Asperge-salade met gerookte zalm
3

Asperge-salade met gerookte zalm

  • Ingrediënten
  • 250 gr witte asperges
  • 1 ei
  • 50 gr rucola
  • 2 tomaten
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • Olijfolie en zout

Gisteren was het de 2e donderdag van april, en dat betekent dat het aspergeseizoen geopend is! Tot 24 juni zijn ze nu weer overal verkrijgbaar en betaalbaar(der). Dan kan een recept op Kiwi&zo met het witte goud natuurlijk niet ontbreken. Ik ben zelf dol op asperges. Het allerliefst eet ik groene asperges maar die had onze dorpssupermarkt niet. Marcus heeft ook nog een stukje asperge geproefd en hij was er dol op, zo leuk!

Recept

  • Lunch of avondeten
  • 20 minuten bereidingstijd
  • Geschikt voor: Lactosevrij, glutenvrij, suikervrij, Clean eating, Paleo
  • Voor 1 persoon

Schil de asperges, verwijder de houterige kontjes, snijd in stukjes van 3 cm en stoom in 5 minuten gaar. Bak een spiegelei in olijfolie tot de gewenste gaarheid. Breng op smaak met zout. Doe de rucola in een schaal. Snijd de tomaten in parten en verdeel over de rucola, net als de gerookte zalm, asperges en ei. Sprenkel er olijfolie overheen. Klaar!


Tip: vervang de witte asperges door groene asperges als je wilt. Deze hoeven meestal niet geschild te worden.


Eetmoment: Avondeten, Lunch
Ingrediënten: Glutenvrij, Lactose-vrij, Suikervrij, Vis
Tijdsduur: Tot 20 minuten
Dieet typen: Clean Eating, De voedsel zandloper, Paleo, Van Gifbelt naar Tempel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

Ouder

3 reacties op “Asperge-salade met gerookte zalm

Plaats een reactie
  • Ilonka Heideveld

    En ik mocht proeven, heerlijk!!!


    16 april 2016 om 09:38 | Beantwoorden
  • Sanne

    Ieuw! Asperges lust ik echt niet…brr.


    18 april 2016 om 12:07 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten