen, maak ze naar je eigen voorkeur!

Recept


  • Ontbijt of tussendoortje
  • 10 minuten bereidingstijd, 20 minuten wachttijd, 50 minuten oventijd
  • Geschikt voor: Lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, paleo, SCD, Voedselzandloper
  • Voor 12 crackers

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom en roer goed door zodat alles nat is. Laat 20 minuten staan zodat de lijnzaad het water op kan nemen. Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg een bakplaat neer met een vel bakpapier. Verdeel het mengsel hierop, maar zorg dat er geen gaten vallen. Leg nog een vel bakpapier hier op en druk aan tot een egale, dunne laag. Haal het bakpapier van de bovenkant. Doe dit 25 minuten in de oven.

Na die 25 minuten, haal uit de oven, snijd in crackers ter grootte van roggebrood of melba toast, afhankelijk van wat je er mee gaat doen. Draai ze om. Doe nog 25 minuten in de oven of totdat ze hard maar niet verbrand zijn. Laat afkoelen en bewaar in een koektrommel of iets dergelijks.

Tip: Drink goed bij deze crackers. Ze bevatten heel veel vezels. Deze vezels absorberen water, dus als je er te weinig bij drinkt krijg je harde stoelgang


Eetmoment: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 10 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, SCD, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

3 reacties op “Lijnzaadcrackers

Plaats een reactie
  • maria kruit

    hoi ik heb ook en recept voor lijnzaad crackers
    50 gram gebroken lijnzaad
    50 gram amandelmeel
    1 ei
    snufje zout
    Alles door elkaar mengen en dun uitstrijken op bakpapier
    180 graden 20 min om draaien dan nog 10 min
    eet smakelijk Maria


    11 maart 2016 om 18:26 | Beantwoorden
  • Louise

    Heb ze net gemaakt met italiaanse kruiden. Ze zijn heerlijk.
    Heb ze gegeten als lunch met houmous met chili peper. Als ze op zijn, maak ik ze zeker weer.


    22 maart 2016 om 12:45 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten