Maaltijdsalade: gezond en lekker, maar vaak ook hartstikke duur! Met dit gerecht heb je een volledige maaltijd, je kan het recept gemakkelijk aanpassen naar jouw smaak en ik stond maar een kwartier in de keuken!
Voor dit gerecht maak ik zelf croutons van 2 of 3 overgebleven kapjes brood, oud brood dus.
Bereidingswijze
Verwarm een pan op middelhoog vuur. Snij of scheur de kapjes in kleine stukjes. Doe olijfolie in de pan, het brood erbij en kruid naar smaak met peper, zout of bijvoorbeeld oregano en knoflook. Schud regelmatig om.
Was de sla en bijvoorbeeld witlof of wat je maar over hebt in huis (verse spinazie, rucola). Schud goed uit en scheur of snijd in hapklare stukken. Leg dit op een bord. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en verdeel over de sla. Knijp een halve citroen uit, druppel wat olijfolie eroverheen en breng op smaak met peper en (zee)zout. Verdeel een half blikje tonijn erover, samen met de croutons, meng door elkaar en smullen maar!
Zoals je ziet is dit een geweldig recept om kliekjes te verwerken.
Variaties:
Vegetarisch: vervang de tonijn door een gekookt eitje of een spiegelei
Vlees: gril een kipfilet, snij dit in plakjes en verdeel dit over de salade in plaats van de tonijn
Veganistisch/glutenvrij: vervang het brood door een half blikje kikkererwten en rooster wat pompoenpitten of pijnboompitten voor eroverheen.
Ben je benieuwd naar meer variaties? Laat me weten met welke dieetvoorkeur of allergie ik rekening moet houden!
Eetmoment: Avondeten, Lunch
Ingrediënten: Lactose-vrij, Suikervrij, Vis
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min