“It’s beginning to look a lot like Christmas”
3

“It’s beginning to look a lot like Christmas”

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 20 december 2016

Kerst komt er weer aan. We zijn met z’n allen in de stemming van de feestdagen. De bezoekersaantallen van Kiwi&zo lopen, net als elk voorgaand jaar, hard terug. Want gezond eten, dat komt in januari wel weer volgens de meeste mensen. En eerlijk? Ik betrap mezelf ook op die gedachte.

Niet ziekmakend, ook niet gezond

Momenteel heb ik maar 1 criterium voor de voeding die ik eet: ik mag er niet direct ziek van worden. Ik eet dus nog volledig melkvrij en geen gluten behalve spelt. Want dan heb ik binnen 24 uur last. Maar verder? Sinds ik buitenshuis werk ben ik al lang blij dat ik mijn tussendoortjes en lunch mee heb en soms ontbijt als ik daar thuis niet aan toe ben gekomen. En dan is de ham die op het werk ligt best handig om ter plekke tussen een zelfgebakken boterham, besmeerd met kokosolie te stoppen. Gezond? Nee. Hetzelfde geldt voor al het lekkers dat deze tijd van het jaar voorbijkomt. En de snackbar af en toe met een (glutenvrije/melkvrije) frikandel. Ik ben zelfs aan het overwegen om zelf oliebollen te gaan bakken. Ja, frituren in zonnebloemolie. Wel met volkoren speltmeel. Maar gezond? Nee.

Ik zou het erg moeten vinden

Wat ik hier het meest erg aan vind is dat ik het erg zou moeten vinden. Wat kunnen we het onszelf moeilijk maken hè? Ik vind het wel even prima zo voor de maand december. Dan ‘mag’ het. Hoewel ik vind als mevrouw Kiwi&zo dat ik 100% gezond zou moeten eten. Ik heb immers een voorbeeldfunctie. Vind ik dan. En toch? Ik zit lekker in mijn vel, ik geniet van de gezelligheid en het lekkere eten. Ik hoef me geen zorgen te maken om mijn gewicht. Het komt allemaal in januari wel weer…


Wat ik nog wel doe

Ik ben echt niet helemaal van mijn pad af hoor! Ik maakte er afgelopen week een opmerking over dat ik zo ongezond eet en toen kreeg ik rare blikken van een collega. Want ik eet toch super gezond?! Ja, ik eet meer E-nummers, suiker en andere onnodige toevoegingen. Maar ik eet ook nog heel veel gezonds wél. Ik eet dagelijks 2+ porties fruit. Ik eet dagelijks 250gr+ groente. Ik eet dagelijks een tussendoortje van ongebrande noten. Dagelijks eet ik gebroken lijnzaad, bijna dagelijks groene bladgroente, bessen, peulvruchten. Ik drink veel water en thee. Dus ach, momenteel focus ik me liever op wat ik wél voor gezonds eet.

Goede voornemens?

Uiteraard kijk ik al met een half blik de toekomst in. Januari komt eraan, en goede voornemens zijn altijd een fijne methode om de slechte gewoontes van december uit het systeem te krijgen. Ik weet nog niet precies wat mijn goede voornemen van 2017 gaat worden. Al brainstormend met collega’s kwamen we op 10.000 stappen lopen per dag. Super gezond natuurlijk, maar ik weet nog niet of het helemaal haalbaar is. Dit is ongeveer 1,5 uur lopen op een dag. Met een dreumes die liever zelf rondstapt dan dat hij rondgereden wil worden moet dit dan al bijna ’s avonds gebeuren, net als ál het andere momenteel. Of toch een challenge in januari…? Ik denk er nog even over na 🙂

Fijne feestdagen!

Maar voor nu, alvast hele fijne feestdagen. Misschien komt er voor die tijd nog een bericht of recept online, maar zo niet, geniet van de kerstdagen. Voor oud en nieuw denk ik wel dat je me hier nog ziet verschijnen, ik heb namelijk vakantie genomen van mijn baan tussen kerst en oud en nieuw.

Wat zijn jouw plannen?

Eerste kerstdag komen mijn ouders bij ons eten. Dit jaar gaan we gezellig gourmetten. En tweede kerstdag is mijn schoonzus jarig en gaan we naar haar toe. Ze maakt elk jaar een buffet klaar en ook dit jaar doet ze dat weer. Gezellige dagen dus. En wat ga jij doen? Praat gezellig mee in de reacties hieronder!

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

3 reacties op ““It’s beginning to look a lot like Christmas”

Plaats een reactie
  • Elly

    Ik wens je en jou gezin hele gezellige kerstdagen toe en een gezond en verstandig 2017!


    23 december 2016 om 18:28 | Beantwoorden
  • Sanne

    Ook ik ben deze periode iets losser merk ik. Wij hebben onze eerste vakantieweek erop zitten en hebben nog een week. Op een kerstmarkt genoten van warme chocolademelk met slagroom en gluhwein. Heel fout, maar wel lekker. Eerste kerstdag zijn we samen, ik maak een ovenschotel met veel groenten en makreel. Tweede kerstdag komt familie en kook ik een kerstmenu. Met suiker, plakken ham, spek, frietjes en ijs na. Kan vast beter, maar we willen ook genieten met z’n allen. Dat vind ik veel belangrijker dan stressen over eten.

    Ik wens jullie heel fijne en stressloze feestdagen en alvast een gezegend 2017


    24 december 2016 om 08:49 | Beantwoorden
  • Sytske

    Wij doen dit jaar, zeer bewust, niets aan kerst. Wij eten dus ook normale maaltijden en het enige dat ik deze dagen niet doe is experimenteren met een (voor ons) nieuw product of nieuw gerecht.
    Op deze manier weet ik dan ook zeker dat we lekker zullen eten en is stress niet aan de orde.


    24 december 2016 om 13:23 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten