Lezerstip: Euroshopper havermout als je geen keukenmachine hebt
15

Lezerstip: Euroshopper havermout als je geen keukenmachine hebt

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 20 april 2013

Havermout muffins

Wauw, een oplettende lezer kwam met een tip waar veel mensen denk ik wat aan hebben, zeker de mensen zonder keukenmachine. Voor recepten als de havermout muffins, maak ik de havermout fijn met de keukenmachine. Maar Heike kwam met de volgende tip:

Zojuist heb ik de havermout muffins gemaakt! Zonder keukenmachine!
Bij de Ah heb je havermout die al bijna tot meel is vermalen van het merk: Euroshopper.


Erg handig en ook niet duur:-). Misschien een tip voor de mensen zonder keukenmachine maar wel met mixer.

Euroshopper wordt vervangen door AH Basic, dus hopelijk blijft het product hetzelfde!

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

15 reacties op “Lezerstip: Euroshopper havermout als je geen keukenmachine hebt

Plaats een reactie
  • Manuela

    Ik heb ook geen keukenmachine maar een oude goed schoon gemaakte koffiemolen.
    Is perfect voor het hakken van nootjes maar ook havermout vermalen tot meel gaat prima. Duurt iets langer maar werkt perfect.


    20 april 2013 om 11:54 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Oe, dat is een goede tip!


      21 april 2013 om 11:47 | Beantwoorden
    • Jasperina

      Havermout met een staafmixer mixen en het wordt ook meel!
      Mixer natuurlijk wel goed op bodem houden en telkens aan en uit zetten voor je ermee omhoog gaat om een ander deel te mixen anders spat het in het rond, maar het gaat ook 🙂


      9 april 2014 om 11:20 | Beantwoorden
  • Ans

    Lekker recept, maar het kleeft zo aan het papieren vormpje. Hoe kan ik dat verhelpen?


    26 april 2013 om 19:53 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Mijn ervaring is dat het minder plakt als het helemaal afgekoeld is. Maar het blijft inderdaad aan het papiertje plakken, daar heb ik ook nog geen oplossing voor gevonden helaas


      28 april 2013 om 17:42 | Beantwoorden
    • Ria

      Gewoon in een rubber bakvorm zonder papiertjes! Gaat prima 🙂


      20 juli 2014 om 16:32 | Beantwoorden
  • veerle

    hallo, ik wil graag havermoutkoekjes bakken maar zonder banaan omdat mijn dochter dan niet mag (allergisch) is het ook mogelijk om met een ander fruit te doen of zonder die banaan erin?????

    alvast bedankt, groetjes veerle


    3 oktober 2013 om 14:12 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Oei, dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen. Het zijn al vrij breekbare pannenkoekjes. Misschien met een extra ei erdoor?


      3 oktober 2013 om 14:40 | Beantwoorden
  • sanny

    Kan het muffinfrecept ook in de blender gemaakt worden????


    19 januari 2014 om 19:58 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Ja, kan prima, maar ik heb wel gehad dan het beslag vast bleef zitten onder het mes. Dus dat ik de onderkant er af moest schroeven om hem schoon te kunnen maken. Maar het kan zeker!


      20 januari 2014 om 11:52 | Beantwoorden
    • Ria Herreman

      ja hoor! Dat gaat perfect in de blender 🙂


      20 juli 2014 om 16:34 | Beantwoorden
  • Piata

    Ha Lisette
    Even over de havermout van goedkope merken,hoe denk jij over het verhaal omtrent fytinezuur want deze havermout voorweken schijnt geen zin te hebben daarvoor.

    O en heb jij ervaring met het malen van havermoutvlokken of speltvlokken om er brood mee te bakken?

    vr. gr


    24 augustus 2014 om 06:54 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      Dit blijf ik een moeilijke vinden! De Weston A Price foundation raadt nog steeds aan om het te weken met een lepeltje azijn. Wellicht als je appelciderazijn gebruikt dat de enzymen daaruit alsnog de fytine afbreekt. Bij dit soort havermout zijn die enzymen kapot gestoomd. Ik heb het wel eens geprobeerd maar de structuur en hoeveelheid vocht die je moet gebruiken wordt er echt anders van. Even mee experimenteren dus. Hoewel je geen brood kunt bakken met alleen havermout, want daar zitten geen gluten in


      25 augustus 2014 om 10:51 | Beantwoorden
      • Piata

        dank je. die goedkope heb ik eens in de week gezet nou..kon er een huisje van bouwen..haha
        Die appelazijn heb ik niet heb je alternatieven

        Hoe doe jij dit met peulvruchten( ook fytinezuur)


        12 oktober 2014 om 09:53 | Beantwoorden
        • Lisette Zwiggelaar

          misschien citroensap? Peulvruchten eet ik nauwelijks nog omdat ik ze lastig verteer. Anders inderdaad weken met wat zuurs om ze zo verteerbaar mogelijk te maken


          13 oktober 2014 om 10:26 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten