Superfoods, detoxen, diëten die zichzelf geen dieet willen noemen maar een levensstijl… Ik merk dat ik steeds meer me aangetrokken voel naar weer “gewoon gezond eten”. Niet te moeilijk doen en me focussen op veel groente, fruit en in mindere mate noten, zaden, volkoren granen, peulvruchten, vlees, vis, eieren en dergelijke. Met normale ingrediënten die hier in Europa groeien.
Dit recept voor gebakken eieren uit de oven past daar perfect bij! Lekker met tomaatjes, sjalot en verse kruiden. Voor een romantisch ontbijt, gezellige lunch of om jezelf gewoon eens lekker te verwennen. Ik at het op een zelf gebakken boterham, erg lekker!
Recept voor gebakken eieren uit de oven
- Ontbijt of lunch
- Voor 2 tot 4 personen.
- 25 minuten bereidingstijd
- Geschikt voor: Lactosevrij, tarwevrij, geraffineerde suikervrij, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij
Olie de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de sjalot, snijd de tomaatjes in kwarten en hak de kruiden fijn. Verdeel dit in het ovenschaaltje. Breek de eieren en leg ze voorzichtig in het ovenschaaltje, zodat de dooier heel blijft. Sprenkel er een snufje zout over. Zet 10 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van hoe zacht of hard de dooier moet zijn. Even goed in de gaten houden dus!
Tip: ook lekker met wat gerookte zalm
Eetmoment: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vegetarisch
Dieet typen: Clean Eating, Paleo, SCD, Van Gifbelt naar Tempel