20x recepten met eieren van medebloggers
21

20x recepten met eieren van medebloggers

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 27 maart 2015

Ik heb eens rondgevraagd bij andere bloggers, wat hun favoriete recepten met eieren zijn. Nou, blijkbaar ben ik niet de enige die dol is op eieren, want er kwamen genoeg suggesties! Dus, mocht je eens geen inspiratie hebben wat je nou met deze vitaminebommetjes kunt doen, probeer dan eens deze recepten!

Lekker eten met Linda

eierpotjes Lekker eten met Linda


Dit recept voor eierpotjes met geitenkaas of zalm ziet er echt heerlijk uit! In beide varianten worden wel melkproducten gebruikt, dus als je daar zoals ik allergisch voor bent kun je beter een andere vulling gebruiken en kokosolie in plaats van boter gebruiken. Hier is het recept

omelet-sushi-wrap-Lekker eten met Linda

Deze omelet sushiwraps vind ik echt een geweldig idee! Het ziet er ook nog eens erg leuk uit, het oog wil ook wat. Hier is het recept

Eet Paleo
Dagelijkse-Kost-Eieren-in-een-nest-200x300 eet paleo

Super leuk voor Pasen: eieren in het nest. Bijna eieren in het gras! Een geweldige manier om meer groenten binnen te krijgen, zeker als dit je ontbijt of lunch is. Hier is het recept

OERhollands-Boerenpannenkoek-3-200x300 eet paleo

Boeren omelet, boeren patat, nu is er ook de boeren pannenkoek! Met de klassieke smaken van spek, prei, paprika en champignons. Mijn man en ik mogen dan gruwelen van champignons, maar zat mensen die er dol op zijn ๐Ÿ˜‰ Hier is het recept

Foodquotes

paprika-gevuld-met-serrano-ham-en-ei- foodquotes

Ik maak wel eens eiermuffins met een plakje spek in siliconen muffinvormpjes, maar dit is een veel beter idee! Door een halve paprika als basis te gebruiken krijg je meteen extra groente binnen รฉn heb je minder afwas. Hier is het recept

2x omelet foodquotes

Nog zo’n slim idee vind ik het om 1 basis omelet te maken, die in stukjes te snijden en dan verschillende lunches klaar te maken met verschillende smaakmakers. Zo kan je ook gemakkelijk voor meerdere mensen met andere voorkeuren omelet maken. Hier is het recept

pesto fritatta foodquotes

Ook deze frittata met courgette, pesto en erwten ziet er erg lekker uit. Ook weer mooi veel groenten er door en extra handig dat het in de oven klaargemaakt wordt, dan is de kans op verbranden wat kleiner (gebeurt mij nog wel eens met een dikke omelet, bovenkant nog niet gaar, onderkant begint al zwart te worden…). Hier is het recept

Peachy Paleo

fritatta spinazie zalm peachy paleo

Ik ben echt dol op de combinatie spinazie en zalm. En laat dat nou net de basis zijn voor deze frittata met spinazie en zalm. In dit recept wordt tapioca gebruikt, wat veel mensen die paleo eten in huis hebben, maar ik denk veel lezers van Kiwi&zo niet. Het kan in principe door elk meel vervangen worden behalve kokosmeel: boekweitmeel, amandelmeel, speltmeel of wat jij graag gebruikt. Hier is het recept

Candy in Wonderland

candy in wonderland spaanse tortilla

Deze Spaanse tortilla zit bomvol groenten, maar gebruikt geen aardappels zoals het originele recept. Verder naar beneden staat het recept in het Nederlands. Hier is het recept

candy in wonderland mediterraanse ei ovenschotel

Deze mediterraanse ovenschotel met eieren in tomatensaus ziet er heerlijk uit! Ok, sinds ik zwanger ben ben ik dol op alles met tomaten, maar toch ๐Ÿ˜‰ Ook hierbij staat het Nederlandse recept iets verder naar beneden. Hier is het recept

Paleo.be
paleo be pizza frittata

Pizza frittata, alleen van die naam word ik al enthousiast! Je zou het zelfs nog meer zoals je lievelingspizza kunnen maken met ham en blokjes ananas bijvoorbeeld. Hier is het recept

paleo be appel ei muffins

Het eerste recept met eieren en fruit! Deze appel-ei muffins klinken erg lekker. Uiteraard zou je het nog kunnen zoeten met honing of jouw zoetstof naar keuze. Hier is het recept

paleo be italiaanse eitjes

Deze Italiaanse eitjes uit de oven zijn weer een voorbeeld hoe je groente aan het menu toe kan voegen, zelfs in een variant die de grootste groentehater nog lust. Iedereen lust ketchup toch? Zo anders is tomaat niet ๐Ÿ˜‰ Hier is het recept

Kinderen kunnen prima anders eten

eiersalade appel avocado kinderen kunnen prima anders eten

Eieren, avocado en appel, een combinatie die ik nog nooit gegeten heb maar wel erg lekker klinkt! Deze eiersalade is handig als beleg en uiteraard perfect voor kinderen. Hier is het recept

Eat.Pure.Love

eat pure love jamie oliver style frittata

Een Jamie Oliver-style frittata, dan ben ik al om! Vooral de pijnboompitten lijken mij een heerlijke toevoeging. Wel wordt er kaas in dit recept gebruikt, dus laat dat weg of kies een ander recept als je daar niet tegen kan. Hier is het recept

Proeven Met Liefde

proeven met liefde ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins met geitenkaas, zongedroogde tomaten en bieslook, wat een gouden combinatie. Ik had gehoopt nu ik zwanger ben wel tegen melkproducten te kunnen want ik verlang zo erg naar kaas. Maar helaas, bijna nog allergischer dan ik al was! Dus genieten jullie hiervan voor mij? ๐Ÿ˜‰ Hier is het recept

Mind Your Feed

frittata-spinazie-geitenkaas-2.0 mind your feed

Ook weer een heerlijk uitziende frittata, met spinazie en geitenkaas dit keer. Het gebruik van ringetjes puntpaprika ziet er erg leuk uit, echt een feestelijk recept zo! Hier is het recept

Puur Suzanne

ei wrap met tonijn puur suzanne

Dunne omeletjes als wraps, erg handig! Deze ei-wraps met tonijn zijn een goede manier om vaker vis op het menu te zetten. Hier is het recept

ei muffins puur suzanne

Hier is nog een variant van ei muffins, dit keer met een boeren twist: champignons, sjalot en paprika. Ook handig om in grotere hoeveelheden te maken zodat je nooit mis grijpt voor een gezonde maaltijd of tussendoortje. Hier is het recept

Puur en Lekker Leven Volgens Mandy

zuivelvrije aspergesaus puur en lekker leven volgens mandy

Over een paar weken is het aspergeseizoen weer geopend! Ik heb er al zin in. Dit recept ziet er geweldig uit, met een zuivelvrije saus waar de ham en gekookt ei in verwerkt is. Door de asperges in stukjes van een centimeter te snijden kun je zelfs er een lekkere salade van maken! Hier is het recept

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

21 reacties op “20x recepten met eieren van medebloggers

Plaats een reactie
 • Elke Gunst

  Leuke verzameling geworden, Lisette ๐Ÿ™‚ Ik ga hem zo even delen!


  27 maart 2015 om 14:16 | Beantwoorden
 • Suzanne

  Ziet er goed uit. Ik ga hem delen op facebook!


  27 maart 2015 om 14:23 | Beantwoorden
 • Eva

  Honger gekregen ๐Ÿ™‚


  27 maart 2015 om 14:45 | Beantwoorden
 • Sanne

  Wauw, wat een hoop lekkere gerechten! Dank daarvoor!
  Gezien ons ei overschot af en toe (die beesten leggen echt iedere dag een ei, we hebben dus 5 per dag…) maak ik geregeld een lekker en simpel ontbijtje met eieren. Ik neem lekker veel groenten; een halve paprika, enkele blokjes spinazie, tomaten, doperwten, champignons, courgette, sperziebonen..wat ik op dat moment ook in huis heb. Ik bak/wok de groenten in olie totdat ze gaar zijn. Ondertussen kluts ik 5 eieren met peper, zout, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, kerriepoeder en soms wat edelgist vlokken. Dan doe ik de eieren bij de pan en ga ik met een pollepel roeren, totdat het ei gestold is. Nog geen 10 minuten werk (vooral snijden) en het is iedere keer weer heerlijk.


  27 maart 2015 om 15:20 | Beantwoorden
  • Sanne

   Overigens kun je dus met edelgist vlokken een soort kaassmaak nabootsen. Het smaakt een klein beetje naar parmezaanse kaas. Ik koop het bij de natuurwinkel en het kost 3 euro ofzo, ik doe er een jaar mee.


   27 maart 2015 om 15:25 | Beantwoorden
   • Lisette Zwiggelaar

    ik weet het, helaas zijn die heel erg rijk aan histamine waar ik nogal gevoelig voor ben… Ben enigszins bang dat als ik het in huis heb ik geen maat kan houden en er veel van ga gebruiken, dus durf ze niet te halen ๐Ÿ˜‰


    1 april 2015 om 14:31 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   mmmm lekker!


   1 april 2015 om 14:31 | Beantwoorden
 • VeggieMo

  Leuke ideetjes!
  Ik kan alleen het recept voor de eisalade voor kinderen niet vinden. Ik krijg dan steeds een recept voor Italiaanse eitjes.
  Die edelgistvlokken kosten 4,30 tegenwoordig en Natudis is zo ‘aardig’ geweest om de prijs hetzelfde te houden en de inhoud te verlagen van 175 gram naar 150 gram ๐Ÿ™


  27 maart 2015 om 17:20 | Beantwoorden
 • Martine

  Die sushi ei is zooooo lekkerrr, ik maak hem regelmatig. Maak er ook een fritatta van of een wrap.
  Ik ben heel erg benieuwd naar de eiermuffin die je in een paprika maakt.
  Ik heb je Fb pagina gelijk geliked, ben reuze benieuwd naar je ander blogs ๐Ÿ˜€


  27 maart 2015 om 22:21 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   die paprika-eieren heb ik afgelopen weekend gemaakt en zijn erg lekker!


   1 april 2015 om 14:27 | Beantwoorden
   • Sanne

    Ze lijken mij ook heerlijk, binnenkort maar eens maken.
    Hoeveel eet je er eigenlijk van? Ik denk dat ik het als avondmaaltijd wil gebruiken, of als lunch.


    1 april 2015 om 16:16 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     mijn maaltijdhoeveelheden zijn compleet van regel door de zwangerschap. Normaal gesproken eet ik 3 eieren als een maaltijd, dus dat zou 3 helften zijn. Of minder met nog iets erbij


     7 april 2015 om 15:01 | Beantwoorden
 • Linda

  Hi, leuk dat ik er tussen sta. Ik heb het recept inmiddels gedeeld op mijn Facebook. Dank je wel hiervoor. Groeten, Linda


  28 maart 2015 om 14:05 | Beantwoorden
 • SytskeB

  Leuk hoor zo’n bericht met allemaal lekkere ei-gerechten ๐Ÿ™‚


  29 maart 2015 om 14:46 | Beantwoorden
 • Ryanne

  Onze ei-klassieker om de gekochte (en evt gekookte eieren vooral na Pasen) op te maken is:
  Sperzieboontjes met ei en pindasaus. Een lekkere combinatie. En supermakkelijk. De hoeveelheid ei kun je aanpassen per persoon.


  10 april 2015 om 23:08 | Beantwoorden
 • SytskeB

  Ik eet nu regelmatig bij de lunch eimuffins, met als vulling groenten (vandaag champignons).
  Hiervoor gebruik ik dan een siliconen muffin bakplaat, die ik door de positieve verhalen op deze site over siliconen gekocht heb ๐Ÿ™‚

  Sperziebonen met ei en pindakaas klinkt ook erg lekker trouwens….


  11 april 2015 om 10:28 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten