Dag 5: Recensie nieuw Voedselzandloper Kookboek en recept gezonde chocolade milkshake
24

Dag 5: Recensie nieuw Voedselzandloper Kookboek en recept gezonde chocolade milkshake

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 11 oktober 2013

Gezonde chocolade milkshakeNaar dit kookboek keek ik al een tijdje uit! Dit is namelijk het officiële Voedselzandloper Kookboek, geschreven door Pauline Weuring van de blog Uit Pauline’s keuken. Bestel het Voedselzandloper Kookboek via Kiwi&zo, en help mij op die manier door te kunnen gaan met Kiwi&zo!

[bol_product_links block_id=”bol_535fab54d91a8_selected-products” products=”9200000016778638″ name=”voedselzandloperkookboek pl” sub_id=”voedselzandloperk pl” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Recept gezonde chocolade milkshake


  • Drinken of tussendoortje
  • 5 minuten bereidingstijd
  • Is het gezondst om meteen op te drinken maar kan ook een dag in de koelkast bewaard worden
  • Geschikt voor: De Voedselzandloper, Van Gifbelt tot Tempel, Paleo, Clean Eating, Raw Food

Ingrediënten voor 1 longdrinkglas

1 banaan
175 ml water
1 el geraspte kokos
2 tl rauwe cacao
Snufje kaneel

Extra: blender

Recept

Doe de banaan in stukjes in de blender, samen met het water, de kokos, de cacao en de kaneel. Blend helemaal glad en serveer. Het originele recept gebruikte 180 ml amandelmelk in plaats van het water en de geraspte kokos, en geen kaneel.

Tip: Doe de plakjes banaan een paar uur in de vriezer voor een koude milkshake!

Recensie Voedselzandloper Kookboek
Heerlijk, door een kookboek bladeren met allemaal gezonde recepten! Dat maakt het echt zoveel makkelijker om gezond te eten. Of je nou De Voedselzandloper volgt of niet, voor iedereen staan hier zat gezonde én smakelijke tips en recepten in. Want naast talloze recepten, staan er allemaal gezondheids weetjes en tips in. Een mooie opfriscursus als het al een tijdje geleden is dat je De Voedselzandloper hebt gelezen!

Pluspunten

  • Prachtige foto’s
  • Zowel hele simpele gerechten als feestelijke recepten
  • Ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, drinken, smaakmakers, dips: alles komt aan bod

Minpunten

  • `Zo weinig?” vooral veel lunch recepten zouden voor mij veel te weinig vullend zijn
  • Er staat geen bereidingstijd bij de recepten

Update detox
Het is nu dag 5 van mijn detox die ik volg volgens “In 28 dagen van gifbelt naar tempel“. Inmiddels begint het al aardig een gewoonte te worden:

  • ’s ochtends eerst een glas warm water met citroensap
  • dan een smoothie of sapje
  • daarna de douche routine
  • dan havermoutpap, boekweitmeelpannenkoekjes of gebakken havermoutpap
  • een lunch volgens het programma
  • ’s middags tussendoortjes zoals een handje noten, trailmix, pannenkoek of rijstewafel
  • avondeten volgens het weekplan
  • ’s avonds nog een tussendoortje zoals ’s middags

Daarnaast veel water drinken, overdag groene thee, ’s avonds rooibosthee.

Hoe gaat het bij jullie?
Begint de detox bij jullie ook al routine te worden?

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

24 reacties op “Dag 5: Recensie nieuw Voedselzandloper Kookboek en recept gezonde chocolade milkshake

Plaats een reactie
  • Anita

    Ik merk dat de vermoeidheid van de eerste dagen begint af te nemen. Mijn man heeft minder hoofdpijn bij het opstaan.
    Moet nog wel erg na denken bij het klaarmaken van eten. Het is toch andersoortig koken dat ik gewent ben, maar het gaat me redelijk af…
    Sapjes en groentedrankjes zijn prima te doen, alleen dat citroendrankje in de ochtend…pfff
    Verder ook wel fijn om eea in de diepvriezer te hebben.
    Heb jij het zoutbad al gedaan?
    Fijn die recepten ook van jou en om te lezen hoe het jou vergaat


    11 oktober 2013 om 15:24 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Het is inderdaad fijn om het ‘samen’ te doen, ook al is het online! Ik vind het citroendrankje nog steeds niet lekker, maar weerzinwekkend vind ik het ook niet meer, wat ik aan het begin van de week nog wel vond.

      Ik heb geen bad, en ’s ochtends douche ik nu dus ook al elke dag. 2x per dag vind ik wel erg veel eigenlijk… Heb jij dat zoutbad al wel gedaan?


      11 oktober 2013 om 15:30 | Beantwoorden
  • Meinou

    Deze milkshake klinkt wel errug lekker! Echter met dit gure weer…
    Nou ja, op de eerstvolgende lekkere dag maar eens proberen, dat is het vast waard 😀


    11 oktober 2013 om 16:37 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Vandaag weer gemaakt 😀 Voor mijn man en mij, nu met een blikje kokosmelk in plaats van water met kokos. Ik doe juist door dit weer de banaan niet in de vriezer, dan is het gewoon kamertemperatuur. Kan prima in de herfst 😉


      12 oktober 2013 om 15:08 | Beantwoorden
      • C. van Rijnsoever

        Dank je voor het delen van je ervaring Lisette.
        Ik ben me nog aan het inlezen in het zandloperdieet en heb twee vragen: heeft kokos en kokosmelk verzadigd vet, het stolt bij kamertemperatuur en is het daardoor niet passend in het dieet? En over rijstwafels hoorde ik dat het door het poffen schadelijke stoffen bevat, maakt het dus minder geschikt bij ontgiftigen en voor kinderen.
        Groet, Cecile.


        15 oktober 2013 om 22:50 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          Kokos en kokosmelk heeft inderdaad verzadigd vet. Maar verzadigd vet is niet per se ongezond. Ons lichaam heeft het zelfs nodig. En het verzadigd vet uit kokos is juist de meest gezonde bron van verzadigd vet die er is. Mag dat niet in de zandloper? Kaas, vlees en eieren mogen ook, daar zitten ook verzadigde vetten in. En in noten ook trouwens. En dat mag allemaal in de zandloper, dus ik zie niet in waarom kokos niet zou mogen (hoewel het misschien niet expliciet genoemd wordt dat het wel mag).

          Over het poffen is nieuw voor mij! Ik heb ze wel biologisch, dus stofjes mogen niet gebruikt worden. Of is het een natuurlijk proces tijdens het poffen? Ik heb in 1,5 week tijd een half pak rijstewafels op, dus moet zeggen dat ik me er niet echt zorgen over maak. Maar ben er wel erg benieuwd naar!


          16 oktober 2013 om 11:31 | Beantwoorden
  • Mirjamzelf

    Ik heb het kookboek ook in huis. Het zijn smakelijke recepten en zeer overzichtelijk. Wat ik alleen nog mis is een overzichtelijk boodschappenlijstje, maar dat is meer uit gemakzucht 😉


    13 oktober 2013 om 11:42 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Bedoel je zeg maar een lijst van wat handig is om altijd in huis te hebben? Of per recept?


      13 oktober 2013 om 14:46 | Beantwoorden
      • Mirjamzelf

        Ik bedoel een lijst wat handig is om altijd in huis te hebben. Nu moet ik het zelf doen en sommige dingen zijn nieuw voor me. Verder een super boek met heerlijke gezonde gerechten, veel foto’s en zeer overzichtelijk.


        16 oktober 2013 om 09:47 | Beantwoorden
  • Ilona

    Als er staat “geraspte kokos” wordt er dan verse kokos bedoeld of gedroogde uit een zakje?


    13 oktober 2013 om 15:28 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      gedroogd uit een zakje 🙂


      14 oktober 2013 om 10:43 | Beantwoorden
      • Ilona

        Dat verklaart waarom de reep die ik onlangs probeerde te fabriceren meer weg had van een mezenbol. 😉


        14 oktober 2013 om 19:25 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          Hahaha 😀 Heb je dan een verse kokosnoot gebruikt? Ik zag ze gisteren nog liggen bij de Jumbo, wil eigenlijk binnenkort eens voor het eerst zo’n hele kokosnoot halen!


          15 oktober 2013 om 11:13 | Beantwoorden
          • Ilona

            Ja die eet ik geregeld, is heel lekker.
            Helaas kom je bij het openmaken er vaak achter dat de noot niet goed meer is.
            Ik zal je meteen vertellen hoe je hem kan “slachten.”
            In de winkel schud je hem om te horen of er melk in zit, dit is een goed teken.
            Je opent de drie bruine stippen, ik doe dat met een schroevendraaier en een hamer.
            Dan laat je het vocht eruit lopen.
            Daarna beklop je hem rondom over de breedte met de hamer.
            De noot zal dan in tweeën breken waarna je met een aardappelschilmesje stukjes noot uit de schaal kan wippen.
            Het heeft mij wat studie gekost maar nu lukt het me aardig.


            15 oktober 2013 om 11:21 |
          • Lisette Zwiggelaar

            Grappig, had er net van de week wat filmpjes over gekeken. Maar raar dat ze vaak niet goed zijn! Volgens een filmpje dat ik zag mogen die 3 punten niet zwart zijn, want dan is die niet goed. En inderdaad je moet vocht horen schudden. 1 stip openen is genoeg toch? Dit filmpje vond ik het handigst: http://www.youtube.com/watch?v=2Iouao9LYxY


            15 oktober 2013 om 11:29 |
  • Ilona

    Dat van die ogen wist ik niet en ik zal dat de volgende keren zeker goed bekijken!
    Echter hoe zij het vlees er zo makkelijk uit snijdt, ik heb het idee dat de kokosnoten die hier verkocht worden veel ouder zijn, langer onderweg en misschien nog een tijdje opgeslagen hebben gelegen.


    16 oktober 2013 om 11:49 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ze liet het er inderdaad erg makkelijk uitzien! Gaat niet zo gemakkelijk dus? Ik heb ook geen idee hoe lang de kokosnoten in de winkel liggen. Ik kan me zo voorstellen dat er niet heel veel van verkocht worden.


      16 oktober 2013 om 15:00 | Beantwoorden
  • Ilona

    Ik wip het vruchtvlees uit de halve schalen, heb het wel geprobeerd zoals ook op het filmpje is te zien maar dat lukte niet.
    De stukken daarna wassen doe ik ook niet, het is nergens anders dan met de kokosmelk in aanraking geweest.
    Ach het is even puzzelen maar als het lukt heb je een heel smakelijk hapje.


    16 oktober 2013 om 16:10 | Beantwoorden
  • Tineke

    Zonde om het vocht te laten weglopen! Dat is juist heel erg gezond. Ik koop regelmatig pakken kokoswater in de supermarkt. Met ananassap erin is dat erg lekker en ik gebruik dat ook om smoothies mee te maken: in stukjes gesneden fruit in een maatbeker aanvullen met kokoswater tot alle fruit onder staat en dan blenden of met de staafmixer, gaat ook prima. Kokosvet in een pot gebruik ik om te bakken en je kunt het ook als lippenbalsem gebruiken!


    3 november 2013 om 11:23 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Hoe bedoel je om vocht weg te laten lopen? Ik heb zelf nog nooit een verse kokosnoot gehaald. Dus heb ook nog nooit kokosnootwater gehad (of kunnen laten weglopen). Ik wil binnenkort wel eens eentje gaan halen, kijken of het wat is. Ik gebruik wel veel gedroogde geraspte kokos, kokosvet uit een pot en blikjes kokosmelk. Ben zelf erg fan van kokosproducten!


      4 november 2013 om 14:40 | Beantwoorden
  • Marieke

    Ik heb laatst ook mijn eerste kokosnoot zelf geslacht, en i.d.d., het kokosvlees is er moeilijk uit te krijgen, met stukjes en beetjes gelukt, maar lekker!
    Lisette, er werd gesproken over het vocht uit de kokos weg laten lopen, maar dat vang je dan op om door je smoothie te doen ….
    Ook het kokosvlees is lekker in de smoothie trouwens.
    Leuke site heb je!


    11 november 2013 om 14:30 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten