foodblogswap: broccolisoep met zalm
8

foodblogswap: broccolisoep met zalm

  • Ingrediënten
  • Stronk broccoli
  • 2 uien
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • Handje rijst
  • Peterselie
  • Gerookte zalm
  • peper en zout

Ook deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap! Foodbloggers uit Nederland krijgen via loting een blog toegewezen waar ze een recept van maken. Deze maand is de blog Betty’s Kitchen aan mij geloot. Een leuke blog met veel multiculturele invloeden. Kijk vooral eens rond. Van haar blog heb ik de broccolisoep met zalm gemaakt.

Het was een lekkere soep! Die ga ik zeker vaker maken. De slagroom heb ik vervangen door een handje rijst. Volgens Jamie Oliver zou dit hetzelfde romige effect bereiken. Volg je De Voedselzandloper? Dan kan je de rijst ook weglaten.

Ben je benieuwd wat er van Kiwi&zo gekookt gaat worden? Ik ook! Dit zal op Aranka’s kookblog: Natriumarm verschijnen deze week. Zij kookt zoutarm, dus wellicht zijn haar recepten ook interessant voor jou!


Recept

  • Lunch of avondmaaltijd
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Zuivelvrij, suikervrij
  • Ingrediënten voor 3 à 4 personen

Voorbereiding
Snipper de uien. Was de broccoli. Snijd de onderkant van de steel eraf en schil de stronk. Snijd er kleine roosjes af en hak de stronk in stukken.

Maken
Fruit de uien in de olie. Voeg de broccoli, rijst en de bouillon toe. Breng dit aan de kook. Laat dit 10 minuten doorkoken, of zoveel langer als de rijst volgens de verpakking moet koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Schep de soep in een kom. Doe hier gerookte zalm naar smaak in (blokjes, plakje, snippers, kan allemaal!). Garneer met de peterselie. Je kunt het bijvoorbeeld met broodjes serveren, maar als je wat meer soep eet, kan het prima zonder iets erbij.

Variaties:

Zonder vis: vervang de vis door een handje cashewnoten
Voedselzandloper: de rijst zorgt alleen voor een romigere textuur. Je kunt dit vervangen door witte bonen of helemaal weg laten
Volledige maaltijd: om er een volledige maaltijd van te maken, kun je bijvoorbeeld wat meer rijst, of witte bonen of champignons toevoegen


Eetmoment: Avondeten, Lunch
Tijdsduur: Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

8 reacties op “foodblogswap: broccolisoep met zalm

Plaats een reactie
  • Betina

    Wat een handige tip, van die rijst! Moet ik ook eens proberen 🙂


    23 april 2013 om 16:36 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ongetwijfeld niet zo romig als slagroom, maar nog steeds erg smakelijk! Waar zouden we zijn zonder Jamie Oliver, hahaha!


      24 april 2013 om 16:34 | Beantwoorden
  • Lynn Vrenken

    Ik heb hem gisteravond gemaakt voor vaderdag vandaag! Ik vond hem heerlijk. En heb zilvervliesrijst gebruikt dus ook nog eens gezond (met vaderdag mag ik een dagje zondigen van de voedselzandloper, maar als we zondigen, moet dat ook gezond!) Ik denk dat dit mijn nieuwe verslaving word! Ik houd van snelle zelfgemaakte soep, en deze was echt makkelijk te maken! groetjes


    16 juni 2013 om 09:50 | Beantwoorden
  • Fimke

    Klinkt heerlijk, broccolisoep!
    Kan deze ook koud gegeten worden? Zou handig zijn als lunch


    20 juli 2013 om 15:41 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Kan? Ja. Ook lekker? Dat hangt van je smaak af 😉


      20 juli 2013 om 16:53 | Beantwoorden
      • Lenie Laarman

        Zo kan je er nog een rode paprika bij doen, heerlijk


        20 augustus 2013 om 13:02 | Beantwoorden
  • Pingback: Broccolisoep met zalm - Betty's Kitchen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten