Eetdagboek: slopen en pannenkoekmuffins
Ook deze week heb ik weer ruwweg bijgehouden wat ik eet! Vind je het leuk om te lezen? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. Op Instagram komen nu ook veel vaker foto’s van mijn maaltijden, zodat ik die kan gebruiken voor dit eetdagboek.
Let op: het komt regelmatig voor dat ik tussendoor of na een te kleine maaltijd een stuk fruit of een handje noten of iets dergelijks eet. Mijn lichaam geeft zelf goed aan of ik meer nodig heb!
Dinsdag 27 januari
Ontbijt: Ik kreeg gisteren te horen dat de keuken er deze week uit moet en we zometeen dus een maand zonder keuken zitten! Dat wordt dus even puzzelen, want ik gebruik die ruimte veel… Eerst ontbijten met banaan, appel, zonnebloempitten, gepeld hennepzaad, geraspte kokos en gepofte quinoa
Lunch: Er staat bij ons eigenlijk altijd een pannetje gekookte rijst in de koelkast. Mooi makkelijk om snelle lunches mee te maken. Ik roerbakte sperziebonen, rijst, eieren en zonnebloempitten
Avondeten: even snel gekookt. Zalm, aardappelschijfjes en sperziebonen
Woensdag 28 januari
Ontbijt: Mmmm! Kommetje met appel, banaan, noten, zonnebloempitten, gepofte quinoa, geraspte kokos, blauwe bessen en kokosolie
Lunch: Zo naar het ziekenhuis voor controle van mijn schildklier. Dus maar even een vroege lunch. Rucola, druiven, een avocado, eieren, lekker besprenkeld met olijfolie, peper en Keltisch zeezout
Tussendoor: Eventjes wat extra’s na het bloedprikken. Rijstwafels met kokosolie, tahin en banaan
Avondeten: De eerste maaltijd wordt in de woonkamer gekookt! Hier had ik zin in: kippensoep! Van kippendijen, soepgroenten, broccoli, rijstnoodles…
De keuken vóór:
De keuken nà het eerste sloopwerk:
Donderdag 29 januari
Ontbijt: ???
Lunch: Tja, wat doe je met het voorbeeldmateriaal voor een review van een mandoline? Juist, salade! Rucola, wortel, komkommer en druiven. Rijstwafels met kokosolie, tahin en eieren
Avondeten: Niet echt mijn idee van een uitgebalanceerde maaltijd maar ik had echt geen zin om boodschappen te doen. Aardappelschijfjes met rucola, radijsjes, een ei en noten. En als ik zometeen nog honger heb wachten er nog meer aardappelschijfjes op mij
Avond: mmmm lekker snacken
Vrijdag 30 januari
Ontbijt: Lekker ontbijten met banaan, blauwe bessen, noten, zonnebloempitten, gepofte quinoa, geraspte kokos en kokosolie
Tussendoor: Ik maakte vandaag courgettechips (en at ze allemaal op omdat ze heel erg lekker zijn)
Lunch: Niet echt charmant, wel erg lekker! Soep met ei erdoorheen geroerd. Met broccoli, courgette, lente ui en specerijen
Ik was nog niet verzadigd. Dus ik lunch nog even verder
Weer een bestelling binnengekregen van gezondenotenkopen.nl! Ze hadden nieuw bijpollen in de webshop. Die wou ik dus uitproberen, want ik hoorde er de laatste tijd veel wonderbaarlijke gezondheidseffecten van. Inmiddels dagelijks in gebruik maar je raad het vast al, ik merk geen verschil 😉 Ja, ik geloof in superfoods, maar dan ook echt in álle superfoods, niet alleen die met een marketingbudget. Wortels, boerenkool en bessen, echte superfoods net als gojibessen en bijpollen.
Avondeten: Er stond voor vanavond ossenstaartsoep op het menu, maar het vlees wou het bot nog niet los laten. Dus dat eten we morgen en nu last-minute dit: kippenvleugeltjes, krieltjes en een salade
Zaterdag 31 januari
Ontbijt: Het kommetje van vanochtend: banaan, blauwe bes, noten, zonnebloempitten, bijpollen, lijnzaad, gepofte quinoa en kokosolie
Lunch: Mmmmm verwennerij na de boodschappen. Rijstwafels met avocado en forel
Avondeten: vanavond aten we dus de ossenstaartsoep die gisteren niet op tijd klaar was. ’s Avonds hadden we nog een gezellige verjaardag waar ik chips at.
Zondag 1 februari
Ontbijt: Ik ontbeet met hetzelfde kommetje als gisteren
Lunch: Jum! Rijstwafels met kokosolie, ei, forel en radijsjes
Tussendoor: ’s middags zijn we wezen wandelen in het bos. Toen had ik heel erg zin in deze pannenkoekmuffins
Avondeten: Quinoasalade met gehaktballen. Met slamix, radijs, avocado en peterselie