Foodblogswap: appel chips
0

Foodblogswap: appel chips

  • Ingrediënten
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 1 tl kaneel

Deze maand is de eerste editie van de Foodblogswap! Foodbloggers uit Nederland krijgen via loting een blog toegewezen waar ze een recept van maken. Aan mij de eer om een recept te maken van de blog De Pan van Pien! Ik maakte haar recept voor appel chips.

En dit was super lekker! Alsof je aan het snoepen bent, terwijl je alleen maar appel en kaneel eet, dus nog gezond ook. De prijs is helemaal afhankelijk van de appel die je gebruikt. Ik gebruikte biologische appeltjes van Bio+, maar elke appel is geschikt.

Heb je een mandoline? Handig! Ik heb dit helaas (nog) niet, dus heb de schijfjes met de hand gesneden. Daardoor is de dikte nogal variabel (zo netjes snijd ik niet) en dus ook de baktijd. Maar de krokante chipjes zijn even lekker als de meer snoep-achtige dikke plakjes die nog niet helemaal uitgedroogd waren!


Ben je benieuwd wat er van Kiwi&zo gekookt gaat worden? Ik ook! Dit zal op Uit de keuken van Levine verschijnen deze week.

Recept

  • Tussendoortje
  • 10 minuten bereidingstijd
  • Zuivelvrij, suikervrij, veganistisch, vegetarisch, De Voedselzandloper
  • Ingrediënten voor 1 portie

Voorbereiding
Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes en plaats op een bakplaat bedekt met bakpapier. Besprenkel met het sap van de citroen en verdeel de kaneel.

Maken
Bak dit 2 uur in een oven van 100ºC. Draai de plakjes een half uur voor het einde even om, zodat beide kanten krokant worden.

Serveren
De chipjes zijn heerlijk op zichzelf! Lekker voor bij de thee, maar het is denk ik ook prima te bewaren als je ze helemaal laat afkoelen (en jij meer zelfbeheersing hebt dan ik 😉 )


Eetmoment: Tussendoortje
Tijdsduur: Tot 10 min, Tot 20 minuten, Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten