Foodprepping voor de werkweek!
16

Foodprepping voor de werkweek!

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 6 november 2016

Alles staat op het punt om te veranderen in huize Zwiggelaar. Vanaf morgen begin ik namelijk bij een nieuwe baan voor 32 uur per week, 4 dagen dus. En dat is best spannend! En wat doe ik als ik iets spannend vind? Juist, dan ga ik voorbereiden wat ik maar kan voorbereiden. In dit geval de maaltijden, zodat ik me daar deze week weinig zorgen over hoef te maken. Dit is wat ik heb voorbereid:

Groene smoothie to go

Ik heb het me nu zo bedacht dat ik morgenochtend als ik wakker word zo min mogelijk thuis nog hoef te doen, zodat ik de wekker later kan zetten. Dus ik heb groene smoothie klaargemaakt (met andijvie, maar hij is paars geworden…) en in flessen in de koelkast gezet. Er zit sap van een halve citroen in zodat het niet verkleurd. Ik ben gisteren de halve stad door gegaan op zoek naar glazen flessen, blijkbaar zitten smoothies in de supermarkt tegenwoordig in glazen flessen. En dus heb ik passata di pomodori-flessen meegenomen. Gezeefde tomaten dus. Als ik dus klaar ben met wakker worden, aankleden en dergelijke kan ik de smoothie dus meteen drinken of onderweg in de auto. Door deze flessen kan ik de smoothie deze week de avond van tevoren maken zodat ik ’s ochtends zo min mogelijk hoef te doen.

Havermoutpap in a jar

In de slowcooker heb ik havermoutpap gemaakt. Ik heb de havermout, water en een scheutje appelazijn gisteravond in de slowcooker gedaan zonder het aan te zetten, zodat het kan weken. Door het weken wordt het makkelijker verteerbaar en worden fytinezuren afgebroken, zodat je méér vitamines en mineralen eruit kan opnemen. Vanochtend heb ik daar kaneel, kokosolie en plakjes banaan ingedaan en toen een uur of 2 op low gezet. Toen het klaar was heb ik bosvruchten en een scheutje sinaasappelsap aan toegevoegd en laten afkoelen. Zodra het koud is nog een scheutje lijnzaadolie erdoor en in jampotjes gedaan. Die had ik al in huis van de Xenos.


Trailmix

Vorige week zijn we naar de Ikea geweest en hebben onder andere bewaarbakjes meegenomen. Die van de Ikea zijn namelijk BPA-vrij! Hier heb ik nu 4 bakjes van gevuld met een ongebrande en ongezouten notenmix, 2 paranoten per bakje (dan heb je je ADH van selenium binnen), rozijnen erdoor en een blokje donkere chocolade. Mmmmmm!

Lunch

Voor morgen staat er een portie pasta met tomatensaus in de koelkast van het avondeten van gisteren. Verder heb ik gisteren 2 grote speltbroden gebakken wat genoeg is voor ongeveer 6 dagen dus de lunch kan ik de komende week makkelijk meenemen.

Avondeten?

Het avondeten heb ik niet voorbereid aangezien ik de luxe heb dat mijn man ’s avonds kookt 🙂

Bereid jij je werkweek ook voor zodat gezond eten de gemakkelijkste weg is?

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

16 reacties op “Foodprepping voor de werkweek!

Plaats een reactie
 • Bianca van Dalen

  Ik maak een weekmenu zodat iedereen weet wat we wanneer eten, in het weekend bak ik broden en maak ik wat lekkers voor erop. Af en toe ook nog iets lekkers voor de koffie. ’s Morgens een kwestie van brood smeren of leftover meenemen en klaar.


  7 november 2016 om 10:20 | Beantwoorden
 • Sanne

  Gefeliciteerd met je nieuwe job! Wat ga je doen?
  Gaat dat goed met andijvie? Dat is vaak maar kort houdbaar.
  Ik zou wat meer aan meal prepping willen doen, maar vind het lastig plannen. Vaak eten wij overnight oats, ’s avonds klaarzetten en in de ochtend alleen wat fruit toevoegen. Met lunches wissel ik wat meer af. Vaak restjes van de avond ervoor en anders een boterham broodjes smeert manlief terwijl ik nog in de badkamer bezig ben, hij is daar veel sneller klaar dan ik 😉 Die worden echter niet helemaal verantwoord belegt, vleeswaren, kaas of pindakaas…. Voor de avondmaaltijden bereid ik niet erg veel voor. Daar wil ik me nog wat in , maar ik ben wel een voorstander van verse ingrediënten. Indien mogelijk, maak ik wel grotere hoeveelheden, zodat ik porties in kan vriezen


  9 november 2016 om 11:54 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Dank je wel! Ik ben aangenomen als online marketeer bij een internetbureau. Heb nu de eerste week er opzitten en bevalt erg goed. Leuk werk en een leuk bedrijf 🙂


   11 november 2016 om 15:01 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   o ja, de andijvie. De koelkast stond te koud dus we konden sowieso al behoorlijk wat groente weggooien omdat het verlept was, dus slechte week om in te schatten. Het was de eerste keer. Maar een dag of 2 of 3 ging het dacht ik goed sowieso


   11 november 2016 om 15:03 | Beantwoorden
 • helga

  Leuk zo je foodprepping, maar ik vind een beetje kleur ook altijd aantrekkelijk. Ik doe het meestal in het weekend en vul aan waar nodig met lekker verse groente en fruit.
  De bakjes van Ikea, die jij nu ook gebruikt, heb ik helaas slechte ervaring mee. De deksel vervormen en dan sluiten ze niet meer.


  9 november 2016 om 20:43 | Beantwoorden
 • Superheldin.nl

  Een nieuwe baan, leuk! En natuurlijk ook veel succes gewenst. Ik moet zeggen dat ik weinig aan foodprepping doe. Als ik weet dat ik ’s avonds weinig tijd heb, gaat de slowcooker ’s morgens of ’s middags aan.


  9 november 2016 om 21:31 | Beantwoorden
 • RYANNE

  Ik kook op sommige dagen dubbel, en doe dan de helft in de diepvries. Ook maak ik diepvries porties voor 1 persoon van kliekjes voor de lunch. Die vis ik dan een dag tevoren er weer uit als ik ze wil gebruiken. Op mijn werk kan ik mijn gezonde lunch makkelijk opwarmen. Het enige probleem zijn de jaloerse blikken van mijn collega’s . Soep is ook heel fijn om mee te nemen.
  En verder maak ik een maaltijdplanning voor de dagen dat ik niet afgepeigerd thuiskom. Voor die dagen zorg ik dat de boodschappen gedaan zijn, en Evt al deels gesneden of gemarineerd of gekruid of gebraden. En op de zware dagen eten we uit de diepvries.


  11 november 2016 om 21:23 | Beantwoorden
 • Christine De Mulder

  Het E-book zou wel voor iedereen mogen zijn , ook voor hen die reeds langs jullie web consulteren


  12 november 2016 om 10:21 | Beantwoorden
  • Lisette Zwiggelaar

   Hoe bedoel je Christine?


   21 november 2016 om 20:43 | Beantwoorden
   • Christine De Mulder

    Ik las als je je inschreef voor de wekelijkse berichtgeving je een boek kon downloaden, of ben ik verkeerd?


    22 november 2016 om 07:55 | Beantwoorden
 • nina

  ik maak mijn havermout pap altijd met water en ineens voor vier dagen klaar ,ook maak ik havermoutpannekoeken en bak een stapel ,doe ze in vier ,en steek ze in diepvrieszakjes de diepvries in ,s”avonds uit de diepvries halen en in de frigo leggen ,eventueel opwarmen en klaar ,ik zelf gebruik ze liever als ik eens ga windowshoppen of zo ,dan neem ik dat juist voor ik vertrek uit de diepvries ,en tegen dat ik een hongertje 🙂 krijg is het hapklaar ,ik lust ze koud als gezond koekje-snack ,stoofvlees ,vol-au-vant ,enz maak ik ook steeds in groot volume zodat ik steeds portie”s in de diepvries heb ,ook brood koop ik ineens per 4 ,en steek in diepvrieszakjes per hoeveelheid ,dat we per keer nodig hebben (kwestie van niet te dikwijls naar de bakker -winkel te moeten (en mijn man vind brood dat uit de diepvries komt lekkerder dan dadelijk vers ,raar maar waar 🙂 ook mijn tussendoortjes voor als ik thuis ben (rijstvlokkenpap -boekweitpannekoeken enz maak ik ineens klaar voor een paar portie’s ,bij de pap doe ik dan elke dag iets anders van vers of diepvriesfruit en zaden of noten ,en de boekweitpannekoeken vries ik ook in ,en ik ben geen werkende vrouw ,maar ik leef-geniet zo graag van het leven ,en ik eet ook graag ,maar heb ook graag tijd voor andere fijne dingen in het leven 🙂


  12 november 2016 om 17:11 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten