Gluten gaat tot nu toe goed!
18

Gluten gaat tot nu toe goed!

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 24 juni 2016

Dinsdag heb ik de moed bij elkaar geraapt en daadwerkelijk weer gluten geïntroduceerd! Eerst 1 hapje en de afgelopen dagen ben ik de hoeveelheid aan het opvoeren. Vandaag, vrijdag, is dus dag 4 en het gaat nog helemaal goed! Woehoeeee 😀

Speltbrood
Ik heb zelf speltbrood gebakken met de broodbakmachine. Op dag 1, 1 hapje. Op dag 2 een boterham bij het ontbijt en de lunch, op dag 3 in totaal 3 boterhammen dacht ik en vandaag tot nu toe 4 boterhammen en straks waarschijnlijk pizza van spelt. Flinke hoeveelheden dus om met zekerheid te kunnen zeggen dat ik er geen klachten van krijg.

Tarwe
Er vanuit gaande dat dit goed blijft gaan is volgende week tarwe aan de beurt. Stel dat ik daar ook gewoon weer tegen kan, hoef ik buitenshuis alleen nog te letten op mijn melkallergie, wat zou dat een verademing zijn 🙂


Hoeveel brood ga ik eten…?
Ik ben nog in tweestrijd. Aan de ene kant ben ik er nog steeds van overtuigd dat er veel gezondere voedingsmiddelen zijn dan brood. Aan de andere kant worden momenteel in dit huis 2 nieuwe bedrijven opgezet waardoor het boodschappenbudget nu 50 euro per week is. Dat is aanzienlijk minder dan het was, en brood is wel goedkoop. Ik weet het dus nog niet.

Voor niets 2,5 jaar zonder?
Een gedachte die nu al vaak door me heen is gegaan, heb ik dan echt 2,5 jaar voor niks glutenvrij gegeten? Toen ik ermee begon was ik qua gezondheid op een slechte plek. Ik zat echt heel slecht in mijn vel. Mijn darmen waren bagger, ik was futloos, behoorlijk ondergewicht, hersenletsel en een tumor in mijn schildklier. Inmiddels is dit allemaal aangepakt en zit ik goed in mijn vel. En ik verdraag weer gluten. Ik denk niet dat dit toeval is en ik dus echt niet voor niks 2,5 jaar glutenvrij heb gegeten. Misschien was 1,5 jaar genoeg geweest of zelfs maar een jaar, maar spijt heb ik er absoluut niet van. Hoe ik het momenteel zie is dat ik 2,5 jaar geleden slecht in mijn vel zat en daarom geen gluten verdroeg. Niet dat ik gluten daar de oorzaak van zijn. Dit zou namelijk wel zo kunnen zijn, dus mocht ik weer slechter in mijn vel gaan zitten dan is gluten het eerste wat ik weer ga schrappen.

To Kiwi&zo or not to Kiwi&zo
Een paar weken terug vertelde dat ik alleen nog in de avonduurtjes met Kiwi&zo bezig zou gaan. Ik zal eerlijk tegen je zijn, ik mis het. Vandaar waarschijnlijk ook dat ik halverwege een werkdag nu dit bericht aan het typen ben 😉 Momenteel ben ik op een punt dat ik nog niet weet wat ik hier mee aan wil. Ik zit nu te twijfelen of ik 1 dag per week aan Kiwi&zo zal gaan besteden. Voel je vrij om me te proberen over te halen dit te gaan doen 😉

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

18 reacties op “Gluten gaat tot nu toe goed!

Plaats een reactie
 • Sanne

  Jajajajajajaja en nog eens ja!
  Ik wil weer meer op kiwienzo 😀


  24 juni 2016 om 16:31 | Beantwoorden
 • Sanne

  Vergeet ik bijna te zeggen dat ik heel blij voor je ben dat het goed gaat met gluten. Je zou ook roggebrood kunnen proberen voordat je met tarwe start. Lekker met appelstroop of honing. (Verrukkelijk met pannekoekenstroop, maar oh zo fout hahaha)


  24 juni 2016 om 16:34 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   toevallig gaat er vandaag roggemeel besteld worden, ben benieuwd! O maar met tarwe ben ik al gestart hahaha. Gister voor het eerst en net ook weer. Tot nu toe gaat het goed 🙂 oooo pannenkoekenstroop, het water loopt me al in de mond. Wat erg!


   27 juni 2016 om 09:26 | Beantwoorden
 • maria kruit

  ja blijf a.u.b wel door gaan
  Liefs Maria


  24 juni 2016 om 20:43 | Beantwoorden
 • Wietske

  Ik zou het jammer vinden dat je helemaal stopt Lisette maar denk dat het belangrijkste is hoe je hier zelf in staat, vind je het zelf leuk en de moeite waard om door te gaan dan is dat de juiste keuze, andersom geldt dat natuurlijk ook. Geweldig dat je spelt verdraagt en nu kijken wat tarwe doet. Succes!


  24 juni 2016 om 22:10 | Beantwoorden
 • Brigitte

  IK ben blij, dat het goed gaat.
  Meel bestel ik altijd bij de Zuidmolen. En dan biologisch boekweit- en speltmeel. Zelf pak ik dan de vijf kg verpakkingen en dan kan ik weer even vooruit.


  24 juni 2016 om 22:11 | Beantwoorden
 • Leo van der Graaff

  Allergieen blijven een lastig probleem, meestal met vallen en opstaan uitproberen. Mijn echtgenote ontdekte via Touch for Health-behandeling dat zij een tarwe-allergie heeft. Niet gluten, dus. Eerst was zij aangewezen op rijstwafels i.p.v. gewoon brood. Sinds wij spelt ontdekt hebben, kan zij ook weer gewoon een speltbrood eten. Maar buitenshuis eten blijft een probleem, sausjes worden in Nederland meestal met tarwebloem aangemaakt, i.p.v. met aardappelmeel (zoals in Duitsland) of met maïzena, wat wij doen. Cake’s en taarten bakken met speltmeel/bloem gaat heel goed. Tarwe blijft bij ons dus exit!


  24 juni 2016 om 23:24 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   interessant Leo! Ik ben benieuwd, gisteren voor het eerst tarwe geprobeerd en net ook weer. Tot nu toe gaat het goed 🙂


   27 juni 2016 om 09:23 | Beantwoorden
 • tine

  wat mij betreft ja. ik lees je verhalen met veel plezier. maar je moet er natuurlijk ook van kunnen leven hè. soms moet een mens met zijn verstand kiezen en niet met zijn hart. kortom : bal blijft sowieso in jouw kamp liggen …


  26 juni 2016 om 15:23 | Beantwoorden
 • Joke

  Joke K.

  Ik hoop dat je doorgaat met Kiwienzo want ik vind het altijd heel leuk om weer een nieuwe mail van je binnen te krijgen en lees die dan ook helemaal. De informatie uit je mailtjes zijn wat mij betreft heel erg welkom!


  26 juni 2016 om 17:44 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   wat leuk om te horen 🙂 sowieso ga ik door met Kiwi&zo hoor! De vraag is alleen of het af en toe een berichtje wordt of 1 à 2 berichten per week standaard


   27 juni 2016 om 09:21 | Beantwoorden
 • Charelle

  Wow wat bijzonder zeg dat je gluten nu wel goed verdraagd! Ik hoop echt voor je dat dat zo blijft want dat maakt het dingen zóveel makkelijker! Ben benieuwd!


  1 juli 2016 om 08:52 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten