Oei, een maand zonder keuken!
9

Oei, een maand zonder keuken!

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 27 januari 2015

25 februari wordt deze keuken geleverd. Duurt nog heel lang toch? Maar…. Nu kreeg ik gisteren te horen dat we de keuken er deze week uit moeten halen. Zaterdag gaan ze namelijk beginnen met frezen, zodat alle kabels en leidingen in de muur weggewerkt worden. Fijn dat het project dus vordering maakt, maar uhm. Slik, een maand zonder keuken!

Geen wasbak
Het ergste wordt dat we geen wasbak hebben. Dus als we met de hand moeten afwassen, zal dat onder de douche moeten. Dat wil ik dus zo veel mogelijk voorkomen zul je begrijpen. Wel ga ik er mijn best voor doen om zo lang mogelijk de vaatwasser en wasmachine draaiende te houden, dus alles moet in de vaatwasser kunnen wat ik zometeen aan afwas ga maken. Uitdaging! Dus geen pannen met anti-aanbaklaag, niet mijn goede messen, niks wat aankoekt in de pan. Verder een paar glazen flessen mineraalwater halen die ik dan in de badkamer kan vullen zodat ik niet steeds voor elk wissewasje naar boven moet.

Eetkamertafel als keuken
De komende maand gaat de eetkamertafel getransformeerd worden naar keuken. Gelukkig kan ik daar een beetje koken met een enkele inductieplaat en de Actifry. Dit zal niet te veel kunnen door een gebrek aan afzuigkap en raam in de buurt, anders is de woonkamer niet meer fijn om te zijn.


Koelkast in de woonkamer
De koelkast gaat in de woonkamer geplaatst worden en de vriezers denk ik naar boven. We moeten natuurlijk de stoppen ook niet gaan overbelasten. Misschien dat de vuilnisbakken (GFT, plastic en rest) nog even in de keuken kunnen blijven of bij de eetkamertafel erbij.

En dan straks mijn droomkeuken
Ik heb echt heel veel zin in de keuken straks! Tot nu toe heb ik alleen nog maar gekookt in huurwoningkeukens. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een afzuigkap gehad om maar eens iets te noemen. Deze keuken is helemaal doordacht naar hoe ik werk in de keuken qua lades en functionaliteit. Ok, ik had liever een grote keuken met kookeiland, maar in deze ruimte is dit echt mijn droomkeuken! Ik vind mezelf dan ook absoluut niet zielig dat ik een maandje zonder keuken moet, des te meer geniet ik straks van de keuken 🙂

Je maakt het mee!
Uiteraard ga ik gewoon door met het eetdagboek, dus je zult vanzelf langs zien komen wat ik allemaal ga eten. Ik ben zelf ook erg benieuwd haha!

Nog tips?
Voor de mensen die ook langdurig zonder keuken hebben gezeten, hoe pakte je dit allemaal aan? Inspiratie is meer dan welkom 😀 Ik hoor het graag in een reactie hieronder.

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

9 reacties op “Oei, een maand zonder keuken!

Plaats een reactie
 • Nicole

  Tip: Zet op je pitje een pannetje met azijn op het plaatje als je de actifry gebruikt. Dat haalt de geur weg.


  27 januari 2015 om 11:59 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   de geur in huis vind ik niet erg, zeker niet van gebakken aardappels 🙂 alleen de ruit in de keuken beslaat altijd als hij aan staat en het is nu niet echt weer om de tuindeur open te zetten. Maar goed, vanavond gaan we het proberen denk ik, dus ben benieuwd hoe het gaat 🙂


   28 januari 2015 om 10:16 | Beantwoorden
 • adri

  Nou, je hebt het allemaal goed overdacht! Ik hoefde niet zo lang zonder keuken, gebruikte toen een waterkoker en afwasteiltje. Koffiezetapparaat in de kamer. Gezellig afwassen op tafel met een zeiltje. Je zou ook nog een oventje kunnen lenen als je eens iets wilt bakken……..of een ovenschoteltje maken. Ik wens je sterkte, je beloning zal groot zijn.


  27 januari 2015 om 12:48 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   oven heb ik ook, maar die is nogal groot. Dan is meteen de keukentafel grotendeels gevuld. Misschien dat ik dat wel ga gebruiken, maar ovenschalen krijg ik nooit in de vaatwasser, dus dan liever op de plaat met bakpapier 🙂


   28 januari 2015 om 10:15 | Beantwoorden
 • Eline

  Succes! Wij gaan binnenkort hetzelfde meemaken. Ik heb zin in een nieuwe keuken maar zie als een berg op tegen de verbouwing!


  27 januari 2015 om 13:05 | Beantwoorden
 • Meinou

  Op de camping kook ik water en dat doe ik in een afwasteiltje, zo kan ik heel goed de afwas doen. In jouw geval zou ik in de badkamer heet water in een teiltje doen en deze in de douchebak (heb je die? anders gewoon daar waar je doucht) zetten en daar afwassen. Dan hoeft het niet echt onder de douche, dat geeft veel rommel denk ik.
  En ik zou ergens een emmer met wat water (en zeep?) neerzetten zodat je makkelijk even je handen kunt wassen/afspoelen tijdens het koken bijvoorbeeld.

  Sterkte de komende tijd! Gelukkig heb je iets moois om naar uit te kijken 🙂

  Ik had een supercomplete keuken in ons oude huis en nu doe ik het met een nogal gek geheel:
  – een koelkast staat er gelukkig wel,
  – een 4-pits gasfornuis met mega-grote oven van horeca kwaliteit. Probleem is dat ik geen kleine pitten heb, regelmatig brandt er iets aan… Ik heb ouderwetse sudderplaatjes gekocht 🙂
  – een lelijk houten kastje met 2 deurtjes en een klein laatje, hierop ligt een natuurstenen plaat van plm 80cm als werkblad. In het laatje past precies ons bestek, aluminiumfolie en huishoudfolie. In het kastje vaatdoeken, keukendoeken en theedoeken
  – een (nog) niet werkende vaatwasser, die gebruik ik vooral om messenblok en ander keukengerei op te zetten
  – een rvs spoeltafel zoals in een spoelkeuken gebruikt wordt

  Wat zit er niet in:
  – afzuigkap. Ik kook en bak gewoon zoals ik altijd deed, de kookgeurtjes neem ik maar voor lief. We hebben een open keuken.
  – kastjes/lades. Op het ene lelijke kastje na heb ik dus geen opbergruimte. Aan de wand hangt een stang met spatels, soeplepel, vleestang, stamppotstamper. Overige lepels, spatels, kaasschaaf e.d. heb ik 2 bakjes van Ikea gedaan, deze staan op de vaatwasser. In de spoeltafel zit op 40cm hoogte een plateau waarom de meest gebruikte pannen staan. Ook een afwasteil en schoonmaakmiddel staat er. Naast de eettafel staat een grote servieskast. Hierin zitten alle glazen, kopjes, borden, schalen, thee, koffie, beleg als pindakaas e.d. en ontbijtproducten als havermout, rozijnen en noten. In de woonkamer staat ons dressoir, deze is grotendeels gevuld met snijplanken, kookboeken, maatbekers, beslagkommen, ovenschalen en plastic bakjes in allerlei soorten en maten. Op de gang staat nog een kasje, hierin heb ik de elektrische apparaten zoals staafmixer en blender.
  Ik ben heel blij dat wij een extra kamer hebben. Hierin staan de vriezer, alle voorraad en de overige pannen. Hoogstwaarschijnlijk gaan wij onze nieuwe keuken (als alles uitgedacht en getekend is) op een andere plaats creëren, dan zit ik geen moment zonder 🙂


  27 januari 2015 om 13:30 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   zo veel mogelijk alle afwas in de vaatwasser en ik denk ik de wasmand (zo’n rubberen van de Action) eventuele afwas onder de douche doen. Geen bad of douchebak helaas. Dus handig is anders 😉

   Wel handig om de keuken op een andere plek te zetten! Zit je wel met dat alle toevoer van gas/water/elektra omgelegd moet worden


   28 januari 2015 om 10:13 | Beantwoorden
 • Marleen

  Mijn man heeft vorig jaar zelf de nieuwe keuken geplaatst. dat duurde iets langer dan gepland. van juli tm februari in de rommel gezeten. de oplossingen komen vanzelf. had er absoluut niet over nagedacht waar de wasbak en het kooktoestel (tijdelijk 2 elektrische pitten) moesten staan. gaat toch altijd anders dan je van te voren bedenkt. ik heb nu een geweldige keuken. een beetje geduld, maar dan heb je ook wat. je merkt vanzelf hoe creatief je word tijdens een verbouwing.
  succes komende tijd. en heel veel plezier met je nieuwe keuken


  2 februari 2015 om 14:08 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten