Havermoutpapmuffins baby/dreumes
4

Havermoutpapmuffins baby/dreumes

  • Ingrediënten
  • 100 gr havermout
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • Snufje kaneel
  • 2 eieren
  • Water of (moeder)melk zo nodig
  • Extra: 10 siliconen muffinvormpjes

Wij proberen Marcus zoveel mogelijk met de pot mee te laten eten. Dus als ik ontbijt met havermoutpap, eet hij dat ook. Marcus is echter dol op het ontdekken van z’n eten. Dus als we hem een hapje voeren, spuugt hij het uit in zijn handje en bekijkt en voelt het even goed. Vervolgens wordt hij een beetje moe, wrijft in zijn ogen, trekt aan z’n oren… Z’n huidje is dus heerlijk zacht van deze havermoutgezichtsmaskertjes 😉 Mijn man was nogal klaar met het schoonmaken van deze bende en dus maakte ik havermoutpapmuffins. En dat is een blijvertje! Nu doe ik zo’n muffin in stukjes met stukjes fruit in een kommetje en dat is zijn ontbijt. Het gaat schoon op, zo leuk. We keken gisteren onder z’n stoel om de gevallen/gegooide stukjes weer in z’n kommetje te doen (ja, we zijn zulke ontaarde ouders 😉 ) en waren verbaasd dat er helemaal niks lag!

Basisrecept
Dit is echt een basisrecept wat je naar smaak kan aanpassen. Een geprakte banaan erdoor voor meer zoetigheid, geen rozijnen voor een jongere baby, stukjes fruit erdoor of zelfs geraspte courgette en wortel voor meer groente. Als het voor een ouder kind of zelfs volwassene is, dan zou ik wat (wijnsteenzuur)bakpoeder toevoegen voor een luchtigere muffin.

Over de hoeveelheid
Normaal gesproken geef ik Marcus bij het ontbijt 2 eetlepels van mijn pap en een stuk fruit. Nu heb ik die 2 eetlepels dus als muffin gebakken. De siliconen muffinvormpjes zijn dus ook niet helemaal gevuld, ze zitten ongeveer 1/3e vol. Eet je kind meer? Doe de vormpjes voller of geef meerdere muffins.


Recept voor havermoutpapmuffins baby/dreumes

  • Ontbijt of tussendoortje
  • Voor 10 muffins
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Lactosevrij, clean eating, glutenvrij, suikervrij

Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de havermoutpap met de eieren en rozijnen in een kom en meng goed door elkaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp de appel in de mengkom. Meng er eventuele andere ingrediënten doorheen die je zelf hebt bedacht. Voeg genoeg water of (moeder)melk toe totdat het een egaal vochtig mengsel is. Het hoeft geen nat beslag te zijn. Maximaal 100 ml water/melk heb je waarschijnlijk nodig, afhankelijk van je vulling. Voeg het scheutje voor scheutje toe, extra toevoegen kan altijd, er uithalen niet.

Verdeel het mengsel over 10 siliconen muffinvormpjes, druk goed aan zodat er geen luchtbellen inzitten. Bak het in de oven totdat het gaar is, 15 tot 20 minuten. Laat afkoelen voordat je het uit de vormpjes haalt.

Tip: dit is perfect om in te vriezen! Je kunt dus ook gerust het recept verdubbelen.


Eetmoment: Ontbijt, Tussendoortje
Ingrediënten: Lactose-vrij, Suikervrij, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 10 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

4 reacties op “Havermoutpapmuffins baby/dreumes

Plaats een reactie
  • Emmy

    Thanks voor de inspiratie, onze kleine van bijna 1 eet ook graag havermoutpap met zijn handen Heb je eerst havermoutpap gemaakt en daarna doe je het nog eens in de oven. Is het wellicht ook direct in de oven te doen? Zonder eerst pap te maken?


    22 september 2016 om 16:51 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      ik heb niet eerst pap gemaakt! Gewoon alle ingrediënten gemengd en verdeeld over de vormpjes


      23 september 2016 om 13:22 | Beantwoorden
  • Agaath

    Heerlijk recept! Maar….. weet je hoeveel weekmakers er in die kleurige siliconen-hartjes zitten??
    Een vrouw die bij TNO werkt en dat soort zaken onderzoekt, raadde mij af om die zachte siliconen-vormpjes te gebruiken.


    24 september 2016 om 13:04 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      nee wist ik niet, laatste keer dat ik hier research naar deed leek siliconen de beste optie. Zal eens kijken of er inmiddels nieuwe inzichten zijn


      26 september 2016 om 10:58 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten