27

Grote verandering Kiwi&zo

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 30 mei 2016

Vandaag heb ik groot nieuws, wat helaas niet zo positief is. Kiwi&zo wordt namelijk weer een hobbyproject in plaats van mijn baan.

Keuzes, keuzes
Vorige week vrijdag had mijn man zijn laatste werkdag bij zijn bedrijf. De vestiging werd gesloten en dus is hij ontslagen. Oorspronkelijk was het plan dat hij ook in Kiwi&zo zou gaan werken en de webshop gaan uitbreiden en het YouTube-kanaal weer oppakken. Alleen door de zwangerschap is Kiwi&zo nogal ingezakt qua omzet. Het afgelopen half jaar heb ik mijn uiterste best gedaan om dit weer op te krikken maar het lukt maar niet. Het voelde dus voor ons beide niet goed om met dit plan door te gaan dus hebben we een nieuw plan gemaakt.

Het voelde niet goed
De commerciële activiteiten die ik heb ondernomen binnen Kiwi&zo afgelopen half jaar leken eerder op weerstand te stuiten dan op enthousiasme bij jullie. En als we dus in het komende half jaar zo’n groei in omzet moesten realiseren dat we er van rond kunnen komen zou dit alleen maar uitgebreid moeten worden. Actief reclame maken voor de nieuwe producten in de webshop, samenwerkingen met andere bedrijven en dergelijke. En dat voelde voor mij echt alsof ik Kiwi&zo tekort deed, het voelde niet goed.


Wat dan wel?
In plaats daarvan ga ik mij weer toeleggen op marketingcommunicatie. Oorspronkelijk was Kiwi&zo gestart als portfolio-item voor mijn eigen reclamebureau. Laten zien wat ik kan met betrekking tot een doelgroep aanspreken. En daarbij een omgeving hebben om dingen uit te proberen (wordt ook wel een sandbox genoemd). Toen kreeg ik een ongeluk waarbij ik hersenletsel opliep en nauwelijks nog naar beeldschermen kon kijken. Toen heb ik de keuze gemaakt om me alleen te focussen op Kiwi&zo, want dat is niet alleen op beeldschermen zoals marketingcommunicatie wel is. Dat ging heel goed, totdat ik dus zwanger was en helemaal geen energie had en er weinig gebeurde op Kiwi&zo. Ik dacht dat ik dit moeiteloos weer op kon pakken maar dat bleek moeilijk. Dus nu het hersenletsel weer helemaal hersteld is ga ik weer terug naar het oorspronkelijke plan voor een eigen reclamebureau!

En Kiwi&zo?
Van Kiwi&zo is nu de verplichting af. Ik ‘moet’ dus niet meer 3 berichten per week te plaatsen en ik hoef er niks meer mee te verdienen. Dit eerste zullen sommigen misschien jammer vinden maar dat laatste is wellicht een positieve verandering. Samenwerkingen met bedrijven over producten waar ik over twijfel kan ik dus moeiteloos afslaan, geen mailings meer over nieuwe producten die ik uitgebracht heb en dergelijke. Puur dus af en toe een recept die ik op zondag heb gemaakt of een tirade die me van het hart moet. Weer hobby dus! Wel moet ik nog even kijken wat ik met de nieuwsbrief ga doen. Die kost namelijk klauwen vol geld, wat uit kon doordat met de reclamemailtjes mijn boeken gekocht werden. Maar als ik dat soort mailtjes niet meer verstuur… Zolang er nog genoeg binnen komt van de advertentie via Google die bovenin blijft staan en de boeken die spontaan gekocht wordt ga ik denk ik zo door. Maar zodra het me geld gaat kosten gooi ik denk ik iedereen uit de nieuwsbrief die hem bijna nooit opent om de kosten te drukken.

En verder, heb je voor jouw bedrijf in omgeving van Gemeente Hardenberg nog hulp nodig met marketingcommunicatie, laat het me weten! Denk aan e-mailmarketing, doelgroep-analyse, folders maken en alles wat ermee te maken heeft je doelgroep te bereiken.

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

27 reacties op “Grote verandering Kiwi&zo

Plaats een reactie
 • Lineke

  Wat vervelend voor je man, en ook voor jou natuurlijk.
  Ik kijk met veel plezier regelmatig op je website en dat zal ik gewoon blijven doen.
  Heel veel succes met je reclamebureau!


  30 mei 2016 om 11:24 | Beantwoorden
 • Kevin

  Wat vervelend voor jullie beide en ik snap dat het een hele lastige beslissing moet zijn geweest want Kiwi&Zo was natuurlijk toch een beetje als een soort van kindje.

  Maar soms moet je je gevoel volgen want dat is vaak toch de beste raadgever.

  Veel success met je reclame bureau!


  30 mei 2016 om 11:44 | Beantwoorden
 • hilde

  Ik link je even op Linkedin, wie weet heb je iets aan mijn zakelijk netwerk.


  30 mei 2016 om 11:58 | Beantwoorden
 • Brigitte

  Jammer om te horen, Lisette.
  Door jou ben ik mij gaan concentreren op gezonde voeding en je recepten maak ik nog iedere week.
  De hele economie is ingestort, wat ze ons ook proberen wijs te maken en de bedrijven kunnen doen wat ze willen.
  Het is jammer, dat je man hier slachtoffer van is geworden en met een huis en een kind heb je inkomen nodig.
  Hopelijk lukt het om een succes te maken van je eigen bedrijf en houd je tijd over voor kiwi&zo als hobby, want ik lees nog steeds alles.
  Heel veel sterkte, meid en ik blijf je volgen, ook zonder nieuwsbrief.


  30 mei 2016 om 13:57 | Beantwoorden
 • Floor

  Dappere keuze! Succes met de nieuwe uitdaging!
  Btw: over de nieuwsbrief. Ik denk dat je veel mensen bereikt via Facebook. Ik open deze niet omdat ik alles al op Facebook heb gelezen.


  30 mei 2016 om 15:21 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Dank je wel! Zou inderdaad kunnen, hoewel Facebook heel weinig weergeeft, als 1 op de 6 likers het te zien krijgt is het een goede dag!


   30 mei 2016 om 17:22 | Beantwoorden
 • Caroline Postema

  Wat goed van je dat je deze beslissing neemt. Ik volg je altijd via Facebook dus ik zal mij afmelden voor je nieuwsbrief als jou dat geld bespaart. Als ik in de toekomst mijn eigen praktijk start in de gemeente Hardenberg weet ik je te vinden. Succes


  30 mei 2016 om 15:41 | Beantwoorden
 • Christel

  Jammer voor het verliezen van de baan van je man. Heel begrijpelijk is deze overweging en keuze. De leesfans blijven je toch volgen, want de berichten, recepten ed zijn geweldig.
  Nu kun je wanneer jij wilt berichten ed posten en je concentreren op de nieuwe weloverwogen weg.
  Heel veel succes en tot lees 🙂


  31 mei 2016 om 02:27 | Beantwoorden
 • AJ

  Heel jammer omdat te moeten lezen.
  Jullie maken iets vervelends mee.
  Een beslissing op deze gronden is een begrijpelijke, maar wel jammer.
  Ik haalde altijd vele handige tips uit je nieuwsbrieven.
  Veel succes en hopelijk tot weer/lees-zien.
  AJ


  3 juni 2016 om 20:22 | Beantwoorden
 • Mary Stege

  Ik vind het heel jammer, want je recepten zijn fantastisch, maar uiteraard begrijp ik het wel. Ik hoop dat er voor jou en je man weer mooie nieuwe uitdagingen komen, waar je natuurlijk ook je rekeningen mee betalen kunt! Veel succes met alles, en ik blijf jou ook zo wie zo volgen hoor! Lieve groet Mary


  3 juni 2016 om 20:29 | Beantwoorden
 • Leo

  wat er ook gebeurt… jullie welzijn -gaat hoe dan ook VOOR alles.
  jullie zullen het beste aanvoelen welke kant het op zal gaan!
  wens je heel veel geluk, wellicht ‘lezen’ we elkaar nog weleens!
  warme groetjes!
  Leo


  3 juni 2016 om 21:11 | Beantwoorden
 • Elly

  Ik wens jou en je gezinnetje heel veel sterkte en succes met deze grote veranderingen. Dapper en heel moedig!


  4 juni 2016 om 00:08 | Beantwoorden
 • Jeannine

  Altijd naar om zulke keuzes te moeten maken..ik heb altijd genoten van je recepten en bloggen, soms via de mail en soms via facebook. Ga ik ook zeker blijven doen via facebook en je site! Zo hoeft het jullie niks te kosten.
  Succes en geluk met je dromen najagen en hoop echt dat je iets moois kan opzetten!

  Hartelijke groet, Jeannine


  4 juni 2016 om 07:38 | Beantwoorden
 • jos

  het ga je goed!


  4 juni 2016 om 08:45 | Beantwoorden
 • Marlène

  Heel veel succes en sterkte, ik weet dat het kan. Ik spreek hier uit eigen ervaring.
  Groet marlène


  4 juni 2016 om 08:55 | Beantwoorden
 • dora

  jammer, ik las je berichten altijd heel graag, zal dat blijven doen. Dank je wel
  veel succes Dora


  4 juni 2016 om 11:51 | Beantwoorden
 • H

  Wat jammer voor jullie allebei dat je man zonder werk komt te zitten. Blijf hoop houden op betere tijden.

  mvg H


  4 juni 2016 om 16:37 | Beantwoorden
 • Hannie

  Wat jammer en vervelend dat het zo loopt. Alle begrip voor jullie besluit.
  Dank voor de mooie site en lekkere recepten!
  Heel veel succes met de volgende stappen in jullie leven!
  Mvg, Hannie


  4 juni 2016 om 19:09 | Beantwoorden
 • Annick Velghe

  spijtig…..that’s life, I think….
  veel succes met alles dat je doet…


  4 juni 2016 om 21:23 | Beantwoorden
 • Leo

  dank je wel… veel succes!


  6 juni 2016 om 09:44 | Beantwoorden
 • marianne

  Succes Lisette met je as nieuwe ..bedrijf Kindje)

  en Kiwi&Zo blijf ik natuurlijk Volgen

  Lg.Marianne-


  6 juni 2016 om 12:12 | Beantwoorden
 • Erik

  Succes op je nieuwe pad


  12 juni 2016 om 17:02 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten