Eetdagboek: slopen en pannenkoekmuffins
3

Eetdagboek: slopen en pannenkoekmuffins

Auteur: Lisette Zwiggelaar Datum: 2 februari 2015

Ook deze week heb ik weer ruwweg bijgehouden wat ik eet! Vind je het leuk om te lezen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Op Instagram komen nu ook veel vaker foto’s van mijn maaltijden, zodat ik die kan gebruiken voor dit eetdagboek.

Let op: het komt regelmatig voor dat ik tussendoor of na een te kleine maaltijd een stuk fruit of een handje noten of iets dergelijks eet. Mijn lichaam geeft zelf goed aan of ik meer nodig heb!

Dinsdag 27 januari


Ontbijt: Ik kreeg gisteren te horen dat de keuken er deze week uit moet en we zometeen dus een maand zonder keuken zitten! Dat wordt dus even puzzelen, want ik gebruik die ruimte veel… Eerst ontbijten met banaan, appel, zonnebloempitten, gepeld hennepzaad, geraspte kokos en gepofte quinoa

2015-01-27 08.29.36

 

Lunch: Er staat bij ons eigenlijk altijd een pannetje gekookte rijst in de koelkast. Mooi makkelijk om snelle lunches mee te maken. Ik roerbakte sperziebonen, rijst, eieren en zonnebloempitten

2015-01-27 12.24.55Avondeten: even snel gekookt. Zalm, aardappelschijfjes en sperziebonen

2015-01-27 18.23.01

Woensdag 28 januari

Ontbijt: Mmmm! Kommetje met appel, banaan, noten, zonnebloempitten, gepofte quinoa, geraspte kokos, blauwe bessen en kokosolie

2015-01-28 07.49.10Lunch: Zo naar het ziekenhuis voor controle van mijn schildklier. Dus maar even een vroege lunch. Rucola, druiven, een avocado, eieren, lekker besprenkeld met olijfolie, peper en Keltisch zeezout

2015-01-28 11.26.03Tussendoor: Eventjes wat extra’s na het bloedprikken. Rijstwafels met kokosolie, tahin en banaan

2015-01-30 13.33.47Avondeten: De eerste maaltijd wordt in de woonkamer gekookt! Hier had ik zin in: kippensoep! Van kippendijen, soepgroenten, broccoli, rijstnoodles…

2015-01-28 17.48.002015-01-28 18.26.48

 

De keuken vóór:

2015-01-28 17.49.51De keuken nà het eerste sloopwerk:

2015-01-28 21.05.42

Donderdag 29 januari

Ontbijt: ???

Lunch: Tja, wat doe je met het voorbeeldmateriaal voor een review van een mandoline? Juist, salade! Rucola, wortel, komkommer en druiven. Rijstwafels met kokosolie, tahin en eieren

Avondeten: Niet echt mijn idee van een uitgebalanceerde maaltijd maar ik had echt geen zin om boodschappen te doen. Aardappelschijfjes met rucola, radijsjes, een ei en noten. En als ik zometeen nog honger heb wachten er nog meer aardappelschijfjes op mij

2015-01-29 18.25.54

 

Avond: mmmm lekker snacken

2015-01-29 21.05.39

Vrijdag 30 januari

Ontbijt: Lekker ontbijten met banaan, blauwe bessen, noten, zonnebloempitten, gepofte quinoa, geraspte kokos en kokosolie

2015-01-30 08.51.33Tussendoor: Ik maakte vandaag courgettechips (en at ze allemaal op omdat ze heel erg lekker zijn)

Lunch: Niet echt charmant, wel erg lekker! Soep met ei erdoorheen geroerd. Met broccoli, courgette, lente ui en specerijen

2015-01-30 13.01.06

Ik was nog niet verzadigd. Dus ik lunch nog even verder2015-01-30 13.33.47

Weer een bestelling binnengekregen van gezondenotenkopen.nl! Ze hadden nieuw bijpollen in de webshop. Die wou ik dus uitproberen, want ik hoorde er de laatste tijd veel wonderbaarlijke gezondheidseffecten van. Inmiddels dagelijks in gebruik maar je raad het vast al, ik merk geen verschil 😉 Ja, ik geloof in superfoods, maar dan ook echt in álle superfoods, niet alleen die met een marketingbudget. Wortels, boerenkool en bessen, echte superfoods net als gojibessen en bijpollen.

Avondeten: Er stond voor vanavond ossenstaartsoep op het menu, maar het vlees wou het bot nog niet los laten. Dus dat eten we morgen en nu last-minute dit: kippenvleugeltjes, krieltjes en een salade

2015-01-30 19.02.08

Zaterdag 31 januari

Ontbijt: Het kommetje van vanochtend: banaan, blauwe bes, noten, zonnebloempitten, bijpollen, lijnzaad, gepofte quinoa en kokosolie

Lunch: Mmmmm verwennerij na de boodschappen. Rijstwafels met avocado en forel

2015-01-31 13.28.18

Avondeten: vanavond aten we dus de ossenstaartsoep die gisteren niet op tijd klaar was. ’s Avonds hadden we nog een gezellige verjaardag waar ik chips at.

Zondag 1 februari

Ontbijt: Ik ontbeet met hetzelfde kommetje als gisteren

Lunch: Jum! Rijstwafels met kokosolie, ei, forel en radijsjes

2015-02-01 12.52.14

 

Tussendoor: ’s middags zijn we wezen wandelen in het bos. Toen had ik heel erg zin in deze pannenkoekmuffins

2015-02-01 16.28.28

Avondeten: Quinoasalade met gehaktballen. Met slamix, radijs, avocado en peterselie

2015-02-01 18.37.38

 

Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief!

Meld je aan en ontvang gratis het e-book "Een beginnersgids, stap voor stap betaalbaar gaan eten".

3 reacties op “Eetdagboek: slopen en pannenkoekmuffins

Plaats een reactie
  • Brigitte

    En je keuken wordt nog veel erger. Been there.
    Maar daarna wordt het wel mooier en veel handiger.
    Sterkte, maar het heeft ook wel wat gezelligs, beetje kamperen.;)


    3 februari 2015 om 16:28 | Beantwoorden
    • Lisette Zwiggelaar

      momenteel is het één stoffige bende omdat de tegels er af gehaald worden… Weet niet of het erger gaat worden dan dit 😉 van mij mag het inmiddels wel klaar zijn hahaha


      4 februari 2015 om 10:00 | Beantwoorden
  • Danielle

    Ik vind het altijd zo leuk om eetdagboekjes te lezen, maar ik kan bijna al je foto’s van alle blog posts niet zien! Er staat overal een kruisje……


    16 februari 2015 om 08:22 | Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

 

Kiwi&zo maakt gebruik van cookies. En dan bedoel ik niet havermoutkoekjes. Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten