Recensie: In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel van Jacqueline van Lieshout
44

Recensie: In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel van Jacqueline van Lieshout

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 3 oktober 2013

In 28 van gifbelt naar tempel kleinIk kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Met zo’n titel móést ik dit boek wel lezen. Deze recensie in 1 zin: ik ben enthousiast en ga vanaf maandag beginnen met 28 dagen detoxen, ik ben benieuwd! Nu al benieuwd naar dit boek? Bestel “In 28 dagen van gifbelt naar tempel” (en help Kiwi&zo!)

[bol_product_links block_id=”bol_535fad2e7c610_selected-products” products=”9200000015581069″ name=”recensie gifbelt pl” sub_id=”recensie gifbelt pl” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het belang van detoxen
Dit boek gaat er vanuit dat je een klassiek Nederlands eetpatroon volgt. Brood, tussendoortjes als chips en chocolade, veel bewerkt vlees, zuivel etc. En daar kan het lichaam wel een pauze van gebruiken. En hoe je je lichaam daar een pauze van geeft, daar geeft dit boek een plan voor.


De regels
– eet geen gluten, suiker, zoetstoffen, geraffineerd zout, chemische E-nummers, koemelkproducten, cafeïne (behalve groene thee), vlees, alcohol, witte rijst, aardappels zonder schil, pasta, pinda’s, alle voorverpakte bewerkte producten en sojaproducten
– eet wel groente, fruit, noten, zaden, kiemen, zilvervliesrijst, eieren, vis, zuivel van geit en schaap, quinoa, peulvruchten
– begin de dag met een warm glas water met het sap van een halve citroen
– droogborstel jezelf en neem vervolgens een wisseldouche van warm en koud water
– neem daarna een glas zelfgejuiced sap
– neem voor het slapen een glas water met toegevoegde voedingsvezels om de darmen extra op te schonen

Daar mist het één en ander!
Wat ik erg frustrerend vind is dat er een aantal belangrijke producten niet genoemd worden. Cacao, specerijen, glutenvrije granen als boekweit en haver. Specerijen zal sowieso mogen, maar cacao, boekweit en haver? Zo noemt ze wel boekweitmeelpannenkoeken, om het nog verwarrender te maken.

Waarom wil ik dit?
Ik eet al vrij gezond. En toch wil ik dit 4 weken gaan proberen. Aan de ene kant voor jullie, maar ook voor mezelf. Ik heb nog steeds wat puistjes, regelmatig buikpijn, gruwelijke menstruaties, regelmatig terugkerende candida infecties en blaasontstekingen. Zal dit dat misschien op kunnen lossen? Ook wil ik deze maand gebruiken om mijn verslaving aan gefrituurde producten te doorbreken: patat, chips en gebrande noten. En het laatste restje suiker uit mijn eetpatroon te halen (in chocolade en pindarotsjes, die we vaak bij de koffie serveren als we visite hebben).

Herziene uitgave
De versie die ik heb ontvangen is de eerste druk van de herziene uitgave. En daar zitten wat foutjes in. Zo stond bij de vorige uitgave eieren op de verboden lijst, maar zijn ze vergeten daar alle referenties naar uit te halen. Toen er over een kant-en-klare salade Niçoise gezegd werd dat voor 1x een eitje wel moet kunnen, schrok ik. Eieren stonden toch op de lijst van wat wel mocht? Aangezien ik niet tegen zuivel kan, ook niet van geit- of schapenmelk, zal ik aardig wat eieren gaan eten de komende weken. Ook zitten er nog wat taalfoutjes in deze versie.

Duur grapje?
Als je het boek klakkeloos gaat volgen, wordt het een duur grapje. Er wordt een juicer van 150 Euro aangeraden, een borstelset van 30 Euro, 15 Euro voor een potje psylliumvezels, en de optionele dagjes sauna, darmreinigingen, massages etc. Maar zoals ik het tot nu toe heb uitgedacht, heb ik alleen een blender nodig. Daarover later meer!

Geen wetenschappelijke onderbouwing
Zoek je wetenschappelijke onderbouwing in dit soort boeken? Dan is dit geen boek voor jou. Er worden geen onderzoeken genoemd waaruit blijkt dat een detox werkt of waarom er is gekozen voor deze regels.

Doe je mee?
Maandag 7 oktober ga ik beginnen met mijn 28 dagen detox. En daar zal ik elke dag een update over plaatsen op Kiwi&zo. Maar het wordt natuurlijk nog véél leuker als jij ook mee doet! Doe je mee? Laat het me weten door hieronder een bericht achter te laten 🙂

Bestellen
Bestel “In 28 dagen van gifbelt naar tempel” en help zo Kiwi&zo!

Alle detox dagen

%%wpcs-242%%date%%id%%

Gesponsord artikel

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

44 reacties op “Recensie: In 28 Dagen van Gifbelt naar Tempel van Jacqueline van Lieshout

Plaats een reactie
 • セレネ

  Klinkt een beetje als Paleo? Alleen bij Paleo raden ze peulvruchten ook af. En naar het Paleo-voedingspatroon zijn al wel wetenschappelijke onderzoeken geweest. Ik ben daar op dit moment een boek over aan het lezen, en het heeft wel referenties naar wetenschappelijke artikelen/boeken, al had ik er graag nog meer gezien 😛 Maar online is ook al best wel wat te vinden.
  Al denk ik sowieso dat het niet eten van voorbewerkte producten gezonder is (de meeste e-nummers, smaakstoffen, geraffineerd spul etc). ‘Detox’ maakt alleen een paar andere keuzes in producten.

  Maar in Japan zeggen ze dat je best 10 eieren per dag mag eten als je dat wil, maar “wie doet dat nou?”. Dus ik zou me daar niet al te veel zorgen over maken, gewoon eieren eten 😛


  3 oktober 2013 om 12:36 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Inderdaad bijna paleo, behalve dan dat glutenvrije granen ook mogen (boekweit, glutenvrije havermout), en dus juist geen vlees (wat paleo weer veel gebruikt). En over eieren maak ik me geen zorgen, zeker niet als ze bio zijn. Maar of ik 10 per dag zou eten… 😉


   3 oktober 2013 om 14:46 | Beantwoorden
 • Marion

  Dit lijkt op een ongezondere versie van de voedselzandloper.de voedselzandloper volg ik al zes weken heel strikt en heb geen opgeblazen buik meer en voel me prima.Misschien een idee om deze een paar weken te volgen i.p.v.wat je nu wilt gaan doen?Volgens mij past dat ook beter bij de adviezen qua voeding die jij zelf geeft. Wat je ook gaat doen,ben benieuwd
  Succes


  3 oktober 2013 om 12:54 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Hoezo ongezonder? Het verschilt niet heel veel van De Voedselzandloper, behalve dan dat hier geen vlees inzit (wat ik altijd al een raar punt vond bij De Voedselzandloper), je wel gekookte aardappels in schil mag en zilvervliesrijst (wat ik toch altijd al deed), helemaal geen suiker (dus ook niet in zwarte chocolade, wat wel mag bij de zandloper)


   3 oktober 2013 om 14:43 | Beantwoorden
   • セレネ

    Ik heb net het filmpje gekeken over de voedselzandloper (deze uitzending).
    Waarom is het vreemd om vlees te eten? Mensen zijn wel omnivoren (en anders moet je je B12 uit andere dingen halen, wat veel meer werk is – en in vleesvervangers zit wel toegevoegd B12, maar daar zit veel extra zooi in zoals smaakstoffen…).


    3 oktober 2013 om 15:46 | Beantwoorden
    • Marion

     Nee hoor,je hoeft geen vleesvervangers te eten.eieren,klein stukje kip,noten,en bonen zijn goede vleesvervangers.


     3 oktober 2013 om 16:08 | Beantwoorden
     • セレネ

      Kip is ook vlees toch?
      Mijn tante is al 50+ jaar vegetarisch en zij eet vooral noten als vleesvervanger 🙂 Ook ei en bonen inderdaad.
      Ik heb zelf ook 13 jaar lang vegetarisch gegeten (wel vis trouwens, en geen vis eten in Japan is echt lastig!), maar ik eet nu wel weer vlees, sinds anderhalf jaar ofzo. Ik koop wel alleen biologisch vlees, en eigenlijk alleen rundvlees en vis. In Japan eet ik ook tofu, maar de lekkere tofu is lastiger te vinden in Nederland dus dat eet ik hier amper. Op de dagen dat ik geen vlees eet, eet ik eieren 🙂 En noten door de rijst mengen vind ik heel erg lekker!


      3 oktober 2013 om 16:31 |
     • Marion

      In het boek staat dat een heel klein stukje kip al voldoende is en idd dan de goede variant.Verder eet ik veel vis.Was ik vergeten erbij te vermelden.


      3 oktober 2013 om 18:01 |
    • Lisette Zwiggelaar

     Wat ik bedoelde, is dat Kris het in De Voedselzandloper zo raar brengt. Kortgezegd vertelt hij uitgebreid waarom vlees zo ongezond is, en eindigt met “maarja, je moet toch vlees eten…”

     In mijn normale eetpatroon zit ook een kleine hoeveelheid vlees, maar ik weet zeker dat eenmalig een maandje geen vlees eten geen enkel probleem is (zeker aangezien B12 ook in vis en eieren zit)


     4 oktober 2013 om 13:08 | Beantwoorden
 • Marion

  Oh.en darmreinigen kan je zelf,is heel gemakkelijk en heb je niet veel voor nodig.


  3 oktober 2013 om 12:55 | Beantwoorden
  • mandy

   hoi marion, darmreinigen makkelijk zelf?? daar ben ik heel nieuwsgrierig naar!! vertel! 😀


   5 oktober 2013 om 13:42 | Beantwoorden
 • Meinou

  Erg knap dat je dit gaat doen! Het klinkt behoorlijk streng, ben je niet bang dat je af gaat vallen? Want dat wil jij juist niet geloof ik.
  Nee, ik doe niet met je mee. Met mijn huidige voedingspatroon heb ik het al een stuk drukker dan voorheen, sta veel meer in de keuken. Niet dat ik dat heel vervelend vind, het is ook een beetje hobby. Maar ik wil ook wel eens tijd voor mijn man hebben 😉 Bovendien ziet hij me aankomen, ben al blij zat dat hij nu gewoon met me mee-eet. Dat zal anders worden als ik met je mee zou doen, verschillende porties koken lijkt me niets. Hoe doe jij dat eigenlijk?


  3 oktober 2013 om 15:24 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Nee, het programma zegt niets over hoeveelheden. Dus het gaat inderdaad aardig wat tijd kosten en ik zal veel tijd op de dag kwijt zijn met eten bereiden en eten opeten. Maar dat heb ik wel voor Kiwi&zo over 😉

   Mijn man eet mee met de pot ’s avonds. ’s Middags heeft hij liever een salade ofzo die ik voor hem klaarmaak dan brood (of dat is omdat hij dat zelf moet maken of omdat hij de salade lekkerder vind durf ik niet te zeggen 😉 ) En wanneer hij gaat klagen over geen vlees bak ik wel wat voor hem erbij. Daarnaast eet hij 1x per week in Zwolle, dus dan kan hij zelf kiezen 🙂


   4 oktober 2013 om 13:10 | Beantwoorden
 • Marion

  Ben benieuwd!


  3 oktober 2013 om 15:26 | Beantwoorden
 • Ilona

  Even een opmerking over eieren: in februari heb ik twee leghennen uit de industrie onder mijn hoede gekregen, hoe die er uitzagen poeh…!
  Om zeker te zijn van eieren van gezonde eieren zou je het best een particulier vinden die je van verse exemplaren kan voorzien.


  3 oktober 2013 om 21:46 | Beantwoorden
  • Marion

   Ja dat is waar en nog niet eens zo gemakkelijk heb ik gemerkt


   3 oktober 2013 om 22:11 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Wauw, goed joh! Ik vrees alleen dat ik ze op mijn kleine balkonnetje niet een beter leven kan geven dan biologische eieren. Het liefst haal ik Demeter eieren bij de natuurwinkel, dan weet ik zeker dat het zeer gezonde eieren zijn 🙂


   4 oktober 2013 om 13:12 | Beantwoorden
 • Ilona

  Het zou leuk zijn maar ik doe ook niet mee maar ik wens jou een goede tijd toe.
  Ik heb wel een aantal maal gevast met behulp van het boek Bewust Vasten, de weg van loslaten en nieuw leven geschreven door Dr Rudiger Dahlke.


  3 oktober 2013 om 21:49 | Beantwoorden
  • Ilona

   Hm wellicht eens op het kippenforum kijken Marion ?
   Ik heb zelf dus kippen, echte echte scharrelkippen. 🙂
   Zulke leuke dieren !


   3 oktober 2013 om 23:30 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Dank je! 😀


   4 oktober 2013 om 13:12 | Beantwoorden
 • Anita

  Ik heb het boek al een paar weken in huis. Wacht op het goede moment dat ik alsmaar uitstel vanwege aanhoudende klachten van slechte weerstand. Tja, wat komt eerst, een goede weerstand of gezonde voeding…?
  Ik heb toch maar besloten maandag van start te gaan, ja ik doe mee….


  4 oktober 2013 om 13:39 | Beantwoorden
 • Wietske

  Lisette, ben je dan niet bang dat je afvalt?
  Ik doe niet mee maar wens je heel veel sterkte met het detoxen!
  Misschien is er een iemand bij je in de buurt die gezond kippen houdt en waar de eitjes meestal ook niet duur verkocht worden.
  Wat een blender betreft zou ik niet op een paar cent letten, koop er in ieder geval 1 met een hoog toerental (vanaf 750 watt) en een glazen kan die zijn duurzaam. De slowjuicers zijn heel erg duur maar leveren wel heel gezond en veel sap op, de fruit/groenten worden langzaam door de machine geperst waardoor mineralen en vitamines goed/beter behouden blijven dan bijv: in een sapcentrifuge.

  Groet, Wietske


  4 oktober 2013 om 21:30 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Nee, ben niet bang dat ik afval. Er staat niets in over hoeveelheden, en glutenvrije granen (boekweit en havermout), zilvervliesrijst en gekookte aardappels in schil mogen. Noten ook. Dus er is zat om mijn calorieën uit te halen.

   Blender heb ik al! En dat werkt prima om zelf sapjes mee te maken, in combinatie met een theedoek (zie bericht van vrijdag).

   Ooit haal ik misschien nog wel een slowjuicer hoor, maar vind het nu nog even teveel geld 😉


   5 oktober 2013 om 11:57 | Beantwoorden
 • mandy

  Lisette, ik wil met je mee doen!.. ik heb alleen het boek niet… maar met de informatie die je hebt gegeven kan ik wel wat mee..
  Overigens, elke dag een warm water met citroen bij het opstaan, deed ik al een aantal weken 🙂

  maar dat droogborstel jezelf? wat bedoel je daarmee?
  groetjes
  Mandy


  5 oktober 2013 om 13:43 | Beantwoorden
 • mandy

  p.s het zwaarste gaat nog worden om mn dagelijke pure chocolade te moeten missen


  5 oktober 2013 om 13:44 | Beantwoorden
 • Alida

  Heeel veel succes en ik ben erg benieuwd naar je ervaringen! Ook dat borstelen intrigeert me 😉 Wat bedoelen ze precies en hoe ga jij dat doen? Keep us posted!


  6 oktober 2013 om 16:46 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Hier staat alles erover uitgelegd: http://www.beautygloss.nl/2011/11/21/dry-brushing-droog-borstelen-van-de-huid/

   Ik gebruik zelf washandjes, eerst maar eens zien of ik dit over een paar weken nog doe voordat ik dure borstels ga halen 🙂


   7 oktober 2013 om 11:37 | Beantwoorden
   • Brigitte Fransen

    Ik heb bij Ikea een goedkope houten borstel gekocht en deze werkt perfect.
    Dus het hoeft niet duur te zijn. Gewoon een badborstel met lange steel.
    Ik doe ook mee. Was al bezig met de juices van Jason Vale uit Superjuice me.
    Als je je aanmeldt via facebook krijg je heel veel juice en smoothie recepten.

    Over die darmspoeling wil ik ook wel wat meer weten. Misschien mag je de tip van Marion toch plaatsen. Denk, dat er veel mensen vragen over hebben.
    Heel veel succes.


    15 augustus 2014 om 11:34 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     Toen ik de detox deed heb ik al die tijd een washandje gebruikt, werkte ook prima 🙂 is inderdaad een interessante documentaire van Jason Vale, heb ik een tijd terug ook gezien. Van mij mag Marion die tip gerust plaatsen hoor! Het is alleen al wel een tijdje terug 🙂


     15 augustus 2014 om 12:31 | Beantwoorden
 • Heske

  Veel succes met detoxen Lisette! Gelukkig niet een maand lang sapjes, ik was al even bang 😉
  Ilona, ik zag dat jij kippen houdt? Zit ik ook een heeeeeel klein beetje aan te denken… Waar moet ik dan rekening mee houden, is het veel werk? Ik heb verder geen huisdieren want ga graag een weekendje of weekje weg…
  Ben benieuwd naar je ervaringen!
  Groetjes,
  Heske


  7 oktober 2013 om 09:10 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Dank je! Detoxen klinkt heel extreem, maar eigenlijk valt het best mee 😉

   Over kippen, die hebben wij eerder ook gehad. Valt heel erg mee. Maar een weekje alleen laten wordt wel onhandig. Eten kan je wel in grotere hoeveelheden geven en water ook, maar wordt toch lastig voor een hele week!


   7 oktober 2013 om 11:57 | Beantwoorden
 • Meinou

  Ik lees hier en daar dat jij regelmatig blaasontstekingen hebt. Ik heb hier ook heel af en toe last van en nam altijd direct contact op met de huisarts voor een antibiotica kuurtje. Nu ben ik er wel achter dat zo’n kuurtje niet al te best is en wil ik dit graag als laatste redmiddel gaan zien. Ik vraag me af wat jij er zoal aan doet als het eenmaal zo ver is. Voel er nu eentje aankomen namelijk en wil proberen deze uit te roeien zonder antibiotica


  11 november 2013 om 11:41 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Iedereen is natuurlijk verschillend en misschien dat mijn methode niet voor jou werkt. Maar ik zorg dat ik me dan warm kleed, want kou is 1 van de redenen waardoor ik soms een blaasontsteking krijg. Daarnaast drink ik zoveel mogelijk water, want te weinig drinken is nog een reden waarom ik het kan krijgen. En als laatste cranberries! Ik heb altijd van die cranberry capsules in huis (van de kruidvat volgens mij, maar elke drogist heeft ze wel). Daar slik ik dan 2 per dag van totdat het over is. Werkt elke keer! En dat dus zonder je hele darmen uit te moorden met antibiotica 🙂


   11 november 2013 om 12:19 | Beantwoorden
   • Meinou

    Gezien de ernst van mijn klachten (koorts, bloed, rugpijn) besloot ik toch maar contact op te nemen met mijn huisarts. Na urineonderzoek bleek dat ik een vergevorderde blaasontsteking heb, waarschijnlijk al ruim 2 weken zonder dat ik acht sloeg op de klachten. Toch maar wel aan de antibiotica helaas, baal wel flink, maar wil ook geen nierbekkenontsteking riskeren, dan ben ik nog verder van huis. Achteraf maar een sterke probiotica kuur.


    12 november 2013 om 11:17 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

     wow, heftig! Ja, dan is het wel verstandig om voor de snelle oplossing te gaan. Beterschap meid!


     12 november 2013 om 11:23 | Beantwoorden
 • Pingback: Daily Cup of Bla Bla Bla Detoxen wel of niet

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten