Grote pan chocolade-havermoutpap
9

Grote pan chocolade-havermoutpap

  • Ingrediënten
  • 210 gr havermout
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 l water
  • 4 bananen
  • 6 el geraspte kokos
  • 6 el cacaopoeder
  • 6 el chiazaad (gebroken lijnzaad kan ook)
  • 1/2 tl kaneel
  • 6 tl kokosolie
  • Extra: 150 gr blauwe bessen

Vrijdag vertelde ik al dat ik momenteel wekelijks een grote pan havermoutpap maak zodat ik de hele week mijn ontbijt al klaar heb. Vanochtend maakte ik dit weer en plaatste ik de foto op social media. Daar kwamen meteen vragen over, dus ik deel vandaag mijn recept! Door het chiazaad (of lijnzaad) wordt het een soort pudding in de koelkast. Ik verdeel de pap over het aantal plastic bakjes dat ik porties heb. In jampotjes of mason jars ziet het er veel leuker uit trouwens, zeker als je er nog wat vers fruit op doet! Als je het zo lang wilt bewaren als ik doe, let er dan wel op dat eventuele bessen ook goed verhit zijn, je wilt niet dat verse bessen gaan schimmelen! Bij mij is het nog nooit achteruitgegaan qua hoe het eruit zag of proeft, laat staan dat het bedorven is. Maar kijk toch elke dag even goed en als je het niet vertrouwd niet eten natuurlijk! Normaal gesproken doe ik er ook nog blauwe bessen of andere bessen doorheen maar die was ik vergeten met de boodschappen.

Recept

  • Ontbijt
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Clean Eating, Van Gifbelt naar Tempel
  • Voor 6 porties

 


Doe alle ingrediënten behalve de blauwe bessen in een ruime pan. Breng aan de kook en roer goed, het koekt snel aan de bodem. Laat koken totdat de banaan zacht is, of als je hele rijpe bananen gebruikt, totdat het opgelost is (vind ik het lekkerst!). Roer de bessen er doorheen en doe het vuur uit zodra de bessen gaar zijn. Klaar! Ik eet meestal 1 portie warm op de dag dat ik het maak en de rest doe ik in bakjes in de koelkast

Tip: Bessen zitten vol antioxidanten en andere gezonde stofjes. In de diepvries in supermarkten kun je ze het hele jaar door betaalbaar vinden


Eetmoment: Ontbijt
Ingrediënten: Lactose-vrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

9 reacties op “Grote pan chocolade-havermoutpap

Plaats een reactie
  • Ilonka Heideveld

    kan het ook met rijstmelk?


    20 november 2015 om 19:24 | Beantwoorden
  • Chantal

    Wat handig zo’n ‘weekontbijtje’, lijkt me lekker. Top om je goede voornemens iets eenvoudiger vol te houden :-). Ga het zeker proberen. Vraag me een ding af: bedoel je met kokosmelk zo’n blikje waar je ook curry mee maakt? Of zo’n literpak zoals soyamelk?
    Groetjes!


    29 december 2015 om 10:16 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik heb nu zo’n klein pakje van 250 ml van het merk Go Tan, staat inderdaad bij de curry ingrediënten en dergelijke. Daar zitten verder geen toevoegingen in en heeft sowieso de AH en de Jumbo


      29 december 2015 om 16:34 | Beantwoorden
  • Chantal

    Dank voor je reactie. Ik heb het net klaargemaakt en het is heerlijk! Ik ben benieuwd hoe het koud smaakt. En anders kort opwarmen


    31 december 2015 om 11:42 | Beantwoorden
  • Agnes

    Heerlijk, ik heb niet een hele pan gemaakt en geproefd. Ik verheug me op morgenochtend, heerlijk ontbijt (ik heb alleen het chiazaad weggelaten).


    4 januari 2016 om 19:58 | Beantwoorden
  • samantha

    ik lust geen kokos, kan normale melk ook, de kokosschaafsel weg laten en plaats van kokosolie zonnebloemolie?
    (al is het dan waarschijnlijk ongezonder….)


    9 juni 2016 om 17:42 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Kan allemaal. Ik zou dan ipv kokosolie lijnzaadolie op het laatst erdoor roeren. Zonnebloemolie is niet zo gezond 🙂


      10 juni 2016 om 11:39 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten