Het beige goud: hummus
0

Het beige goud: hummus

  • Ingrediënten
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 eetlepels tahin/sesamzaadpasta
  • 1/2 tot 1 citroen, naar smaak
  • Peper en zout
  • Extra: keukenmachine of staafmixer

Of je het nou hummus, humus, hoemoes of hoummous noemt, het komt allemaal neer op een kikkererwtendip. Vandaag zal ik je de basis geven, die ik zelf al erg lekker vind. Perfect als gezond, goedkoop en voedzaam plantaardig broodbeleg. Lekker met sla, plakjes tomaat en komkommer erbij.

Maar ook op de salontafel met wat rauwkost als dip is het een perfect tussendoortje. Het vult goed doordat het eiwitrijk is. De tahin koop ik gewoon bij de Jumbo, daar heet het sesamepaste.

Recept


  • Dip of spread als broodbeleg of tussendoortje
  • 5 minuten bereidingstijd
  • Afhankelijk van hoe vers je citroen is, tot een week te bewaren in de koelkast
  • Ingrediënten voor een schaaltje

1. Doe de uitgelekte kikkererwten, de tahin en het sap van 1/2 citroen in een keukenmachine. Pureer dit fijn en voeg een paar scheutjes water toe totdat je een dikke pasta hebt.

2. Proef de hummus en voeg naar smaak meer citroensap, peper en zout toe, of nog meer smaakmakers uit de variaties hieronder.

3. Doe de hummus in een schaaltje.

Variaties:

Specerijen: Gemalen korianderzaad en paprikapoeder zijn het meest voorkomend in hummus
Kruiden: Peterselie, munt en koriander kunnen allemaal door hummus, maar daar wordt het wel minder lang houdbaar door
Witte bonen:  Je kunt de kikkererwten vervangen door witte bonen


Eetmoment: Lunch, Tussendoortje
Tijdsduur: Tot 10 min, Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

Ouder

0 reacties op “Het beige goud: hummus

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten