Mijn favoriete koekjes? Chocolate chip cookies! Heerlijk vind ik die! Maar natuurlijk niet heel erg gezond. Dus toen ik dit recept tegenkwam op Weelicious, moest ik hem maken. Het zijn eigenlijk meer havermoutkoekjes met chocolade en banaan, maar dat mag de pret niet drukken!
Deze koekjes zijn lactosevrij, plantaardig, veganistisch, zonder ei, zonder boter, zonder bloem, zonder toegevoegde suiker (alleen een beetje in de chocolade die ik gebruikte) én geschikt voor De Voedselzandloper! En lekker? Zo lekker dat ik nu alweer naar de keuken loop om er eentje op te eten 😀
- Tussendoortje
- 30 minuten bereidingstijd
- Kan 1 of 2 dagen bewaard worden of worden ingevroren.
- Ingrediënten voor 28 koekjes
Doe de gepelde bananen in een ruime mengkom. Stamp ze helemaal fijn met een aardappelpureestamper of prak met een vork. Doe hier de havermout bij. Snijd de dadels over de lengte in en verwijder de pitten. Snijd vervolgens in stukjes. Doe dit in de mengkom erbij. Doe de gesmolten olie, kaneel en zout in de mengkom. Snijd de chocolade in stukjes en doe er ook bij. Roer goed door elkaar en laat 15 minuten staan.
Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep een lepel van het mengsel op en plaats op de bakplaat om koekjes te maken. De koekjes spreiden niet uit tijdens het bakken zoals klassieke chocolate chip cookies, dus je hoeft er niet veel ruimte tussen te houden. Herhaal dit totdat al het beslag op is. Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin.
Tip: Kun je geen dadels vinden? Vervang ze door een flinke hand rozijnen. De chocolade kun je (gedeeltelijk) vervangen door hazelnoten of walnoten.
Eetmoment: Nagerecht, Tussendoortje
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper