Dag 4: recept goedgevulde linzensoep
18

Dag 4: recept goedgevulde linzensoep

  • Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 stelen bleekselderij
  • 5 waspeentjes
  • 2 tenen knoflook
  • Stukje gember
  • 1 rode peper
  • 1 gele paprika (andere kleur is prima)
  • Snufje gemalen komijnzaad
  • Snufje paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 liter bouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 gr rode splitlinzen
  • 200 gr aardappelen in schil
  • Peper en zout

Wat een opluchting, dag 3 is voorbij en ik voel me heerlijk ik mijn vel! Dus vandaag geef ik jullie het recept waar jullie maandag om vroegen, voor deze goedgevulde linzensoep.

Wat eet ik vandaag?
Vanochtend eerst weer een glas warm water met citroensap (en nu ook een klein snufje Keltisch zeezout). Daarna een groene smoothie van 1 granny smith appel, een handje spinazie, 1 steel bleekselderij, klein stukje gember en 5 cm komkommer. Daarna het doucheritueel en vervolgens 2 gebakken havermoutpapmuffins. Zometeen lunchen en vanavond eten we chili con huevos (met een gepocheerd ei). Tussendoor trailmix, noten, boekweitmeelpannenkoek, rijstewafel of bijvoorbeeld nog zo’n muffin.

Hoe gaat het bij jullie?
Houden jullie het nog goed vol? Wat voor gezonde actie heb jij vandaag gedaan waar je trots op bent?(ik hoor ook graag van je als je niet aan deze detox meedoet!)


Recept

  • Avondeten of lunch
  • 30 minuten bereidingstijd, 30 minuten wachttijd
  • Kan een paar dagen in de koelkast bewaard worden of ingevroren
  • Ingrediënten voor 3 à 4 personen

Snijd de uien, wortels, paprika en bleekselderij in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes en witte membranen van de peper, en hak de peper, knoflook en gember fijn. Snijd de aardappels in hapklare stukjes. Zet een pan op middelhoog vuur met de kokosolie. Fruit hier de ui, wortel, paprika en bleekselderij 5 minuten in. Voeg de komijn, paprikapoeder, tijm, gember, knoflook en rode peper toe en bak een halve minuut mee. Voeg dan de bouillon, tomatenblokjes, linzen en aardappels toe, roer goed door en laat een half uur koken. Proef en breng op smaak met peper en zout. Haal de tijmstokjes eruit (de blaadjes zijn er afgevallen) en serveer.

Tip: Eet je geen aardappel? Je kunt het weglaten, vervangen door zoete aardappel of bijvoorbeeld witte bonen.


Eetmoment: Avondeten, Lunch
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch
Tijdsduur: Tot 30 min
Dieet typen: Clean Eating, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

18 reacties op “Dag 4: recept goedgevulde linzensoep

Plaats een reactie
  • H

    Lunch: kwark met halve banaan, noten, rozijnen en voor de bite nog wat gebakken banaan erover. YUmyum!


    10 oktober 2013 om 12:25 | Beantwoorden
  • H

    Noten koop ik af en toe op de markt (Duur!) daarom koop ik ze ook vaak bij de Aldi. Walnoten zijn onbewerkt en studentenhaver ook niet.. maar vraag me wel eens af of het net zo gezond zou zijn. Jij nog goedkopere tips? (i know.. Lidl, maar die zit ver weg ;))


    10 oktober 2013 om 12:26 | Beantwoorden
    • Meinou

      Bij de markt is het inderdaad erg duur, daar schrok ik ook van. Als ik me niet vergis, zijn de noten van de Aldi gebrand. Dit kun je zien in de ingrediëntenlijst; wanneer er een olie bij staat (zonnebloemolie, lijnzaadolie, koolzaadolie…), betekent dit dat de noten gebrand zijn. Gebrand is in dit geval een duur woord voor gefrituurd, niet erg gezond dus.
      Ik haal mijn noten vaak bij supermarkten als AH, Jumbo, C1000, etc. Een bakje rauwe, ongezouden noten is goed betaalbaar. Soms zie ik de opmerking “geroosterd” op een verpakking noten staan, of dat net zo ongegezond als gebrande noten is, weet ik niet. Misschien weet Lisette dat?


      10 oktober 2013 om 12:58 | Beantwoorden
      • Ilona

        Ik vind ze dan in ieder geval minder smakelijk, het gezondheidsaspect daargelaten.
        Heb gisteravond de champignon/preisoep van deze site gemaakt.
        Toen ik ermee bezig was dacht ik Dat wordt niks maar integendeel : hij is Heel Lekker !


        10 oktober 2013 om 13:15 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          Zijn ze ook ja. Gebrande noten kan ik veel van eten, van rauwe noten niet. Maar goed, chips is ook lekkerder dan een gekookte aardappel 😉


          10 oktober 2013 om 16:02 | Beantwoorden
      • H

        Er staat alleen achter op het zakje studentenhaver: 40%rozijnen (rozijnen plantaardige olie) , paranoten, walnoten, hazelnoten etc etc… Het proeft als onbewerkt. En kost bij de aldi 1,49 voor 200gr
        Op het doosje vd walnoten weet ik zeker dat deze natuurlijk zijn en dus onbewerkt. Deze kosten iets van 1,79 per 120 gr.

        Miss weet lisette idd meer..


        10 oktober 2013 om 13:15 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          Walnoten zijn inderdaad super, de amandelen die daarnaast liggen in het schap zijn wel gebrand. De studentenhaver hangt af van het ‘etc. etc.’;) en dan voornamelijk of er plantaardige olie in zit. De plantaardige olie bij de rozijnen kan ik trouwens helemaal niet plaatsen, iemand enig idee waarom dat er in zit?


          10 oktober 2013 om 16:04 | Beantwoorden
          • Meinou

            Glanslaagje wellicht??


            11 oktober 2013 om 07:52 |
          • Lisette Zwiggelaar

            zou kunnen ja


            11 oktober 2013 om 11:34 |
          • H

            Etc etc was… Geen pindas 😉 klopt die amandelen die ernaast liggen koop ik ook nooit want weet dat ze gebrand zijn.. Dat zie je ook wel!;) Thanks voor de tips!


            11 oktober 2013 om 08:03 |
          • Lisette Zwiggelaar

            hahaha 😀 Graag gedaan!


            11 oktober 2013 om 11:34 |
      • Tien

        Ik haal mijn ongebrande noten bij mijn Turkse supermarkt om de hoek, deze heeft ook altijd verse walnoten en dadels. Heerlijk als een kleine 4 uur snack, 2 dadels gevuld met een klein likje geitenkaas en drie walnoten. Kan ik weer een paar uur tegenaan tot het diner.

        Mijn lunch was vandaag een misosoepje, en voor vanavond heb ik patat uit de oven (van zoete aardappel) klein stukje kabeljauw en tomaten salade. ps. het linzensoepje is een favoriet van mij. ik maak altijd extra en vries dat dan in. Voor als ik een keer geen tijd heb om te koken, of geen zin.
        Succes allemaal. Groetjes Tien


        10 oktober 2013 om 13:18 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          Heerlijk! Hardenberg heeft helaas geen toko of Turkse supermarkt. En inderdaad, ik heb ook een portie linzensoep ingevroren, super handig!


          10 oktober 2013 om 15:55 | Beantwoorden
      • Lisette Zwiggelaar

        Geroosterd heb ik er nog nooit op zien staan eigenlijk… Het idee van ‘dry roasted’ kan wel goed zijn, dan hoeft het niet gefrituurd te zijn. Maar uiteindelijk vertelt alleen de ingrediëntenlijst je of het wel of niet gefrituurd is, inderdaad wanneer er olie op staat!


        10 oktober 2013 om 16:01 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Walnoten bij de Aldi zijn inderdaad de goedkoopste die ik kan vinden. Soms hebben ze ook ongebrande hazelnoten of amandelen in de aanbieding, maar dat zit niet standaard in het assortiment. Verder zijn pitten en zaden veel goedkoper dan noten, dus zonnebloempitten, lijnzaad of bijvoorbeeld pompoenpitten. De studentenhaver heb ik nog nooit in handen gehad daar, zitten er geen gefrituurde pinda’s in?


      10 oktober 2013 om 15:59 | Beantwoorden
  • Linda

    Vandaag de linzensoep gemaakt. Ik was sceptisch wat ik had nog nooit linzen gegeten. Hij was echter superlekker. Tx voor het delen van dit gerecht. Groetjes Linda


    12 november 2013 om 18:36 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten