Recensie: Bespaar met Jamie van Jamie Oliver
2

Recensie: Bespaar met Jamie van Jamie Oliver

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 29 oktober 2013

Besparen met JamieJamie Oliver heeft mij al als tiener enthousiast gemaakt voor koken. Tijdens het eten keken we vaak zijn kookprogramma’s. En hoewel ik pas echt ging koken toen ik uit huis ging, heb ik in die tijd al wel veel geleerd. En nog steeds kijk ik elke keer weer uit naar zijn nieuwe programma’s en boeken. Hoewel ik helaas het programma nog niet gezien heb, ben ik erg blij met het boek “Bespaar met Jamie”. Bestel “Bespaar met Jamie” bij Bol.com en help Kiwi&zo!

Besparen?
Voor Jamie’s doen zijn dit goedkope recepten. Maar de recepten uit zijn andere boeken zoals “Jamie in 15 minuten” vind ik dan ook gruwelijk duur. Er staan veel handige tips in om minder te verspillen, wat handig is om in voorraad te hebben, met welke producten je geld kunt besparen en over goedkope adressen. Ik denk dat de recepten nog steeds duurder zijn dan hoe ik kook, maar dit zijn dan wel echt super lekkere gerechten! Maar dit boek kost wel bijna €30, dus volgens mij hoef je het om het besparen niet echt te doen.

Zoveel dat ik wil maken!
Vaak staan er in een kookboek 1 of 2 recepten die ik wil maken. Uit dit boek heb ik nú al 2 recepten gemaakt en op Kiwi&zo gezet: de Siciliaanse pompoenstoofpot en de Japanse omelet/pannenkoek. En er staan nog 6 recepten uit dit boek op mijn lijstje die ik wil maken, zoals:


 • pasta rotollo met pompoen en spinazie
 • sag aloo
 • groentekorma met bloemkool en rijst
 • zoete venkelsoep
 • pompoenkoekjes
 • aubergine dhal
 • bonen met bbq-saus en zoete aardappel

En dan heb ik nog niet eens heel goed gekeken naar de recepten met vlees, omdat ik tijdens mijn detox geen vlees mag en ik het mezelf niet te moeilijk wil maken.

Vervangen
Jamie gebruikt een aantal producten die ik liever niet gebruik. Bloem, suiker, zuivel en sommige kant-en-klaar producten als currypasta’s. De bloem is vaak te vervangen door boekweitmeel, de suiker kan ik soms weglaten omdat ik toch al aan minder zoet gewend ben, zuivel lukt vaak ook wel om weg te laten en currypasta’s kan je zelf maken. Maar als je dit lastig vindt en je eet dit soort dingen ook liever niet, dan is dit misschien niet het boek voor jou!

Prachtige fotografie
Dit is echt een boek waar ik onderuitgezakt op de bank door heen kan bladeren en van kan genieten. De foto’s zijn prachtig, de vormgeving is mooi en het eten ziet er super lekker uit. Het is dus echt een boek dat mijn kookboekenverslaving bevredigt 😉

Dit is een gesponsord artikel

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

2 reacties op “Recensie: Bespaar met Jamie van Jamie Oliver

Plaats een reactie
 • Brigitte

  Ook weer een goed geschreven recensie. Het probleem met een kookboek is bij mij, dat het op een gegeven moment in de kast staat en blijft staan. De recepten, die ik gebruik staan in mijn tab. Daarom was jouw e-boek zo ideaal. Die wil ik bij de hand houden. 🙂


  29 oktober 2013 om 15:26 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   dank je! Ik zou eigenlijk ook zo’n systeem moeten hebben, over welke recepten ik nog wil maken en welke erg lekker waren. Ik heb altijd verdwaalde notities overal 😉 regelmatig pak ik weer eens een kookboek uit de kast en blader die door. En boeken waar ik dat al heel lang niet meer mee heb gedaan kunnen op Marktplaats 🙂


   29 oktober 2013 om 19:01 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten