Gezonde no-bake brownies
18

Gezonde no-bake brownies

  • Ingrediënten
  • 120 gr walnoten (amandelen of hazelnoten kan ook)
  • 60 gr zonnebloempitten
  • 50 gr rozijnen
  • 1 banaan
  • 3 el cacaopoeder (rauwe cacao als je Raw brownies wilt maken)
  • 2 el kokosolie
  • flinke snuf kaneel
  • snufje zout
  • 4 druppels stevia (Greensweet-Stevia)
  • 1 el honing
  • Extra: keukenmachine

Laatst zag ik ongeveer dit recept voorbij komen op “Eet goed, voel je goed“. Als je Kiwi&zo een leuke site vindt denk ik dat je Heleen’s blog ook erg leuk zult vinden! Dit is een recept voor gezonde brownies, die niet eens in de oven hoeft. Mijn man en ik vinden ze erg lekker.

Recept

  • Tussendoortje
  • 10 minuten bereidingstijd, enkele uren wachttijd
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast en geschikt om in te vriezen
  • Geschikt voor: Clean Eating, De Voedselzandloper, Raw Food, Van Gifbelt naar Tempel, vegetarisch
  • Ingrediënten voor 8 brownies

Hak de noten, zonnebloempitten en rozijnen in kleine stukjes in de keukenmachine. Smelt de kokosolie en doe dit met de banaan, cacaopoeder, kaneel, zout, stevia en honing in de keukenmachine en pureer tot een deeg. Voeg eventueel een eetlepel warm water per keer toe als het niet tot een smeuïg geheel komt. Proef het beslag of het zoet genoeg is.


Pak een klein cakeblik en bekleed die met plasticfolie. Stort het deeg er in en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Alleen maar een groot cakeblik? Het deeg loopt niet uit, dus je kunt dan bijvoorbeeld 2/3e van het cakeblik gebruiken

Heb je mijn nieuwe e-book “101 tips om geld te besparen op de boodschappen” al besteld?


Eetmoment: Nagerecht, Tussendoortje
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 10 min, Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

18 reacties op “Gezonde no-bake brownies

Plaats een reactie
  • Alianne

    Ze zijn echt héél erg lekker!!
    Ik heb ze gisteren gemaakt en toen waren ze nog wat zacht,maar vanmorgen heb ik er weer een stukje van gegeten en echt na een nachtje koelkast zijn ze heerlijk.
    Aanrader dus!


    12 november 2013 om 09:48 | Beantwoorden
  • Judith

    Wat kan ik al alternatief voor banaan gebruiken? Die mag ik namelijk niet hebben.


    15 november 2013 om 22:07 | Beantwoorden
  • Myrte

    Hoi! Ik wil heel graag je recept uitproberen, maar ik heb een notenallergie. Zou ik deze kunnen vervangen voor pinda’s? Of zijn pinda’s hier niet geschikt voor? Alvast bedankt! Succes met je leuke blog 🙂


    19 november 2013 om 10:59 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ik denk dat pinda’s best zou kunnen! Of zonnebloempitten als je dat wel mag. Uiteraard wordt de smaak wel anders. Dank je wel!


      19 november 2013 om 16:05 | Beantwoorden
  • Rebecca RS

    Dit klinkt zo lekker! Ik wil het graag gaan maken, maar is er ook een alternatief voor Stevia? Dat heb ik namelijk niet in huis en het is een beetje duur om voor zo weinig aan te schaffen 😉 Bedankt voor al je lekkere recepten trouwens!


    1 december 2013 om 14:25 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Je kunt het gewoon weglaten! Even proeven of je het lekker vindt voordat je het koelt, en als je het niet zoet genoeg vind iets als extra honing toevoegen 🙂


      2 december 2013 om 13:36 | Beantwoorden
  • Meinou

    Ik heb me aan het recept gehouden, enkel stevia vervangen door agavesiroop en wat meer rozijnen.
    Het is lekker, vind de banaan wel wat overheersen. En is niet stijf geworden, het is best wel zacht. Smelt ook aan mijn vingers, al is het aflikken ervan wel lekker 😉


    3 december 2013 om 10:06 | Beantwoorden
  • Pleun

    wij wilden vanavond dit receptje gaan uitproberen, alleen nu hebben we geen kokosolie?
    waar kunnen we dit door vervangen, notenolie of weglaten of?

    Bedankt alvast!


    14 december 2013 om 14:35 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      je zou het kunnen vervangen door gesmolten santen. Dit is geconcentreerde kokoscrème. Veel goedkoper en te koop in de supermarkt. Notenolie misschien, maar ik weet niet of het dan wel opstijft.


      16 december 2013 om 11:57 | Beantwoorden
  • omafia

    Bedankt hoor die moet ik ook maar eens gaan maken, maar nu even niet want ik heb weer andere lekkere dingen gemaakt en die verdwijnen allemaal mijn mond in, en ik moet afvallen


    16 december 2013 om 11:59 | Beantwoorden
  • Pien

    Erg lekker recept, helaas toch niet zo erg gezond. Een flinke calorie bom zou je wel kunnen zeggen.. Zijn zo 1500 calorieën als je het recept volgt.


    15 februari 2014 om 18:03 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoi Pien,

      Jammer dat je het zo ziet. Voor mij heeft gezond namelijk niet met calorieën te maken maar met voedingswaarden. Als het 1500 lege calorieën zouden zijn zoals bij een normale brownie ok, maar dit zit bomvol vitamines, mineralen en vezels. We moeten toch op een manier aan de 2000 kCal komen en de meeste vrouwen eten standaard te weinig, ook als ze niet willen afvallen (en al willen ze dat wel denk ik dat je lichaam uithongeren tegenstrijdig werkt). Daarbij zeg ik niet dat het slim is om de halve batch te eten, maar dat is natuurlijk met alle recepten als je meerdere porties gaat eten. In een waterijsje zitten niet veel calorieën maar om het dan gezond te noemen?

      Groetjes, Lisette


      17 februari 2014 om 08:05 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten